۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۸
کد خبر: ۴۴۸۵۱۵
حجت‌الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی:

حقیقت مهدویت، مدیریت آینده انسان و جهان است

رییس مؤسسه آینده روشن، با اشاره به سنت‌های الهی، حقیقت «مهدویت» را «مدیریت آینده انسان و جهان» دانست و خاطرنشان کرد: مدیریت آینده، از زمان حال شروع می‌شود و «آینده» را بدون ارتباط با «حال» نمی‌توان مدیریت کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری آینده روشن(پژوهشکده مهدویت)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمسعود پورسیدآقایی، رییس مؤسسه آینده روشن در جمع پژوهش‌گران این مؤسسه با اشاره به سنت‌های الهیِ مرتبط با بحث مهدویت، گفت: «استخلاف» و «ازبین‌رفتن جامعه‌ای به‌خاطر ظلم و جایگزین‌شدن امت دیگر»، یکی از سنت‌های الهی است.

وی با بیان این‌که غیبت انبیای گذشته یکی از سنت‌های الهی بوده است، اذعان داشت: اگر انبیای الهی اطاعت نمی‌شدند، امت‌ها از وجود انبیا محروم می‌شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی، وعده الهی را که می‌فرماید: «العاقبه للمتقین» یکی دیگر از سنن الهی برشمرد و افزود: بر اساس این سنت، در پایان تاریخ حتما حکومت عدل الهی برقرار می‌شود و همه جهان تحت حاکمیت آن قرار می‌گیرد؛ و الا اصلا «لیعبدون» که مقصود اصلی خدا برای خلقت است تحقق پیدا نمی‌کند.

وی درباره نحوه بیان قرآن درباره سنت‌ها، اظهار داشت: گاهی در قرآن به صورت صریح از لفظ «سنت» استفاده شده است و گاهی به صورت قضایای شرطیه است؛ مثل «ان عدتم عدنا». همچنین گاهی هم خداوند به صورت حکم، سنت‌ها را بیان می‌کند؛ وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ اْلأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصّالِحُونَ؛ و در حقيقت در زبور پس از تورات نوشتيم كه زمين را بندگان شايسته ما به ارث خواهند برد.

رییس مؤسسه آینده روشن، با اشاره به قصص انبیا در قرآن، گفت: «نمونه‌های خوبی از سنت‌های الهی در این قصص، چه مربوط به فرد چه جامعه و چه تاریخ، نهفته است که باید استخراج شود.

وی روایت نبوی مبنی بر «الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم» را یکی از سنن الهی برشمرد و خاطرنشان کرد: این سنت، در فضای اجتماعی امروز خیلی کاربردی است؛ کشورهای کفر با برقراری عدالت اجتماعیِ نسبی، ملکشان ادامه می‌یابد، اما شک نکنید پادشاهی عربستان زمین می‌خورد؛ چون ظلم می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی در پایان، حقیقت «مهدویت» را «مدیریت آینده انسان و جهان» دانست و بیان داشت: مدیریت آینده، از زمان حال شروع می‌شود و «آینده» را بدون ارتباط با «حال» نمی‌توان مدیریت کرد. با «سنت غیبت» و «سنت انتظار» که در زمان «حال» جریان دارد، باید «آینده انسان و جهان» را مدیریت کرد و به «حقیقت مهدویت» رسید./845/د102/ی

ارسال نظرات