۰۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۰
کد خبر: ۵۰۰۲۰۴
مدیر گروه دایره‌المعارف قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم:

مساجد، فارغ از مسایل جناحی به نشر معارف اسلامی بپردازند

مدیر گروه دایره‌المعارف قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به اینکه مساجد باید پایگاه نشر معارف قرآنی شوند، گفت: این خانه‌های خدا، فارغ از پرداختن به مسایل سیاسی و جناحی در نشر معارف قرآنی تلاش کنند.
مسجد

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، هفتمین روز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با عنوان «مسجد؛ پرچم‌دار نشر معارف قرآن و اهل بیت (ع)» نامگذاری شده است، در همین رابطه خبرنگار ما با حجت الاسلام خراسانی؛ مدیر گروه دایرةالمعارف قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم، در این زمینه گفت و گویی انجام داده است که شرح آن در ادامه می‌آید:

حجت الاسلام علی خراسانی با اشاره به اینکه مساجد محل عبادت و مظهر توحید هستند، گفت: این خانه‌های خدا با قرآن که مروج توحید و وحی الهی است، پیوند مستحکمی دارند، در واقع مساجد آموزشگاهی برای فراگیری قرآن و آموزه‌ها و تفسیر آن هستند.

وی خاطر نشان کرد: هیچ مکانی به اندازه مساجد، قادر به نقش‌آفرینی در زمینه معرفی سیره و معارف اهل‌بیت (ع) نیستند و بر این اساس باید گفت که مساجد به عنوان پایگاه اصلی نشر معارف اسلامی و قرآن به شمار می‌روند و حضور دائم در آن‌ها و بهره‌گیری از فضای معنوی و نماز جماعت در خانه خدا، نه تنها دارای اجر و پاداش عظیم اُخروی است، بلکه موجب آشنایی هرچه بیشتر افراد با معارف قرآن و اهل بیت (ع) نیز می‌شود.

مدیر گروه دایرةالمعارف قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم، اظهار کرد: همان گونه که مساجد از گذشته محور آموزش و نشر قرآن بوده‌اند و در آن‌ها محافل و مسابقات قرآنی برگزار می شد، امروز هم متولیان مساجد باید در نشر معارف قرآنی بکوشند و ائمه جماعت آن‌ها نیز برای تبلیغ دین تلاش کنند.

خراسانی خاطر نشان کرد: در برخی مواقع دیده می‌شود ائمه جماعات به جای تبیین آموزه‌های قرآنی، در مساجد مسایل سیاسی  مطرح می کنند که این خود موجب گلایه ماموین و کمرنگ شدن حضور آنان در این خانه‌های خدا می‌شود، بر این اساس به اعتقاد من مساجد باید فارغ از مسایل سیاسی اداره شوند.

وی اظهار کرد: با بررسی سیره و سنت پیامبر اکرم (ص) متوجه می‌شویم که مساجد در صدر اسلام در بحث فعالیت‌های آموزشی به صورت یک مرکز آموزشی ـ فرهنگی و پایگاهی برای مبارزه با جهل و بی‌سوادی و از سویی دیگر مکانی برای ترویج معارف اسلامی بوده‌اند که در این زمینه می‌توان به «مسجدالنبی (ص)» اشاره کرد و امروز هم باید مساجد چنین جایگاهی داشته باشند.

مدیر گروه دایرةالمعارف قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم، در ادامه گفت: در مساجد از مباحث مختلفی سخن گفته می شود اما پایه اصلی تمامی این مباحث قرآن است، بنابراین ارایه مباحث محتوایی قرآنی مقدمه‌ای برای شکل‌گیری جامعه قرآنی است.

خراسانی افزود: طبیعتا جوانی که چند سال در مسجد رفت و آمد داشته است نسبت به جوانی که هرگز اینچنین نبوده و فقط در جمع‌های دوستانه خودش بوده است، شخصیت برتری دارد.

یادآور می‌شود؛ از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، دهه پایانی ماه شعبان هر سال به عنوان «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» نامگذاری شده است و هر سال از سوی این مرکز عناوین مختلفی منطبق بر موضوعات روز برای روزهای این دهه اعلام می شوند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات