طراحی نقشه مهندسی فرهنگی در ساخت تمدن اسلامی ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ابراهیم نیک منش، عضو شورای علمی مرکز راهبری مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی در دومین روز برگزاری همایش تربیت مبلغ اقتصاد مقاومتی که در حوزه علمیه معصومیه برگزار شد، با اشاره به ضرورت گفتمان سازی در حوزه اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: گفتمان سازی به معنای جریان سازی منطقی از فرهنگ حاکم بر آن موضوع است و در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی باید در جهت شناخت و تعالی فرهنگ اقتصاد مقاومتی گام برداشت.
وی افزود: بسترسازی برای تغییرنگرش و ارتقای سطح مطالبه گری اجتماعی و دگرگونی رفتار جامعه و هم چنین احیای ظرفیت های فراموش شده تمدن اسلامی مهمترین مسائلی است که باید تبیین شود.
سبک زندگی اسلامی پیش زمینه ساخت تمدن اسلامی است
نیک منش، اندیشه را زیر بنای فرهنگ هر کشور برشمرده و تأکید کرد: زیربنای هر تمدنی، وابسته به فرهنگ آن جامعه و تمدن است و در این مسیر، توجه به ساخت فرهنگ و ارکان فرهنگی هر جامعه ای می تواند در شناخت تمدن مؤثر باشد.
وی سبک زندگی اسلامی را پیش زمینه ساخت تمدن اسلامی خوانده و خاطر نشان کرد: ترویج سبک زندگی اسلامی به عنوان یکی از موضوعات مطرح شده توسط رهبر انقلاب باید توسط مبلغین و روحانیون تبیین شده و شاخصه های تمدن ساز سبک زندگی اسلامی در جامعه ترویج شوند.
کارشناس دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، طراحی نقشه مهندسی فرهنگی را در ساخت تمدن بسیار مهم قلمداد کرده و افزود: فرآيند مهندسي فرهنگی شامل طراحي ، اصلاح و ارتقای مناسبات بخشهاي فرهنگي و غيرفرهنگي كشور بر اساس فرهنگ مهندسي شده با توجه به شرايط و مقتضيات ملي و جهاني است.
تمدن اسلامی نیازمند مهندسی دقیق است
عضو شورای علمی مرکز راهبری مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی، فرآیند تمدن سازی را نیازمند مهندسی دقیق دانسته و تأکید کرد: این مهندسی از بنا به مبنا و از طریق مهندسی سبک زندگی، مهندسی نظام فرهنگ دینی، مهندسی دانش ها و هنرهای دینی و مهندسی بینش ها و گرایش های دینی اعمال می شود.
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب پیرامون تحقق این اهداف، افزود: همان گونه که رهبری فرمودند؛ «فرآيند تحقق هدفهاى اسلامى، يك فرآيند طولانى و البته دشوارى است، به طور نسبى انسان به آن اهداف نزديك مىشود؛ اما تحقّق آنها، بسيار طولانى است» ما باید با دقت و ظرافت ویژه ای برای به نتیجه رساندن این برنامه ها عمل کنیم.
تبیین فرهنگ اقتصاد مقاومتی رسالتی جهادی است
نیک منش، اقتصاد مقاومتی را نقشه راه عبور از بحران های اقتصادی خوانده و عنوان کرد: تبیین فرهنگ اقتصاد مقاومتی، رسالتی جهادی است که بر دوش مبلغین و دلسوزان نظام اسلامی سنگینی می کند و روحانیون باید در این مسیر بیش از دیگران نقش آفرینی کنند.
وی افزود: تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن به ویژه در محیطهای علمی، آموزشی و رسانهای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی، از مهمترین کارهایی است که باید در این فضا صورت گیرد.
کارشناس دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تأکید بر اقتصاد دانش بنیان را از مهمترین پایه های اقتصاد مقاومتی برشمرده و ادامه داد: جهش علمی و تکیه بر ظرفیت های اقتصادی درونی و نگاه تعاملی به بیرون، از شاخصه های مهم این اقتصاد است که بر اساس آن، پیشرفت و شکوفایی اقتصاد رقم خواهد خورد.
نقش بی بدیل مبلغان در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی
عضو شورای علمی مرکز راهبری مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی، نقش مبلغان حوزوی در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را بسیار مهم قلمداد کرده و ابراز کرد: ترویج و گفتمان سازی و مطالبه گری پیرامون اقتصاد مقاومتی باید از طریق مبلغان و روحانیون در تمام کشور صورت گیرد و استفاده از ظرفیت بالای تبلیغ می تواند راهگشای خوبی در این موضوع باشد.
وی افزود: راه اندازی قرارگاه مردمی جهادی در حوزه اقتصاد می تواند در همراه کردن بدنه مردمی نظام با سیاست های اقتصاد مقاومتی بسیار مؤثر بوده و استفاده از ظرفیت مساجد می تواند راهکار بسیار مهمی در این همراهی داشته باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کمک به مشارکت مردم با ایجاد عزم و همت همگانی در کلیهی آحاد جامعه و تحکیم اعتماد عمومی به حاکمیت، از مهمترین کارهایی است که از طریق ظرفیت منحصر به فرد و بالای مبلغان و روحانیان باید صورت بپذیرد./872/پ201/س