۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۵
کد خبر: ۵۷۶۵۳۵
دبير جامعه روحانيت كاشان:

نفرين به مشركان از مراتب نهي از منكر است

دبير جامعه روحانيت كاشان يكي از مراتب نهي از منكر را دعا نكردن براي مشركان دانست و گفت: براي مشركان نه تنها نبايد دعا كرد بلكه بايد نفرين هم كرد.
حجت الاسلام شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل يكشنبه شب در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد امام خميني(ره) برگزار شد با يادآوري خلاصه تفسير آيه 113 سوره توبه گفت: خداوند در اين آيه به مسلمانان دستور مي دهد، ‹‹کانَ لِلنَّبِيِّ وَ الَّذينَ آمَنُوا أَنْ يَسْتَغْفِرُوا لِلْمُشْرِکينَ وَ لَوْ کانُوا أُولي‏ قُرْبي‏ مِنْ بَعْدِ ما تَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُمْ أَصْحابُ الْجَحيمِ›› نبايد براي مشركين طلب استغفار كنيد حتي اگر از فاميل شما باشند.

وي افزود: در رابطه با ذي القربي و نيكي به پدر و مادر و نزديكان در آيات قرآن سفارش شده است اما نيكي به پدر و مادر و ذي القربي زماني است كه عمل صالح برايشان انجام دهيد، از اين رو اگر بنا باشد كاري كه براي ذي القربي انجام شود فساد و گناه باشد خداوند چنين اجازه اي نمي دهد.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند در سوره مباركه نساء مي فرمايد، ‹‹كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَا لِلَّهِ›› مردم براي قسط قيام كنيد و شهادت عادلانه بدهيد، ‹‹وَلَوْ عَلَى أَنفُسِكُمْ أَوْ الْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ›› و حرف حق بگوييد حتي اگر به ضرر شما يا پدر و مادر و فاميل شما باشد.

وي افزود: اگر ذي القربي مشرك و فاسد و ربا خوار باشند جهنمي هستند و اجازه نداريد برايشان استغفار كنيد، از اين رو اگر ذي القربي گناهي را با علم به اينكه گناه است مرتكب شدند و به تذكر شما بي توجهي كردند اجازه نداريد براي چنين افرادي استغفار كنيد.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: انسان ربا خواري كه چندين بار به او تذكر داده شده اما توجه نكرده نبايد برايش از طلب آمرزش و استغفار كرد چرا كه چنين انساني دشمن خدا است و با خدا مبارزه مي كند و جهنمي است.

وي افزود: كمك به نزديكان و حمايت از نزديكان و دعا و استغفار براي آنها در انجام كار خير است اما براي انجام كار شر نيست.

حجت الاسلام شاه فاضل گفت: اگر ذي القربي و فاميل شما از موقعيت اجتماعي خود سوء استفاده كرد و آلوده به مفاسد اقتصادي شد نبايد به صرف اينكه ذي القربي و فاميل است از او حمايت كرد چرا كه خداوند چنين اجازه اي نداده است بلكه به دليل نسبت و فاميلي كه با شما دارد بايد برخورد شديدتري با او داشت.

وي يادآور شد: عقيل وقتي از اميرمومنان(ع) تقاضاي پول اضافه از بيت المال را كرد اميرمومنان(ع) بر روي دست برادر خودش آتش گذاشت و اين در حالي است كه شايد اگر عقيل برادر او نبود اين كار را انجام نمي داد.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: خداوند در قرآن مي فرمايد اگر نزديكان شما كافر شدند براي آنها واسطه گري و استغفار نكنيد و به دنبال حل مشكل آنها نباشيد و اجازه بدهيد مجازات شوند اما اگر چنانچه قصد انجام كار خير داشت به او كمك كنيد.

حجت الاسلام شاه فضل ابراز کرد: خداوند در آيات نخست سوره مائده مي فرمايد، ‹‹تَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ›› در كارهاي خير همكاري داشته باشيد ‹‹وَلا تَعاوَنوا عَلَى الإِثمِ وَالعُدوانِ›› اما در كارهاي شر و گناه همكاري نكنيد و مانع شويد.     

وي افزود: كسي كه بداند خدا هست اما خدا را انكار كند حتي اگر مهمترين اختراعات و مهمترين خدمات را به جامعه بشريت داشته باشد اما چون مشرك است به جهنم مي رود.

دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: اگر مشركي حق برايش تبيين نشده باشد و خدا و پيامبر خدا را نشناسد و جهل و نادان باشد به دليل اينكه حق برايش آشكار نشده است  مشخص نيست به جهنم خواهد رفت يا نخواهد رفت.

حجت الاسلامن شاه فضل گفت: كسي كه علم دارد و خدا را انكار مي كند به جهنم مي رود، اما كسي كه علم ندارد و انكار نمي كند جهنمي نيست و كسي كه بداند حق با اميرمومنان(ع) است اما نپذيرد دشمن اميرمومنان(ع) است.

وي افزود: زماني كه راه تقوا به انسان نشان داده شد و حق و باطل برايش آشكار شد اگر توجه نكند جهنمي است و گمراهي چنين انساني روز به روز بيشتر مي شود.

حجت الاسلام شاه فضل يكي از مراتب نهي از منكر را دعا نكردن براي مشركان دانست و گفت: براي مشركان نه تنها نبايد دعا كرد بلكه بايد نفرين هم كرد، خداوند برخي انسانها را لعنت مي كند و اين افرادكه در قرآن از آنها  نام برده شده است كساني هستند كه حق را كتمان مي كنند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: اسلام توجه زيادي به وفاي به عهد دارد به طوريكه اگر به كسي وعده داده شود حتي اگر اين وعده نزد خدا مطلوبيت هم نداشته باشد بايد به وعده خود عمل كند./1307/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات