۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۸
کد خبر: ۴۵۲۷۶۷
مسؤول کانون های فرهنگی و هنری مساجد قم مطرح کرد؛

ضرورت تبیین صحیح واژه ایثار برای داشتن جامعه‌ای مترقی

حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: برخی مسؤولان لفظ شهادت و دفاع مقدس را برای موقعیت خود به کار می برند تا بتوانند جمعیت حزب اللهی را متوجه خود کنند؛ این دولتمردان و مسؤولان که از شهدا و دفاع مقدس حرف می زنند، باید برای آن هم بودجه خرج کنند.
حجت الاسلام سعید روحانی

حجت الاسلام والمسلمین سعید روحانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به نقش روحانیت در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس جمع شدن مردم و تحریک آن ها از سوی روحانیت انجام می شد.

مسؤول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ابراز داشت: نقش دیگر روحانیت در ترغیب مردم برای کمک رسانی و خدمات پشت جبهه بود که همه این کارها در مساجد و پایگاه های مقاومت انجام می گرفت.

وی اظهار داشت: متأسفانه امروز مساجد کارکردهای خود را به تدریج از دست داده و صرفا به یک عبادتگاه تبدیل شده است، در حالی که رهبر معظم انقلاب بارها ویژگی های مسجد تراز اسلام را سفارش کرده اند و در دوران دفاع مقدس یک چشمه از این مسجد را شاهد بودیم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب می فرمایند که من دغدغه فرهنگی دارم و گاهی اوقات شب ها از این دغدغه خوابم نمی برد؛ آیا دولتمردان ما نسبت به بهبود فرهنگی کاری انجام داده اند؟

وی تصریح کرد: عده ای از مسؤولان بصیرت ندارند و عده ای هم اهل گزارش دادن هستند و فقط گزارش های مشت پر کن می دهند، در حالی که کارهای فرهنگی دیربازده است و گزارش کارهای فرهنگی تا بازدهی محسوس نداشته باشد مورد عنایت واقع نمی شود.

مسؤول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم افزود: مسؤولان فرهنگی کشور به سمت کارهایی رفته اند که قابلیت ارائه گزارش در اسرع وقت را داشته باشد و از کارهای فرهنگی زیر بنایی فاصله گرفته اند.

وی بیان داشت: برخی مسؤولان لفظ شهادت و دفاع مقدس را برای موقعیت خود به کار می برند تا بتوانند جمعیت حزب اللهی را متوجه خود کنند؛ این دولتمردان و مسؤولان که از شهدا و دفاع مقدس حرف می زنند، باید برای آن هم بودجه خرج کنند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با انتقاد از عدم تخصیص بودجه مناسب برای امورات فرهنگی، گفت: افراد و مسؤولانی که در زمینه فرهنگی دغدغه دارند، بسیار کم هستند و از همین جهت است که بودجه فرهنگی بسیار کم است در حالی که در موارد دیگر بودجه های کلانی تخصیص داده می شود.

وی اظهار داشت: اگر بتوانیم معنای واقعی ایثار را در جامعه تبیین کنیم، بسیاری از مشکلات کشور حل می شود؛ برخی به اشتباه تصور می کنند که زهد به معنای لباس چروک و بی نظمی است، در حالی که زهد به معنای دل نبستن به دنیا است.

مسؤول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ابراز داشت: یکی از برداشت های غلط از لفظ ایثار این است که وقتی کسی نتواند حق خود را بگیرد و یا در جامعه کار شایسته ای انجام دهد، می گوید من می خواهم ایثار کنم، در حالی که کسی که می خواهد ایثار کند باید بتواند در جامعه فعالیتی انجام دهد که افرادی را به خود جذب و تربیت کند.

وی تأکید کرد: اگر شخصی یا مسؤولی متوجه شود که فردی از او برتر است، باید ایثار کند و راه پیشرفت را برای او هموار کند؛ در واقع باید آثار ایثار را در جامعه به خوبی تبیین کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با بیان این که واژه ایثار لقلقه زبان شده است، گفت: تا زمانی که شرایط به این گونه است، سخت می توانیم کار کنیم و هر جایی که می خواهیم درباره واژه ایثار صحبت کنیم، گوش همه از این واژه ها پر شده است.

وی در پایان تأکید کرد: در واقع اگر ما بتوانیم که واژه ایثار را به خوبی در جامعه تبیین کنیم، می توانیم یک جامعه مترقی و آرمان گرا داشته باشیم و در این زمینه نیاز به کار جدی وجود دارد./840/ت302/ی

ارسال نظرات