برخی نسبت به مقام ولایت فقیه در کشور ناشکری می کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد امام صادق(ع) برگزار شد، با آیه هفت سوره مائده اشاره کرد و اظهار داشت: خداوند در این آیه میفرماید: «و نعمتى را كه خدا بر شما ارزانى داشته و نيز پيمانى را كه شما را به انجام آن متعهد گردانيده به ياد آوريد آنگاه كه گفتيد شنيديم و اطاعت كرديم و از خدا پروا داريد كه خدا به راز دلها آگاه است.»
حجتالاسلام والمسلمین قریشی در تفسیر این آیه گفت: مواثقه به معنی این است که کسی عهدو پیمان را محکم مطرح میکند و دیگری هم محکم به آن پایبند است.
وی با اشاره به اینکه انسان نباید نعمتهای خدا را از یاد ببرد افزود: هرچقدر انسان نعمتهای خدا را بیشتر یاد کند تواضع و فروتنیاش در برابر پروردگار زیاد میشود ولی هر چقدر یادآوری نعمت کم شود کرنش و تعظیم انسان در مقابل خداوند سخت خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی انواع نعمت را به دو صورت ظاهری و باطنی یا معنوی دانست و خاطرنشان کرد: ارزش نعمت معنوی بیشتر از نعمت ظاهری است زیرا نعمت ظاهری به این دنیا تعلق دارد ولی نعمت معنوی به آخرت مربوط بوده و آخرت انسان را آباد میکند بنابراین شکر آن هم بیشتر و بالاتر است.
امام جمعه ارومیه ادامه داد: باید بین نعمت ها فرق گداشته شود و در قدردان بودن و شکرگزاری بین نعمت های ظاهری و باطنی تمایز قائل شد.
وی با اشاره به اینکه هر که نعمت بیشتری داشته باشد مسؤولیتش سنگین تر خواهد بود، تصریح کرد: خداوند به همان اندازه که به انسان نعمت دادهاست همان اندازه نیز در قیامت حسابرسی خواهد کرد و از نعمت جوانی، مال، عمر و ... سوال می کند که در چه راهی صرف شده است.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی براساس روایات بزرگترین نعمت را نعمت ولایت دانست و گفت: بزرگترین مسأله که در قیامت از ما می پرسند مسأله ولایت است و اگر ولایت بود سایر مسائل در سایه آن حل خواهد شد وگرنه اگر فردی روزها روزه بدارد و شب ها نماز خوانده باشد چون به ولایت ایمان ندارد کارش سخت خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی افزود: حضرت علی(ع) می فرمایند: «هیچکس نمیتواند وارد بهشت شود مگر آنکه اهل بیت(ع) را بشناسد و اهل بیت(ع) نیز او را بشناسند و کسی به جهنم وارد نمی شود مگر آنکه اهل بیت(ع) را انکار کند و اهل بیت(ع) نیز او را انکار کند.
وی عنوان کرد: اینکه ما خدا، قرآن، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) را قبول کردیم و این همان پیمان و میثاقی است که با خدا بستیم و از بزرگترین پیمان دین است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: در جایی که میان حفظ جان و مال تعارض باشد انسان باید جان خویش را حفظ کند ولی اگر بین دین و جان تعارضی باشد انسان باید جان خویش را برای حفظ دین فدا کند.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی خاطرنشان کرد: برخی افراد حتی در لباس روحانیت امروزه قدردان و شکرگزار و جود ولایت فقیه در راس نظام نیستند و حتی حاظر نیستند با زبان احترام با ایشان حرف بزنند زیرا آنان حسد در دلشان رخنه کرده و خداوند نیز از این رفتارشان باخبر است و این کار از صدر اسلام بوده و تا الان هم ادامه دارد.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی در ادامه به آیه هشت سوره مائده اشاره کرد و گفت: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد براى خدا به داد برخيزيد و به عدالت شهادت دهيد و البته نبايد دشمنى گروهى شما را بر آن دارد كه عدالت نكنيد عدالت كنيد كه آن به تقوا نزديكتر است و از خدا پروا داريد كه خدا به آنچه انجام مى دهيد آگاه است.»
امام جمعه ارومیه در تفسیر این آیه اظهار داشت: قوام در این آیه یک صیغه مبالغه به معنی تعدد و زیادی کار است.
وی با اشاره به اینکه مومن هرکاری را باید برای خدا انجام دهد حتی عدالت در رفتار با دشمن نیز باید رعایت شود افزود: حضرت علی(ع) در بستر شهادت وصیت کرد اگر زنده ماندم خودم می دانم ولی اگر مردم همان یک ضربت که به من زده است را به ابن ملجم بزنید و از همان غذایی که من خوردم به او بخوارانید.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی گفت: بدی کردن فردی دلیل نمی شود انسان نیز جواب او را با کینه و دشمنی بدهد، کینه سبب میشود افراد عدالت خود را از دست بدهند.
سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم با حضور حجتالاسلام والمسمین سیدمهدی قریشی هر شب در مسجد امام صادق(ع) ارومیه برگزار می شود./201/936/ب1