ارتباطات بین المللی حوزه نیاز به تقویت دارد/ جلوی موازی کاری مراکز پژوهشی حوزه گرفته شود
حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی معاون پژوهش جامعة المصطفی العالمیه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با تقدیر از زحمات و تلاش آیت الله حسینی بوشهری مدیر سابق حوزه های علمیه، برای مدیر جدید حوزه های علمیه آرزوی توفیق و موفقیت کرد.
وی افزود: با توجه به تجربه ای که مدیر جدید در اداره مرکز آموزشی بزرگ و مراکز پژوهشی در کارنامه و سابقه خود دارند ان شاءالله دوره درخشانی را در مدیریت حوزه های علمیه شاهد خواهیم بود، با توجه به این که در سال های گذشته ستاد و سازمان مرکزی مدیریت تا اندازه ای حجیم شده از این رو یکی از اولویت ها چابک سازی ساختار مرکز مدیریت در چارچوب انجام مأموریت ها و مسؤولیت ها است.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی با بیان این که نکته دوم اهتمام ویژه به مطالبات رهبر معظم انقلاب و منویات مراجع عظام است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سفرهای سال های گذشته و در مناسبت های گوناگون مطالب بسیار مهمی را در ارتباط با مسؤولیت و رسالت حوزه های علمیه بیان کردند.
بسیاری از مطالبات رهبر انقلاب عملی نشده است
وی ادامه داد: به نظر می رسد که هنوز بسیاری از فرمایشات و مطالبات عملی نشده و جا دارد که مدیریت جدید به این مطالبات با عنایت بیشتری نظر کرده و آنها را پیگیری کند، نکته سوم ضرورت بهره گیری مدیریت جدید از ظرفیت های نهادهای دیگر حوزه است.
معاون پژوهش مجمع عالی حکمت اسلامی با بیان این که امروز حوزه به معنای عام از گستردگی و وسعت خاصی برخوردار شده و منحصر کردن حوزه در مرکز مدیریت شاید درست نباشد، ابراز داشت: مدیریت جدید از ظرفیت های جانبی حوزه همانند جامعة المصطفی، دفتر تبلیغات و مرکز خدمات که از اجزا و ارکان حوزه محسوب می شود باید استفاده بیشتری ببرد تا بتواند آن ها را با روند مدیریتی جدید هماهنگ کند.
حوزه نمی تواند نسبت به نیازهای نظام بی توجه باشد
وی عنوان کرد: مسأله دیگر ضرورت برنامه ریزی برای پاسخگویی به نیازهای نظام اسلامی است، حوزه خاستگاه انقلاب اسلامی و نظام بوده و نمی تواند نسبت به نیازهای نظام اسلامی بی توجه باشد، بخشی از برنامه ریزی مدیریتی حوزه باید معطوف به شناسایی و دریافت نیازها و پاسخ به آن ها باشد.
معاون پژوهش جامعة المصطفی خاطرنشان کرد: از دیگر موارد ضرورت کاهش تصدی گری ستاد مدیریتی حوزه و سپردن بیشتر مسؤولیت ها و مأموریت ها به صف حوزه است، برخی از کارها در ستاد حوزه صورت می گیرد که سبب حجیم شدن کارها شده است.
ارتباطات بین المللی حوزه نیاز به تقویت دارد
وی اضافه کرد: بسیاری از این مسؤولیت ها قابل واگذاری به صف حوزه یعنی مدارس و مراکز تخصصی است، یکی دیگر از ضرورت ها توجه به مسؤولیت و رسالت جهانی و بین اللملی حوزه در همه ابعاد فعالیت ها است، ارتباطات حال حاضر حوزه علمیه با فضاهای بین المللی و مراکز جهانی اسلامی و سایر ادیان در حد مطلوب نیست و در این زمینه گام های جدی تری باید برداشته شود.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی محوریت بخشی به اساتید در تربیت طلاب و احیای تربیت چهره به چهره در حوزه را ضروری دانست و گفت: در سنت حوزوی می بینیم که اساتید این پدری و محوریت در تربیت را داشته اند اما این مسأله به دلیل نوگرایی های حوزه یا به دلیل کم توجهی ها کمرنگ شده که ضرورت دارد این محوریت بخشی احیا شود.
وی افزود: نکته دیگری که در ماه های اخیر در بیانات مقام معظم رهبری به آن اشاره شد ضرورت حراست و صیانت از حوزه در برابر آسیب های امنیتی همانند نفوذ است، همچنین آسیب های اخلاقی و رفتاری نیز باید مورد توجه باشد.
تقویت ارتباط حوزه با نظام در اولویت قرار گیرد
معاون پژوهش مجمع عالی حکمت اسلامی با بیان این که توجه به انقلابی ماندن حوزه، ارتباط حوزه و نظام و تربیت انقلابی طلاب و فضلا باید از اولویت ها باشد، اظهار داشت: این موارد جزو مطالبات رهبر معظم انقلاب است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: در حوزه آموزش ضرورت دارد که نظام آموزشی حوزه باز هم ارتقا پیدا کند، البته این ارتقا باید با حفظ اصالت ها و روش های اصیل حوزوی و در عین حال روزآمد سازی سنت های اصیل باشد؛ تحول در نظام آموزشی حوزه و روزآمدی سازی این نظام آموزشی یکی از ضرورت ها است.
جلوی موازی کاری مراکز پژوهشی حوزه گرفته شود
معاون پژوهش جامعة المصطفی با تأکید بر ساماندهی امر پژوهش در حوزه ها ابراز داشت: خوشبختانه در حال حاضر حوزه علمیه مراکز پژوهشی گسترده ای دارد اما بخش ستادی مدیریتی حوزه باید به رسالت سیاستگذاری، برنامه ریزی و جهت دهی خود بیشتر بپردازد و از موازی کاری ها و تداخل های مراکز پژوهشی پیشگیری کند یعنی باید در واقع نقش ستادی ایفا کند و کارهای پژوهشی را به خود صفوف و مراکز پژوهشی واگذار کند.
وی عنوان کرد: ارتقای خدمات تأمینی و معیشتی حوزه و ساماندهی نظام اشتغال طلاب از دیگر موارد مورد توجه است، در این زمینه شاهد ضعف هایی هستیم که می شود مدیریت جدید در این زمینه کارهای جدی تری را سامان دهد./1323/ت301/ج