همایش مهدویت در سراسر کشور برگزار می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمود متوسل مدیر بنیاد فرهنگی مهدویت در نشست خبری تشریح برنامههای بنیاد که در مرکز بنیاد مهدویت برگزار شد با اشاره به اینکه بنیاد فرهنگی مهدویت در سال 79 از سوی حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با پیشنهاد خدمت مقام معظم رهبری شکل گرفته است، اظهار داشت: پیش از تشکیل این بنیاد در قبل انقلاب انجمنی برای مهدویت وجود داشته که بحث مهدویت را پیگیر و منتشر میکرده است، البته بخشی اصلی کار آنها فعالیت ضد بهائیت بوده است.
وی ادامه داد: این انجمن بعد از پیروزی انقلاب فعالیتش متوقف شد زیرا با نگاه حضرت امام راحل همراه نبوده است، دلیل تشکیل این بنیاد بعد از جنگ این بود که در بخشهای مختلفی از کشور برخی افراد با ادعای برقراری ارتباط با امام عصر(عج) از مردم سوء استفاده میکردند، بنابراین به پیشنهاد حجت الاسلام والمسلمین قرائتی و حمایت رهبری بنیاد مهدویت تاسیس شد که این سو استفادهگری جمع شود.
مدیر بنیاد فرهنگی مهدویت تاکید کرد: اصولا نظام جمهوری اسلامی ایران برپایه ولایت فقیه گذاشته شده به این معنا که فقیه ولایت خود را به نیابت از امام زمان(عج) دارد، بنابراین شناخت درست از ولایت امام زمان(عج) مهم میباشد.
حجت الاسلام متوسل یادآور شد: نخستین پایهگذار هیأت امنا بنیاد مهدویت حجت الاسلام والمسلمین قرائتی، حسین ایرانی فرمانده سپاه قم، مرحوم حجت الاسلام ابوترابی، حجت الاسلام شیوانی به عنوان مدیر عامل، حجتالاسلام والمسلمین رحیمیان تولیت مسجد جمکران، استاد مظفر وزیر اسبق آموزش و پرورش، سردار رحیمی، مجتبی کلباسی و... بودهاند.
وی با اشاره به فعالیتهای این بنیاد گفت: ابتدا این بنیاد یک مرکز تخصصی مهدویت در قم را تاسیس کرد که طلاب درس خارج خوان به صورت تخصصی بحث معنویت مهدویت را در دورههای آموزشی پشت سر بگذارند، تا به امروز حدود 400 نفر فارغ التحصیل 16 سال دوره این انجمن هستند که میتوانند در مراسمهای مختلف پاسخگو مسائل مهدویت باشند.
مدیر بنیاد فرهنگی مهدویت با بیان اینکه در سال 79 انتشارات مهدویت از سوی بنیاد تاسیس شد، خاطرنشان کرد: پیش از این کتابهای مربوط به مبحث مهدویت یا عام پسند و یا تخصصی برای حوزویان بود، در واقع برای دانشگاهیان و دانش آموزان کتابی وجود نداشت، در حال حاضر انتشارات مهدویت کتابهایی برای تمام اقشار از کودکان مهد کودکی تا قشر بزرگسال منتشر کرده است، کتابهایی با موضوع رد افکار انحرافی، تبیین موضوع مهدویت و... چاپ شده است.
حجت الاسلام متوسل ابراز داشت: در راستای فعالیتهای بنیاد مهدویت بنای مجتمع فرهنگی مهدویت در سال 1386 در مسجد جمکران افتتاح شده است که حدود 1000نفر را برای اسکان زائر، برگزاری کلاسهای آموزشی، نشستها و کنفرانسها دارای ظرفیت است، میانگین سالی 150هزار نفر میهمان در این مجتمع پذیرایی میشوند که بیشتر آنها از قشر فرهنگی هستند.
وی افزود: یکی از فعالیتهای بنیاد مهدویت در سال 86 با تاسیس دفاتر استانی بوده است، البته به خاطر محدودیتهای مالی این دفاتر با درآمد خود استانداری تامین میشود، در هر استان نماینده ولیفقیه فردی را با گزینشهای مختلف انتخاب میکند، هزینه هر استان هم از سوی استاندار و خیران اداره میشود.
مدیر بنیاد فرهنگی مهدویت بیان کرد: در راستای فعالیتهای بنیاد با سازمانهای دیگر تفاهمنامههایی منعقد شده است، برای نمونه با آموزش و پرورش تفاهمنامهای امضا شده که هرگونه اقدام برای کار مهدویت در مدارس از سوی مدیران فرهنگی ما تنظیم و با بودجه خود آموزش و پرورش در مدارس صورت گیرد، این موضوع در رابطه با صدا و سیما و دانشگاه و ... به همین شکل است.
حجت الاسلام متوسل ادامه داد: کار بنیادین ما در بنیاد ایجاد دورههای آموزش برای فرهنگیان، طلاب و مردم است، به نحوی که در هر استان این دورهها انجام گیرد، در این زمینه تمام هزینهها را بنیاد مهدویت پرداخت میکند، تا به امروز بیش از 100 هزار نفر در سطح کشور دورهای مهدویت را پشت سر گذاشتهاند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از فعالیتهای بنیاد با موسسات و نهادهای مهدوی برای تعامل بیشتر با بنیاد است که در غالب تشکیل ستاد هماهنگی فعالیتهای مهدوی رخ داده است، بنیاد در واقع گروههای مهدویت در سطح استانها را جمع میکند و به شکل یک ستاد با آنها همفکری میکند.
