دنیا طلبی به بهانه آیندهنگری خودفریبی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حسین مؤمنی در محفل سخنرانی آستان مقدس حضرت معصومه (س) که در شبستان بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد به تحلیل اصول بندگی از منظر امام حسن مجتبی (ع) پرداخت و اظهار داشت: ابن جناده نقل کرده است که در آخرین لحظات عمر شریف امام حسن (ع) از حضرت تقاضای نصیحت کردم که این نصیحت بسیار شنیدنی و آموزنده است.
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه (س) در ادامه به بیان جریان روایت پرداخت و عنوان داشت: آخرین مواعظ امام حسن (ع) در بیان ابن جناده چنین نقلشده است که «امام حسن (ع) در بستر بیماری بود؛ ابن جُناده به عیادت حضرت رفت و نقل کرده است که بر بالین حضرت نشستم و عرض کردم: یَا ابنَ رَسُولِ اللهِ عِظنِی؛ ای پسر پیغمبر، من را موعظه کن»
وی ادامه داد: ابن جناده در بیان مواعظ حضرت نقل کرده است که امام فرمودند «اسْتَعِدَّ لِسَفَرِکَ وَ حَصِّلْ زَادَکَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِکَ؛ خودت را آماده سفر آخرت کن!» حقیقتاً سؤال برای ما نیز همین مسئله است که ما چقدر خود را برای آخرت آماده کردهایم این در حالی است که اگر بخواهیم در همین ایران از شهری به شهر دیگر سفر کنیم چقدر تدبیر خواهیم اندیشید بر این اساس امام حسن (ع) فرمودند «توشه این راه را تهیه کن»
حجتالاسلام والمسلمین مؤمنی با اشاره به اینکه دومین دستورالعمل امام حسن (ع) به ابن جناده در باب الگوی تعامل انسان با دنیا است، گفت: امام حسن (ع) به ابن جناده فرمودند «وَ اعْلَمْ أَنَّکَ تَطْلُبُ الدُّنْیَا وَ الْمَوْتُ یَطْلُبُک؛ تو دنبال دنیا میروی، ولی بدان که مرگ در قفای تو است. تو دنبال چه هستی و چه چیزی دنبال تو است»
وی ادامه داد: حضرت سپس فرمود «ای جناده، غم و اندوه روزی را که نیامده است بر روزی که در آن هستی نیفکن! تو امروز وضع گذران زندگیات خوب است کمبودی هم نداری پس غصه نخور!» این در حالی است که در عصر حاضر ماکسانی را مشاهده میکنیم که برای صدسال آینده فکر میکنند.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه به بیان برخی از خودفریبیها پرداخت و اظهار داشت: گاهی اوقات انسان هویت زیادهطلبی را در یک قالب و جمله فریبنده میریزد و میگوید آیندهنگری کرده و تأمین آتیه میکنم.
وی افزود: سؤال من از این طیف افراد این است که خداوند که تا حالا به تو روزی داده، آیا فردا روزی دهنده نیست؟ بر این اساس امام حسن (ع) به جناده فرمود «ای جناده، اگر بیش ازآنچه مایحتاج روزانه تو است به دست بیاوری، خزینهدار دیگران هستی.»/837/پ۲۰۲/ج