۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲
کد خبر: ۴۳۶۴۵۲
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی قم مطرح کرد؛

ضرورت پیروی کارگزاران نظام از دستورات نهج‌البلاغه

حجت الاسلام زمانی بر پیروی دولتمردان و کارگزاران نظام از دستورات نهج‌البلاغه تأکید کرد و گفت: متأسفانه در رفتار هیچ‌کدام از مسؤولان کشوری جز امام (ره) و مقام معظم رهبری، رفتاری که منطبق با نهج البلاغه باشد، مشاهده نمی‌شود.
حجت الاسلام زمانی نهج البلاغه

حجت الاسلام محمدصادق زمانی، مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه نهج البلاغه طبق تبلیغاتی که می شود زیاد هم مهجور نیست، ابراز کرد: در گذشته به سبب اینکه ترجمه‌ها و تفسیرها از این منابع دینی کم بود و کلمات این منابع سنگین و ثقیل بود کار برای عموم سخت و باعث شد که آنها زیاد به سراغ این مباحث نروند.

 

وی ادامه داد: نهج البلاغه از مهجوریت درآمده و جوانان مستعدی در موضوعات مختلف منابع دینی در حوزه ها و دانشگاه ها در حال انجام کارهای بسیار خوبی هستند.

 

سیاست های مواجهه با دشمن

حجت الاسلام زمانی با اشاره به اینکه امام علی (ع) در نهج البلاغه سیاست های مقابله با دشمن را به ما یاد می دهند، اظهار داشت: اگر به نوع نگاه مقام معظم رهبری نگاه کنیم متوجه می شویم انگارنامه 28 نهج البلاغه که درباره سیاست های مواجهه با دشمن است را جلوی خود گذاشته اند و طبق آن عمل می کنند.

 

وی اضافه کرد: آنهایی که از نهج البلاغه دور شدند خودشان مهجور شدند و به حاشیه می روند و کسانی که با نهج البلاغه انس گرفتند در تمام زمینه ها از جمله بحث های سیاسی و دشمن شناسی موفق عمل می کنند.

 

مدیر فرهنگی افزود: معاویه به امام علی(ع) می گوید از این به بعد بین من و تو شمشیر حکم می کند و امام علی (ع) را تهدید می‌کند، اما امام بسیار زیبا جواب او را می دهند و جواب تهدید را با تهدید می دهند، مقام معظم رهبری هم زمانی که دشمن تهدید می کند خود را نمی بازد و به صورت محکم جواب تهدید را با تهدید می دهند.

 

انطباق رفتار امام(ره) و مقام معظم رهبری با امام علی(ع)

حجت الاسلام زمانی اظهار داشت: متأسفانه در رفتار هیچ‌کدام از مسؤولان کشوری جز امام (ره) و مقام معظم رهبری، رفتاری که منطبق با نامه 28 نهج البلاغه باشد، مشاهده نمی شود.

 

مدیر فرهنگی با بیان اینکه امام علی (ع) بعضی مواقع برای تحقیر دشمن به آنها طعنه می زدند، ابراز کرد: این کار را در رفتارهای امام (ره) و مقام معظم رهبری می توان دید؛ به عنوان نمونه مقام معظم رهبری در پاسخ به یک جوان مسؤول غربی گفتند من نمی دانم چه کسی زیر پای این جوان پوست خربزه گذاشته، که این خود نوعی طعنه سیاسی و تحقیر محسوب می شود.

 

وی ادامه داد: جای تعجبی در رفتارهای مقام معظم رهبری که مطابق با نهج البلاغه است وجود ندارد چون این رفتارها براساس قاعده و اصول است و خلاف اصول عمل نکرده است؛ ولی در مقابل افرادی را می بینیم که در مقابل دشمن خودشان را می بازند کسانی هستند که طبق مفاهیم نهج البلاغه عمل نمی کنند.

 

پیروی مسؤولان موفق جامعه از نهج البلاغه

حجت الاسلام زمانی با اشاره به اینکه سبک مسؤولانی که در کشور موفق عمل می کنند سبک امیرمؤمنان(ع) است، اظهار داشت: افرادی که خود را باخته و موفق نیستند معلوم می شود که از این کتاب دور هستند.

 

مدیر فرهنگی افزود: حکایت افرادی که به نهج البلاغه عمل نمی کنند یا این که خیال می کنند که نهج البلاغه در حاشیه است، حکایت آن بچه ای است که در خیابان گم شد و به پلیس می گوید که پدر و مادرم گم شدند در حالی که خود این بچه گم شده است.

 

وی اضافه کرد: نهج البلاغه ما را صدا می زند، نهج البلاغه در مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و حکومتی راهکارهای مناسبی دارد ولی به خاطر اینکه ما نسبت به موضوعات آن جهل داریم و با این راهکارها آشنا نیستیم در رشته های مختلف کم می آوریم و خود را می بازیم.

 

حجت الاسلام زمانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرآن به سبک صحیح تبلیغ شود نه به سبک آل سعود و وهابیت که فقط قرآن را قرائت می کنند و در آن تدبر نمی کنند، نهج البلاغه هم پیاده می شود و اگر نهج البلاغه به صورت صحیحی پیاده شود قرآن به صورت صحیح پیاده شده است./875/ت302/ی

ارسال نظرات