نهم ربیع الاول: آغاز امامت امام زمان(عج)
مدیر بنیاد فرهنگی مهدویت با بیان اینکه روز نهم ربیع الاول که آغاز امامت مام زمان(عج) است باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: به همین منظور در جمعه گذشته مسؤولان بنیاد با آیت الله صافی گلپایگانی جلسهای داشتند و ایشان هم پیشنهاد دادند که نهم ربیع الاول را به عنوان یک عید امامت بنامیم.
حجت الاسلام متوسل با اشاره به شعار امسال "در امتداد غدیر" افزود: امسال در سطح کشور همایش مهدویت را خواهیم داشت، در نهم ربیعالاول از فعالان مهدویت استانها تجلیل به عمل میآید، همچنین از خانوادههای مدافعان حرم که برای حریم ولایت جان میدهند و زمینه ساز ظهور هستند نیز تجلیل به عمل میآید.
وی گفت: صبحگاه مهدویت در سراسر کشور برقرار میشود، در ضمن شعری نیز آماده شده است که از سوی صدا و سیما و رادیو پخش خواهد شد، در همین راستا به دنبال آن هستیم که زیارت آل یاسین که منصوب به امام زمان(عج) است جمعه شبها در مساجد خوانده شود.
مدیر بنیاد فرهنگی مهدویت با اشاره به اینکه مسابقه کتابخوانی برای امسال در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: نام کتاب مورد مسابقه "شرح دعا برای سلامتی امام زمان(عج)" است، در این کتاب مخاطب با خواندن دعا با مضامین آن نیز آشنا میشود.
حجت الاسلام متوسل با اشاره به برنامههای نهم ربیعالاول ادامه داد: کارشناسان مهدویت بنیاد به سراسر کشور اعزام میشوند، در شب نهم ربیعالاول نیز اجتماع 1000 نفری در مسجد جمکران برای تجدید میثاق با امام زمان(عج) صورت میگیرد.
وی ابراز داشت: روز جمعه تجمع دو هزار نفری دانشجویی در مسجد جمکران با عنوان "مهدی یاور، مهدی باور" برگزار میشود، سخنران تجمع دانشجویی حجت الاسلام علیرضا پناهیان است، این تجمع از سوی دانشجویان استانهای هم جمعآور خواهد بود.
تیزر "آل یاسین" از سوی بنیاد مهدویت و اوقاف
در ادامه این نشست حجت الاسلام محمد صادق کفیل معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد مهدویت اظهار داشت: یکی از ضعفها در دانشگاهها و حوزهها برای پایاننامه و ارائه مطلب نداشتن موضوع مشخص بود، به همین منظور 200 موضوع برای مهدویت به وزارت علوم برای دانشجویان و همچنین به حوزههای علمیه برای طلاب ارسال شده است.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد مهدویت با بیان اینکه رسانههای کشور خیلی سیاسی است، خاطرنشان کرد: اگر رسانههای ما فرهنگی شود از نظر سیاسی هم قوی خواهند شد، امید است که سرویس مهدویت در خبرگزاریها نیز شکل گیرد و بنیاد این ظرفیت را دارد که هرگونه کمک در این زمینه را به خبرگزاریها بدهد.
حجت الاسلام کفیل با اشاره به تیزر "آل یاسین" از سوی بنیاد مهدویت و اوقاف تصریح کرد: تیزر آل یاسین جمعه شبها همزمان با زیارت آل یاسین پخش خواهد شد و امید است به شکل یک برنامه مدون در بیاید.
وی با اظهار تاسف از بودجه امسال برای بنیاد مهدویت بیان داشت: بودجه بنیاد مهدویت زیر یک میلیارد بوده است، این در حالی است که در کل کشور این بنیاد شعبه دارد اما از سوی دولت خیلی مورد اهیمت نیست، متاسفانه برای بنیاد که نیروی آمادهای برای آموزش و کار مهدویت دارد این بودجه بسیار کم است.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد مهدویت با بیان اینکه موضوعی که میتواند امید را در کشور زنده کند و بحران اجتماعی را مرتفع ساز مهدویت است، افزود: یکی از بخشهایی که میتواند کمک کند کارهای هنری است که تا به امروز وزارت فرهنگ و ارشاد فعالیتی در این زمینه نداشته است، البته بنا شده است کلیپهای چند دقیقهای از شرح آل یاسین به زبان فارسی برای مردم پخش شود تا افزون بر مطالعه عربی مفهوم معارفی آن را یاد بگیرند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار رسا درباره فعالیت بنیاد مهدویت در فضای مجازی گفت: بنیاد مهدویت دارای سایت مرکزی تخصصی مهدویت و پورتالهای مختلف متصل به مرکز مهدویت است، البته چندین استان همچون اصفهان و خراسان نیز به صورت مجزا سایت و فعالیتهایی را در فضای مجازی دارند با این وجود خود بنیاد نیز در شبکه تلگرام کانالی به نام @rah-cheshmbeرا طراحی کرده است که علاقه مندان میتوانند عضو آن شوند./200/816/ب1