شکرگزاری، سبب برکت و رونق زندگی می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد وحیدی، استاد اخلاق حوزه علمیه و سخنران حرم رضوی، امشب در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در رواق امام خمینی(ره)، گفت: یکی از صفات اخلاقی و محبوب شدن هر شخص در درگاه خداوند متعال قدر شناسی است.
وی با بیان اینکه قدرشناسی، روحیه ای بسیار مهم برای هر انسان است، ادامه داد: اگر انسان در زندگی قدرشناس باشد دنیا و آخرت خوبی خواهد داشت.
حجت الاسلام وحیدی با اشاره به آیه قرآن کریم «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزیدَنَّکُمْ » به تفاسیر و معانی مختلف درباره این آیه اشاره کرد و افزود: شکرگزاری در این آیه به معنای سبب افزایش نعمت است.
وی با تاکید بر اینکه شکرگزاری، سبب رونق زندگی است، زیاد کردن زمان نعمت های انسان را از دومین معانی «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزیدَنَّکُمْ » دانست و ادامه داد: بالا رفتن مقام و شخصیت انسان معنای سوم این آیه قرآن است.
سخنران حرم رضوی در ادامه با بیان اینکه قدرشناسی برخی اوقات در مقابل پروردگار متعال و برخی مواقع در مقابل خلق خداوند است، گفت: قدرشناسی از خداوند متعال دارای سه مرحله است.
وی شناختن نعمت از منعم و شادشدن به واسطه نعمت را از نخستین مراحل قدرشناسی از خداوند متعال دانست و ابراز داشت: شناخت نعمات و تشکر از خداوند متعال، سبب برکت در زندگی است.
استاد اخلاق حوزه علمیه شکرگزاری به زبان و گفتن الحمدلله را دومین مرحله از مراحل قدرشناسی از خداوند متعال دانست و گفت: صرف کردن نعمت خداوند در مسیر آنچه که خداوند متعال گفته است از مراحل قدرشناسی از خداوند متعال است.
وی با بیان اینکه شکرگزاری، یکی از برترین اعمال انسانی است که دارای فضیلت بسیار است، به قدرشناسی در برابر خلق اشاره کرد و افزود: پاسخ محبت انسان ها به یکدیگر، باید بیش از آن محبتی باشد که به او کرده اند، حتی با یک سلام.
حجت الاسلام وحیدی در ادامه به پاسخ بهتر به محبّت مردم با اشاره به آیه 86 سوره نساء «وَإِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا» تأکید کرد و افزود: هرگاه به شما تحیت گویند پاسخ آن را بهتر از آن بدهید یا (لا اقل) همان گونه پاسخ دهید و این به این معناست که اگر کسی سلام علیکم کرد، پاسخ آن سلام علیکم و رحمه الله است.
وی تشکر زبانی تا انتهای عمر را از مراحل محبت و قدرشناسی در برابر خلق دانست و اظهار داشت: شکرگزاری سبب تشویق به کارهای خوب است.
سخنران حرم رضوی در پایان دعا کردن در غیاب شخص را از مراحل دیگر قدرشناسی در برابر خلق دانست و ابراز داشت: قدرنشناسی، مردم را از انجام کارهای خوب پشیمان می کند./859/202/ب2