۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۲
کد خبر: ۴۶۹۹۵۹
در دیدار با مدیر کل پژوهش های اسلامی رسانه صورت گرفت؛

اعلام آمادگی آیت الله اعرافی برای همکاری حوزه با رسانه ملی

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به ضرورت تجلی دین در فضای رسانه با پشتوانه حوزه علمیه با معرفی کارگروهی متشکل از معاونان حوزه علمیه برای همکاری با رسانه ملی اعلام آمادگی کرد.
دیدار نهاوندیان با اعرافی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین نهاوندیان، مدیرکل و تعدادی از اعضای اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه که امشب در محل دفتر آیت الله اعرافی برگزار شد، اظهار داشت: این که یک نهاد پژوهش محور اسلامی در درون نهاد بزرگی مانند صدا و سیما شکل گرفته است بسیار ارزشمند است.

وی با بیان این که ما باید حوزه را به عنوان متصدی اندیشه دینی در فضای رسانه تجلی ببخشیم اظهار داشت: تجلی حوزه در فضای رسانه که به معنی تجلی دین در فضای زسانه است باید شکل بگیرد و اگر افق خود را این قرار بدهیم ما با این افق فاصله زیادی داریم.

هنر قدسی ایران از جایگاه بالایی در فضای بین المللی برخوردار است

آیت الله اعرافی با اشاره به بازتاب هنر قدسی ایران در فضای بین المللی ابراز داشت: جایگاه ایران در زمینه هنر قدسی و رسانه و فیلم دینی بسیار بالا است و همه کشورها معتقدند که ایران در این زمینه پیشگام است ولی از طرف دیگر آمال زیادی وجود دادر که تحقق پیدا نکرده است و کل کارهای دینی ما نسبت به ذخیره ای که داریم زیاد نیست.

وی با اشاره به این که یک تفسیر هنری در قالب فیلم از قرآن می تواند بسیار در دنیا اثرگذار باشد، گفت: اگر روزی تمام قرآن را بتوانیم در قالب ده کار هنری تجلی بدهیم و به ده زبان اصلی با نگاه تشیع منتشر بشور خیلی کار عظیمی خواهد بود و این کار نیازمند نیروی ماهر و برنامه ریزی خوب دارد.

آیت الله اعرافی با بیان این که ما بی نهایت در خارج از مرزهای خود ظرفیت برای کار داریم، افزود: ما هر چه کار کنیم در دنیا خریدار دارد و این افق بلندی است که ما باید دنبال کنیم و امکانات و مقدورات ما امروز خیلی با این افق فاصله دارد.

اندیشه ای که بتواند دین را در قالب هنر معرفی کند کم داریم

وی با بیان این که ما اندیشه ای که بتواند دین را در قالب رسانه معرفی کند کم داریم، اظهار داشت: برکاتی که رادیو تلویزیون بعد از انقلاب در اختیار ما قرار داده است زیاد است ولی فاصله زیادی تا رسیدن به آرمان های انقلاب داریم و پر کردن خندق هایی که بین تولیدات محتوایی ما و آنچه باید باشد است کار مهمی است و این جاست که ما باید کار کنیم و رشته ها و مهارت های لازم را باید ایجاد کنیم.

رییس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به نظام جامع رشته ای که در حوزه به صورت مفصل روی آن کار می شود، خاطرنشان کرد: این یکی از کارهایی است که می تواند خلأهای این حوزه را کاهش دهد و ما از شما می خواهیم تا در زمینه آموزش رسانه به حوزه کمک کنید تا این خلأ ها جبران شود.

وی تصریح کرد: ما امروز به برکت کارهای پژوهشی و تربیت نیروی ماهر از مجموعه ای از نیرو های رسانه ای، هنری، فرهنگی و تبلیغی برخورداریم که سرمایه بزرگی محسوب می شوند اگر چه که پراکندگی های زیادی در میان بخش های مختلف هنری و رسانه ای در حوزه وجود دارد و نیاز به نظم بخشی دارند و باید بریا انسجام بخشی به این نیرو ها تحقیقی انجام شود.

