۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
کد خبر: ۵۲۴۴۵۹
کارشناس دینی:

اسراف در نوگرایی به ضرر جامعه و خانواده تمام می شود

امام جمعه موقت هرمز بابیان اینکه مد و مدگرایی در اسلام نه ارزش است و نه ضد ارزش گفت: مد نباید به مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه و خانواده ها بینجامد.
امام جمعه موقت هرمز

حجت الاسلام عبدالحمید گلزاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان در تبیین مسأله مدگرایی گفت: انسان موجودی نوگرا و تنوع طلب است و گاهی هدف از مدگرایی نو شدن و تنوع طلبی است.

کارشناس دینی در ادامه به جایگاه مدگرایی در فرهنگ دینی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه نوگرایی و تنوع طلبی معقول و بدون اسراف مورد تأیید اسلام است، افزود: اسلام دین فطرت است و به نیازهای فطری انسان توجه کامل دارد.

امام جمعه موقت هرمز تصریح کرد: امام علی(ع) پیرامون اسراف در نوگرایی و تنوع طلبی فرموده اند « از نشانه‌های احمق، تلون (رنگ‌به‌رنگ شدن) زیاد او در کارها است» بنابراین زیاده روی در این عرصه چندان پسندیده نیست.

حجت الاسلام گلزاری تحقق نظام اجتماعی سالم را نیازمند هنجارهای مفید و پایدار دانست و ابراز داشت: در صورتی که مردم در یک جامعه به مد و هنجارهای کوتاه مدت عادت کنند به تدریج از حوصله آنها و پایداری هنجارها کاسته می شود در چنین جامعه ای عادت دادن مردم به هنجارهای پایدار دشوار خواهد بود.

وی با بیان اینکه در اسلام مد و مدگرایی نه ارزش است و نه ضد ارزش، اذعان داشت: گرایش به مد نیز می تواند هم مثبت و اخلاقی و هم منفی و غیر اخلاقی باشد.

سرپرست تبلیغات اسلامی هرمز ادامه داد: با توجه به سنجش هرگونه پدیده جدید با معیارها و ارزش‌های دین در فرهنگ دینی اسلام می‌توان گفت مدهایی که با هنجارها و ارزش های دینی جامعه مغایر باشد از نوع مدهای ضد ارزشی است.

حجت الاسلام گلزاری همچنین با تأکید بر اینکه مد نباید موجب اسراف، اختلاف های خانوادگی یا هنجارشکنی در جامعه شود، تصریح کرد: ضرر در اسلام مشروعیت ندارد و هر گاه عملی به ضرر اجتماعی بیانجامد آن عمل مورد تایید اسلام نخواهد بود؛ اما در صورتی که پیروی از مد و مدگرایی با مقتضیات زمانی و بنابر موازین شرعی باشد نه تنها پسندیده است بلکه در اسلام به آن سفارش شده است.

امام جمعه موقت هرمز در ادامه با بیان اینکه اسلام، مد را برای انسان وسیله‌ای جهت نوگرایی و خروج از بن بست روحی می‌داند، گفت: این دین مبین با توجه به نیازهای فطری انسان آدمی را به آراستگی تشویق می کند تا زمینه را برای ارضای روحی فرد و پیدایش انس و الفت در جامعه فراهم سازد.

وی با اشاره به همبستگی مثبت بین استفاده از رسانه‏ ها و مدگرایی تصریح کرد: هر قدر استفاده از رسانه ‏ها بیشتر باشد جوانان تمایل بیشتری به مدگرایی پیدا می‌کنند./851/ت۳۰۲/س

ارسال نظرات