ضرورت زمینهسازی برای مشارکت مردمی در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی، امروز در دیدار هنرمندان با استاندار خراسان شمالی، با اشاره به ظرفیتهای هنری و فرهنگی موجود در استان، بر تقویت مشارکت مردمی در برگزاری برنامههای این بخش تأکید کرد.
وی با بیان اینکه جوانههای حرکت فرهنگی هنری مردمی در استان آشکار شده و در حال رشد است، افزود: تا زمانی که در حوزه فرهنگ و هنر به بودجههای دولتی متکی باشیم نمیتوانیم مشکلات اقتصادی موجود در این بخش را به طور کامل مرتفع کنیم؛ ازاینرو باید زمینههای مشارکت مردمی در عرصه فرهنگ و هنر فراهم شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی تصریح کرد: باید شرایط و زمینهای فراهم شود که مردم و جامعه هنری بسترساز و عامل فعالیتهای فرهنگی و هنری باشند.
عدم رونق اقتصاد هنر از مهمترین مشکلات هنرمندان خراسان شمالی است
وحید نمازی، رییس حوزه هنری استان خراسان شمالی هم در این دیدار با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این نهاد در سال گذشته، به تشریح برنامههای حوزه هنری استان در سال جدید پرداخت.
وی اظهار کرد: ثبت جهانی موسیقی مقامی، موفقیت شمار قابلتوجهی از آثار نمایشی استان در جشنوارههای ملی و بینالمللی و برگزاری هشت دوره موفق جشنواره سراسری کاریکاتور بهگونهای که اکنون این استان به قطب کاریکاتور کشور تبدیل شده است، برخی از دستاوردهای هنرمندان خراسان شمالی در چند سال اخیر است.
نمازی چاپ و انتشار 50 عنوان کتاب مکتوب و تولید بیش از 70 فیلم کوتاه در موضوعات مختلف را برخی دیگر از اقدامات صورت گرفته در سالهای اخیر دانست و افزود: این موفقیتها نشاندهنده توان و توانمندی هنرمندان خراسان شمالی و ظرفیتهای هنری بسیار بالا در استان است.
وی ناکافی بودن اعتبارات فرهنگی و هنری برای پاسخگویی به نیاز هنرمندان، عدم رونق اقتصاد هنر و نبود راهکار مناسب برای تحقق این مهم، کمتوجهی برخی از نهادهای داخلی برای بهرهگیری از ظرفیت هنرمندان استان و تمایل به برونگرایی و عدم توسعهیافتگی در بخشهای مختلف استان بهویژه در زیرساختهای فرهنگی را برخی از مهمترین مشکلات موجود در عرصه هنر استان دانست.
ریییس حوزه هنری خراسان شمالی ادامه داد: در بخش پژوهش مکتوب هم با وجود ظرفیتهای غنی فرهنگی در استان و فرهنگ عامه، هنوز اقدام مناسبی صورت نگرفته که در این زمینه حوزه هنری خراسان شمالی تدوین دانشنامه فرهنگ و تمدن استان را دستور کار قرار داده است.
تشکیل کارگروه پیگیری مطالبات هنرمندان خراسان شمالی
محمدرضا صالحی، استاندار خراسان شمالی هم در این دیدار با بیان اینکه ملت ایران سه سابقه اصلی دارند که باید به آنها توجه ویژهای شود، افزود: بیش از دو هزار و 500 سال سابقه ایرانی بودن و هنر ایرانی، سابقه هزار و 400 ساله اسلام که به هنر به معنای واقعی توجه کرد و سابقه 38 ساله بعد از انقلاب تحت عنوان هنر انقلابی باید مد نظر همه مردم و هنرمندان باشد.
وی با بیان اینکه ما هم ایرانی و هم مسلمان هستیم و این دو تقدمی بر یکدیگر ندارند، ادامه داد: اگر این سه سابقه با هم دیده شوند بدون شک شاهد رشد و پیشرفت بیش از پیش مقوله هنر در کشور خواهیم بود.
صالحی با تأکید بر اینکه در زمینه هنر باید از افراط و تفریط دوری کنیم؛ زیرا این نگاه آسیبزا بوده و نمیتواند منشأ اثر باشد، تصریح کرد: ضروری است از تمامی ظرفیتهای موجود برای ارتقای هنر و هنرمند و استفاده از تأثیر هنر در زمینههای مختلف استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توان و توانمندی هنرمندان خراسان شمالی، بر مدیریت داخلی جشنوارههای ملی در استان تأکید کرد و افزود: جشنوارهها و برنامههای فرهنگی ملی ازجمله جشنواره تئاتر رضوی باید از سوی مدیران و هنرمندان داخلی مدیریت شود.
استاندار خراسان شمالی همچنین با اشاره به ضرورت بهرهگیری ادارات و دستگاههای مختلف استان از توان هنرمندان بومی، اضافه کرد: اینکه برخی از مدیران خراسان شمالی به هنرمندان و نیروهای درون استان بیاعتماد باشند به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
صالحی خاطرنشان کرد: ما به هنرمندان استانی اعتماد کامل داریم؛ اما اگر در جایی لازم باشد از تجربه هنرمندان سایر استانها هم استفاده میکنیم.
وی از تشکیل کارگروه پیگیری مطالبات هنرمندان استان با مشارکت دستگاههای فرهنگی خراسان شمالی خبر داد و افزود: تلاش میشود در قالب این کارگروه به نقدها، نیازها و مسائل هنرمندان استان بهصورت مناسب پاسخ داده شود./9314/۲۰۲/ب2