اعطای مجوز به گروه های هنری و رسانه ای حوزوی

عضو شورای عالی حوزه علمیه اظهار داشت: ما مجوز یک طرح جدید را از شورا گرفته ایم که غیر از مجوزهایی که به مراکز آموزشی از طریق شورای گسترش حوزه می دهیم و مجوز هایی که به مراکز تحقیقی و پژوهشی از طریق شورای اعطا می دهیم به دنبال پیش بینی سازوکاری برای اعطای مجوز به گروه ها و مؤسسه های رسانه ای، هنری، فرهنگی و تبلیغی حوزوی هستیم تا این مجموعه به یک نهاد اعتباربخش وصل شود.

ما هنوز در زمینه نگاه فلسفه اسلامی به هنر و رسانه الگویی نداریم

وی به کارهایی که در حوزه اخلاق، فقه، فلسفه، تاریخ و تمدن انجام شده است اشاره و خاطرنشان کرد: در حوزه های مربوط به رسانه و هنر حوزه هم باید رشته داشته باشد و هم کار پژوهشی انجام دهد زیرا کارهای موجود خیلی کم است و نگاه فلسفه اسلامی به حوزه هنر و رسانه در حوزه شکل نگرفته است و چیزی که ما داریم مربوط به غرب است و ما هنوز در این زمینه الگویی نداریم.

آیت الله اعرافی ابراز کرد: پیشنهاد من این است که با رییس صدا و سیما این موضوع را مطرح کنیم و در این زمینه ها همکاری بیشتری میان حوزه و رسانه شکل بگیرد و سرمایه گذاری شود؛ از طرف دیگر باید تولیدات دینی صدا و سیما جنبه بین المللی پیدا کند که در این زمینه بخش های بین الملل حوزه و جامعه المصطفی می تواند با رسانه همکاری داشته باشد.

هنوز یک تفاهم نامه رسمی میان حوزه و صدا و سیما شکل نگرفته است

وی با بیان این که میان حوزه علمیه و صدا و سیما هنوز یک تفاهم نامه رسمی شکل نگرفته است، افزود: باید طرحی را تعریف کنیم و نسبت میان حوزه و رسانه را مشخص کنیم و این قصور که تا کنون این تفاهم نامه انجام نشده است هم از ناحیه حوزه است و هم از ناحیه صدا و سیما.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به این ایده که حوزه یک شبکه خاصی را پشتیبانی کند، اظهار داشت: حوزه هنوز آمادگی انجام چنین کاری را ندارد ولی این ایده باید پخته شود و آمادگی را ایجاد کنیم و با همکاری بیشتر باید کار مشترک تحقیقاتی انجام شود و یک طرح جامع کاربردی و علمی را تعریف کنیم.

وی با بیان اینکه ما در حوزه در معاونت تبلیغ مباحث مدیریت هنر و رسانه را راه اندازی کرده ایم خاطرنشان کرد: بخش های دیگری از جمله مرکز ارتباطات و رسانه در معاونت بین الملل هم در حوزه وجود دارد ولی هنوز جای کار بیشتری در حوزه وجود دارد.

آیت الله اعرافی در پایان با معرفی کارگروهی متشکل از حجت الاسلام والمسلمین رجایی، معاون پژوهش جامعه المصطفی، حجت السلام والمسلمین زمانی معاون اجتماعی حوزه های علمیه، حجت الاسلام والمسلمین نبوی معاون تبلیغ حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری معاون ارتباطات و بین الملل حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ملکدار به همراه حجت الاسلام والمسلمین میر معزی معاون پژوهش حوزه علمیه برای همکاری با اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه اعلام آمادگی کرد./843/201/ب3

ارسال نظرات