حوزه علمیه با ارائه آموزش های کاربردی در تحول علوم انسانی موثر باشد

مریم جعفری مدیر مدرسه علمیه فاطمه معصومه(س) بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به موانع تحقق علوم انسانی گفت: عدم آشنایی کاربردی با مبانی، مصادیق و معارف علوم انسانی و اسلامی در حد وسیع، خود باختگی علمی و فرهنگی و همچنین عدم خود باوری در این عرصه از اهم این موانع است.
وی در ادامه با اشاره به رسالت حوزه علمیه در زمینه تحول علوم انسانی افزود: حوزه علمیه مهد و جایگاه تعلیم و آموزش مبانی علوم انسانی و اسلامی بوده و یافته های آن بر اساس آیات و روایات و همچنین گزاره های دینی است.
مدیر مدرسه علمیه فاطمه معصومه (س) بندرعباس در ادامه تصریح کرد: آموزه های برخاسته از معارف دینی به عنوان برترین آموزه هایی است که می تواند در حیطه علوم انسانی مورد توجه قرار گیرد و در زمینه های مختلف نقش سازنده ای داشته باشد.
جعفری در ادامه گفت: در این راستا حوزه علمیه می تواند با ارائه آموزش های مکفی و کاربردی و همچنین توجه به مبانی علوم اسلامی و انسانی به این مسأله بپردازد.
وی تاکید کرد: عوامل دخیل در روند کندی تحقق تحول علوم انسانی با وجود تاکیدات رهبری و دلسوزان مبنی بر لزوم شکل گیری یک انقلاب و تحول همه جانبه و عمیق در زمینه علوم انسانی بر اساس آموزه های دینی، باید ریشه یابی و مشخص شود.
مدیر مدرسه علمیه فاطمه معصومه (س) بندرعباس اذعان داشت: مقام معظم رهبری با دید وسیع و تیزبینانه، مسائل را رصد و راهکارهایی را ارائه می دهند و به همه زمینه ها و خلأها توجه ویژه دارند، اما در مرحله اجرا دچار ضعف هایی هستیم و در زمینه آموزش و کاربردی، نیروهای متخصص آن گونه که باید، تربیت نمی شوند.
جعفری تصریح کرد: هدایت و راهنمایی کردن و به کارگیری این رهنمودها دو مقوله مجزاست که باید تمامی دستگاه ها اعم از مجامع علمی و دانشگاهی و فرهنگی همت به خرج دهند و مقدمات و زیرساختها فراهم کنند.
وی ادامه داد: فعالیت های فرهنگی زمان بر است و در مدت زمان یک روز، یک ماه و سا یک سال نمی توان منتظر نتیجه بود و ممکن است به زمان بیشتر نیاز داشته باشد، خروجی بهتر برنامه های فرهنگی نیازمند برنامه ریز ظریف و دقیق است./۸۵۱/ت302/ب1