۰۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۵۶۵۹۰۸
استاد حوزه علمیه:

نتیجه روزه همنشینی با خدا است

حجت الاسلام علوی تهرانی گفت: روزه نباید برای انسان صِرف تحمل گرسنگی و تشنگی باشد؛ نتیجه روزه بهشت نیست بلکه همنشینی با خداست و نیاز به مراقبت دارد.
حجت الاسلام علوی تهرانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمد باقر علوی تهرانی رییس بنیاد فارس المومنین در مراسمی که شامگاه گذشته در حسینیه آیت الله حق شناس برگزار شد، در ادامه مبحث رحمت خداوند در ماه پر خیر و برکت رمضان، گفت: قبل از رسیدن شب‌های قدر با تلاوت قرآن و قرائت ادعیه، می‌توانیم از خداوند متعال بخواهیم در قلب ما رقّتی ایجاد کند که بتوانیم به راحتی با خداوند عزوجل ارتباط برقرار کنیم و شب قدر را درک کنیم.

وی افزود: ماه مبارک رمضان به سه دلیل بر سایر ماه‌ها برتری دارد؛ اول اینکه ماهی است که قرآن کریم در این ماه عظیم الشان نازل شده است، دوم وجوب روزه در این ماه پر خیر و برکت است که از اسباب برتری این ماه است.

رییس بنیاد فارس المومنین ابراز داشت: نتیجه ای که به دنبال روزه گرفتن برای انسان حاصل می‌شود، در هیچ یک از اعمال عبادی نیست؛ در دعای افطار نیز می‌خوانیم خدایا برای تو روزه(لک صمنا) می‌گیریم و خداوند رحمان در پاسخ روزه می‌فرماید روزه برای من و جزای آن خودِ من هستم.

وی اظهار داشت: آن مسأله‌ای که سبب لقاء خداوند متعال می‌شود، روزه است. پاداش نماز، حج، رعایت حجاب و بسیاری از عبادات را بهشت معرفی کرده‌اند در حالی که خداوند پاداش روزه را لقاءالله و عندیّت(نزد حضرت حق) قرار داده است.

حجت الاسلام علوی تهرانی بیان کرد: عامل سوم برتری ماه مبارک رمضان، وجود لیالی قدر در این ماه است که ارزش این ماه و اعمال آن را هزار برابر کرده است؛ در این ماه بندگان، مهمان خداوند هستند.

وی افزود: خداوند عزوجل افزون بر رحمت عامه، در این ماه رحمت خاصه‌ای نیز دارد که آن را شامل حال همه نمی‌کند. پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند وقتی روز قیامت شود ندادهنده‌ای در عرصه محشر ندا می‌کند مهمان‌های خدا کجا نشسته‌اند؛ پس روزه داران آورده می‌شوند در حالیکه بر مرکب‌های نور هستند و بر رئوس خود تاج کرامت و بزرگواری دارند وارد بهشت می‌‌شوند در حالیکه سایرین باید پنجاه‌هزار سال پاسخگوی اعمال خود باشند.

رییس بنیاد فارس المومنین بیان داشت: امام علی(ع) در خطبه ابتدایی ماه مبارک رمضان می‌فرمایند ای روزه دار مراقب باش که چگونه روز و شب خود را می‌گذرانی، مواظب باش که شب را به خواب و روز را به غفلت نگذرانی زیرا که مهمان خدایی.

حجت الاسلام علوی تهرانی ابراز کرد: روزه گیر همسایه و همجوار خداوند علی اعلاست؛ در همجواری با خداوند نباید بخوری و بیاشامی و باید همشکل همسایه شوی؛ جزای روزه خودِ خداست.

رییس بنیاد فارس المومنین ابراز داشت: روزه نباید برای انسان صِرف تحمل گرسنگی و تشنگی باشد. پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند برای احیا شدن قلب‌تان کم بخندید و کم بخورید که به واسطه گرسنگی، قلب انسان رقیق و صاف می‌شود. نتیجه روزه بهشت و حورالعین نیست بلکه همنشینی با خداست و نیاز به مراقبت دارد.

حجت الاسلام علوی تهرانی اظهار داشت: آسان‌ترین امری که از روزه‌دار خواسته‌اند ترک خوردن و آشامیدن است و بهترین زمان برای روزه مستحبی از قول نبی اکرم(ص)، روزه ماه شعبان است به دلیل ورود به ماه مبارک رمضان از حیث عظمت و حرمت این ماه.

وی در پایان با اشاره به عبادت و بندگی همراه با لقمه حلال و پاک، خاطرنشان کرد: با لقمه حلال عبادت کنید نه با حرام و زیرمیزی؛ این پول‌ها چشم روشنی نیست بلکه آخرت سوز است./969/پ202/ب1

ارسال نظرات