توصیه آیت الله علیدوست به محققان و پژوهشگران حوزوی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله علیدوست در جلسه درس اخلاق هفتگی خود، این بار به بیان توصیه های علمی خطاب به محققان، پژوهشگران و اساتید و فضلای حوزه پرداخت و از این شاخه به آن شاخه پریدن را آفت کار در این عرصه دانست.
وی که در جلسه اخلاق و در جمع طلاب و استادان مدرسه عالی خاتم الاوصیاء (عج) سخن می گفت، بر موضوع تمرکز بر مباحث مورد انتخاب طلاب به عنوان رشته تحصیلی و تخصصی تاکید کرد.
استاد علیدوست در خصوص تمحض طلاب بر یک مبحث اظهار داشت: انسان باید بر ساحتی خاص تمرکز نموده و بیشترین همت خود را مصروف آن دارد و جهت سایر ساحت ها می تواند با استفاده از یک کار تیمی برنامه ای را به نتیجه برساند .
عضو جامعه مدرسین با اشاره به مفیدبودن شرکت در همایش های علمی گفت: توصیه بر این است که درهمایش های علمی نه از نگاه انجام تکلیف که به نیت قربة الی الله شرکت نموده و سعی کنید از سخنرانی یک سخنران که گاه پشتوانه چند ساله دارد استفاده کنید .
وی یکی از فوائد شرکت در همایش ها را ایجاد انگیزه و نگرش علمی دانست و در این باره افزود: انتظار نداشته باشید اگر در یک نشست سه یا چهارساعته شرکت می کنید، مطلب باران شوید. این را کاملا طبیعی بدانید که مدت کمی از این جلسات ممکن است برای شما مفید باشد؛ مهم این است که مجموعه این جلسات به شما خط می دهد و کلیت مسیر علمی را برای شما ترسیم می کند.
آیت الله علیدوست در ادامه مباحث خود به طرح برخی مسائل از سوی سخنرانان مدعو مدرسه اشاره کرد و افزود: اگر ما از سخنرانی به هر دلیل و مناسبت دعوت می کنیم، بیان مطالب از سوی سخنران دلیل بر این نیست که مطالب کاملا مورد پذیرش و تائید مدیریت و یا اعضای شورای عالی است به هرحال آیه شریفه:«فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه» همواره باید نصب العین خود قرار داده و عیار سقم و صحت مباحث به محک سندیت مطلب و عقلانیت آن باید سنجیده شود.
استاد علیدوست پایان بخش صحبت های خود را با توجه به مناسبت ایام فاطمیه سلام الله علیها تحلیل سندی حدیث کسا اختصاص داد و در این باره اهتمام برخی بزرگان به خواندن حدیث کسا را یادآور شد و خاطر نشان کرد جریان اصل حدیث کسا و جمع شدن پنج نفر اهل بیت علیهم السلام در زیر ردای مقدس پیامبر صلوات الله علیه و آله اصل مسلمی است که هم در منابع تشیع بیان شده هم در منابع اهل تسنن.
وی در ادامه گفت «ابن کثیر»که تمامی اهل تسنن او را هم به عنوان متتبع، هم متفکر قبول دارند، این جریان را مطرح و بیان کرده لذا جای هیچ تردیدی نیست ولو از منظر تاریخی ترتیب راویان آن قابل نقد باشد.
اجرای مداحی از سوی یکی از طلاب در رثای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها پایانی ترین برنامه جلسه این هفته بود. /۹۲۴/پ۲۰۲/ج