اشتهای کاذب مستکبران در دنیاطلبی، بامرگ پایان می پذیرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن صبح امروز که در حوزه علمیه صدر بازار برگزار شد، گفت: زن و مرد در ادای وظیفه تفاوتی با یکدیگر ندارند.
وی در تفسیر آیه پنجاه و هشتم سوره نحل که می فرماید «وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالأنْثَى ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ کَظِیمٌ»، افزود: قرآن می فرماید زمانی که فردی به مردان مشرک بشارت دختردار شدن را می داد، صورتشان سیاه می شد و بغض تمام وجودشان را می گرفت؛ مسأله مهم در این آیه واژه بشارت است که معمولاً به نعمت تعلق می گیرد و به نقمت تعلق نمی گیرد.
آیت الله مهدوی با توجه به آیه پنجاه و نهم سوره نحل که می فرماید «یَتَوَارَى مِنَ الْقَوْمِ مِنْ سُوءِ مَا بُشِّرَ بِهِ أَیُمْسِکُهُ عَلَى هُونٍ أَمْ یَدُسُّهُ فِی التُّرَابِ أَلا سَاءَ مَا یَحْکُمُونَ»، ابراز کرد: رفتار اشتباه بعدی که مشرکان در زمان دختردار شدن از خود نشان می دادند، این بود که از قوم خود فرار می کردند تا این که قومشان به چشم بد به آن ها ننگرند، سپس تصمیم گیری می کردند که دخترشان را با خفت و خواری نگه دارند یا این که او را زنده به گور کنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که ملاک ارزش گذاری در اسلام جنسیت افراد نیست، ابراز کرد: دختر و پسر در شرافت در خلقت هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند، پس وظیفه هر دو یکسان است و باید راه بندگی و کمال را بپیمایند.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: تقرب به پروردگار زن و مرد ندارد، اگر به امیرمؤمنان(ع) و حضرت فاطمه(س) اظهار ارادت می کنیم به سبب ایمان در حدّ یقین در وجود این دو بزرگوار است؛ این یکی از مسائلی است که زنان و مردان امروزی باید بدانند.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر اصفهان با بیان این که پیامبر(ص) برای جنس دختر ترجیحاتی را بیان کرده اند، تبیین کرد: پیامبر(ص) در روایتی می فرمایند، پسر نعمت است و دختر حسنه است، در روز قیامت از حسنه سؤال پرسیده نمی شود ولی بر اساس آیه هشتم سوره تکاثر که می فرماید «ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ» از نعمت ها بازخواست خواهید شد.
استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: دختران حدود 6 سال زودتر از پسران به بلوغ فکری می رسند به همین سبب خداوند سن تکلیف دختران را 6 سال زودتر از پسران اعلام فرموده است؛ البته باید متذکر شوم که این مسأله برای پسران نقص و عیب محسوب نمی شود.
وی گفت: پیامبر(ص) با رفتار بسیار زیبای خود با دختران، رفتار اشتباه مشرکان در برخورد با دختران را به تعدیل می رساندند؛ ارزش انسان به تقرب او به پروردگار است و در این ارزش گذاری کسی که بیشتر تلاش کرده باشد ارزشمندتر است پس به هیچ عنوان نباید بدون دلیل بین دختر و پسر تفاوت قائل شد.
آیت الله مهدوی با بیان این که دنیای غرب دنیای مادی است، اذعان کرد: غربی ها فکر می کنند ارزش انسان به جسم زیبا، ثروت کلان و وسعت اِعمال ریاست است، اگر صدها بار برای کشورهای مستکبر این مسأله توضیح داده شود آن ها درک نمی کنند؛ امام خمینی(ره) در نامه خود به آقای رجائی فرمودند شهوت تسلط بر وسعت عالم، در محدوده شهوت انسان نمی گنجد، یعنی نفس انسان سیری ناپذیر است، سپس فرمودند، اگر مُلک آسمان ها به آمریکا داده شود باز هم از ریاست طلبی سیر نمی شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اشتهای کاذبی که برای کشورهای مستکبر در ریاست بر دنیا ریشه دوانده است، تنها با مرگ پایان می پذیرد.
امام جمعه موقت اصفهان در تفسیر آیه شصتم سوره نحل که می فرماید «لِلَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ بِالآخِرَةِ مَثَلُ السَّوْءِ وَلِلَّهِ الْمَثَلُ الأعْلَى وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ» ابراز کرد: افرادی که به آخرت ایمان ندارند چون بدی ها در وجودشان ریشه دوانده است، از جانب قرآن به عنوان مَثَل سوء معرفی شده اند.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر اصفهان اظهار کرد: قرآن در آیات مختلف می فرماید «برای خداوند مِثل نگیرید» ولی در آیه فوق الذکر بیان شده است که برای خداوند مَثَل اعلی وجود دارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: دلیل این که قرآن انسان ها از این که برای خداوند مِثل بگیرند برحذر می دارد این است که انسان ها وقتی می خواهند فردی معرفی کنند به دلیل جهالتی که دارند به اشتباه می افتند، مثلاً راجع به حضرت عیسی(ع) سخنی را می گویند که خودِ حضرت عیسی(ع) از شنیدن آن بیزار بوده اند؛ برخی از مسیحیان می گفتند حضرت عیسی(ع) فرزند خداوند است.
وی خاطرنشان کرد: مرید یک عالم برای شخصی ادعا می کرد فلان عالمی که بنده مرید او هستم به معراج می رود، آن شخص با تعجب از آن مرید پرسید، مگر چنین چیزی ممکن است، آن مرید پاسخ داد من مطمئن هستم؛ آن مرید و آن شخص به خدمت عالم رسیدند و از او پرسیدند، آیا شما به معراج می روید، آن عالم پاسخ داد، خیر، آن مرید گفت، ایشان از روی تواضع دروغ می گویند.
آیت الله مهدوی بیان داشت: افرادی که امیرمؤمنان(ع) را خدا می دانند نه امیرمؤمنان(ع) را شناخته اند و نه ایشان را بالا برده اند، بلکه با اعتقاد غلط خود تنها خالق را در حدّ مخلوق کوچک کرده اند.
امام جمعه موقت اصفهان با توجه به فرازی از زیات جامعه کبیره اذعان کرد: اهل بیت(ع) مَثَل اعلی پروردگار هستند؛ هیچ کس حتی اهل بیت(ع) به سبب این که خداوند واجب الوجود است و مخلوقات همه ممکن الوجود هستند، نمی توانند مِثل خداوند باشند.
رییس بنیاد خیریه المهدی(عج) ابراز کرد: انسانی که مَثَل خداوند می شود و مِثل اهل بیت(ع) می شود، قدرت کن فیکون پیدا می کند و همه چیز در اختیارش قرار می گیرد./201/867/ب1