حرکت به سوی خدا به جای کدخدا مهمترین درس حضرت عباس در کربلا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در جمع فعالان فرهنگ عاشورایی استان، اظهار کرد: فلسفه عزاداریها و نوحهسراییهای ما ریشه در آیات قرآن دارد.
وی ادامه داد: فلسفه عزاداریها و بیان مناقب اهل بیت(ع) بهویژه اباعبدالله الحسین(ع) در ایام محرم و دیگر ایام، برگرفته از مفهوم آیه «قُل لا أَسئَلُكُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِی القُربى؛ ای پیامبر بگو من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمیکنم» است و شیعیان برای لبیک گفتن به درخواست پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) و برای نشان دادن عشق خود به اهل بیت(ع) اقدام به برگزاری مراسم عزاداری و مداحی میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: لازم است مسلمانان مودت فی القربی را در جامعه دینی برجسته کنند و طوری زندگی کنند که منش، رفتار و گویش آنها نشاندهنده عشق اهل بیت عصمت و طهارت (ع) باشد.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی از مسؤولان هیئات مذهبی، مداحان و روحانیان خواست از تحریفها پرهیز داشته و نسبت به آسیبهایی که این محافل را تهدید میکنند هوشیار باشند.
وی اضافه کرد: افراد پرتوان و پرنشاط برای هدایت و مدیریت هیئات مذهبی وارد میدان شوند و از سوی دیگر از جوانان مؤمن و متعهد در این زمینه استفاده بیشتری شود.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی تأکید کرد: بیان فضایل و مناقب اهل بیت(ع) از سوی روحانیان و مداحان بسیار مهمتر از بیان جلوههای ظاهری این بزرگواران بوده و این نکته باید مورد توجه مداحان و روحانیان باشد.
رییس شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی تصریح کرد: رجزخوانی شهدای کربلا بهویژه حضرت ابوالفضل العباس (ع) در هنگام نبرد با دشمن، حاوی بسیاری از نکات آموزنده و ارزنده است و میتواند تأثیر بسزایی بر شنودگان و مخاطبانی که پای منابر نشستهاند داشته باشد.
وی افزود: از جملاتی که حضرت ابوالفضل (ع) هنگام نبرد خوانده است، درس استکبارستیزی و همواره به یاد خدا بودن را میتوان آموخت.
به گفته حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی این جملات به ما یاد داده کدخدا را رها کنیم و به سمت خدا که همان نهایت مطلوب است رهسپار شویم.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی اظهار کرد: باید مردمی بودن و تواضع از خصوصیات بارز مداحان و روحانیان باشد؛ زیرا برخوردار بودن از این صفات نیک میتواند بسیاری از گرههای جامعه را باز کند.
وی با بیان اینکه فلسفه مجالس عزاداری جهل زدایی است، خاطرنشان کرد: باید دقت داشته باشیم شعار و ایجاد شور کردن در مراسم عزاداری خوب است اما از سوی دیگر دقت در بیان وقایع تاریخی در مداحیها موضوعی ضروری و مهمتر است./9314/202/ب2