پیشرفت در صنایع دفاعی طمع دشمنان برای تجاوز به کشور را از بین برد
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، نشست جامعه اسلامی مدیران با موضوع دستاوردهای انقلاب و بودجه سال 1401 با سخنرانی سیدمرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص نظام و حجتالاسلام میرتاج الدینی نماینده مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این نشست سید مرتضی نبوی با تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: امروز بحمدلله با توان و ظرفیت جوانان انقلابی و با تکیه بر ایدئولوژی اسلام و همچنین به برکت جبهه مقاومتی که انقلاب اسلامی در منطقه ایجاد کرده است، دستاوردهای گرانسنگی برای ایران اسلامی پدید آمده و ایران موفق به تشکیل لشگری از جهان اسلام در سطح منطقه شده و با استفاده از این ظرفیت عظیم، جمهوری اسلامی ایران در حال رسیدن به جایگاه ویژه ای است که این جایگاه شایسه ملت، رهبری و تمدن اسلامی خواهد بود.
وی افزود: امروز به برکت تلاش هایی که صورت گرفته همه نقشههای قدرتهای بزرگ از جمله آمریکا خنثی شده است.
نبوی با اشاره به روند تکامل انقلاب، خاطرنشان کرد: تحولاتی که در سطوح مختلف در طول دوران پس از انقلاب اتفاق افتاده است، در بسیاری از زمینهها قابل توجه و مثالزدنی است و برای مثال در دوسال اخیر در حوزه بهداشت و درمان و مقابله با ویروس کرونا و مهار آن با واکسیناسیون عمومی و همچنین شتاب در رشد شاخص توسعه انسانی شاهد پیشرفت های مثال زدنی هستیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در موضوع توسعه منابع انسانی در همه ابعاد بعد از انقلاب اسلامی شاهد تحول بوده ایم به گونهای که از این منظر با کشورهای توسعه یافته برابری میکنیم. همچنین پیشرفت در صنایع دفاعی را می توان به عنوان دستاوردهای ملموس کشور نام برد که طمع دشمنان برای تجاوز به کشور را از بین برده است.
نبوی ادامه داد: در مقابل یکی از نقاط ضعف ما در کشور عدم توجه به علوم انسانی و اجتماعی بوده است به طوری که متاسفانه همه مباحث در ارتباط با رشتههای مختلف این علوم وارداتی بوده است. این در صورتی است که برای ساختن هویت انسان ایرانی _ اسلامی مبتنی بر جهان بینی اسلام باید توجه ویژهای به این علوم داشته باشیم که در این زمینه دانشگاهها باید پیش قدم باشند.
وی با انتقاد از نظام اداری کشور تشریح کرد: با توجه به زندگی در عصر اطلاعات و ارتباطات، شکاف عمیقی بین شهروندان و ساختار الکترونیک وجود دارد به گونهای که نه شهروندان به معنای واقعی کلمه شهروند الکترونیک هستند و نه دولت یک دولت الکترونیک یکپارچه است.
نبوی بیان کرد: باتوجه به سرمایهگذاریهایی که در ارتباط با تشکیل نظام اداری اکترونیک و هوشمند شده است، ولی با این شرایط همچنان میتوان گفت نظام اداری کشور شاید بزرگترین ضعف جمهوری اسلامی ایران باشد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برای تشکیل یک نظام اداری شفاف و کارآمد به طوری که هم مردم و هم ادارات دسترسی آزاد تری به اطلاعات مورد نیاز داشته باشند و اکثر مشکلاتی که در این نظام هست را رفع کنند، نیازمند ایجاد یک نظام حقوقی حساب شده است تا بتوان قانونمداری را که مهمترین ابزار و زیرساخت توسعه است نهادینه کرد.
وی در پایان افزود: با توجه با این که فارغالتحصیلان زیادی در زمینه آیتی داریم و این جوانان انقلابی، خلاق، مومن و فعال هستند، و همچنین با توجه با تاکیدات مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت جوانان، میتوان با استفاده از این توانمندی، نظام قانونگذاری شفافی را به گونهای نوین و قابل دسترس برای همه و همچنین پیوند اجزای مختلف دولت به هم را تشکیل داد و مشکلات و موانعی که برای تشکیل یک دولت الکترونیک و یکپارچه و همچنین شهروند الکترونیک وجود دارد را برطرف کرد.
بودجه سال 1401 نسبت سال قبل بهبود پیدا کرده است
در ادامه حجتالاسلام میرتاج الدینی در ارتباط با لایحه بودجه سال آینده کشور، تشریح کرد: در رابطه با مباحث مربوط به مالیات، حقوق و درآمدهای لایحه دولت میتوان اعلام کرد که در واقع کل بودجه کشور 3600هزارمیلیارد تومان است، که 2200 هزارمیلیارد تومان آن برای شرکتهای دولتی و مابقی آن برای دولت است. مطابق بودجههای ادوار گذشته بخشی از منابع این بودجه از مالیات و بخشی از آن درآمدهای نفتی تامین میشود.
وی ضمن تاکید بر اینکه بودجه سال 1401 نسبت سال قبل بهبود پیدا کرده است، تصریح کرد: در این لایحه ردیف جدیدی ایجاد شده و این روش جدید تامین مالی، مجوز تهاتر نفت برای برخی از دستگاهها است که رقم قابل توجهی هم دارد و رقم ارائه شده از سوی دولت چهار و نیم میلیارد یورو است که مجلس در نظر دارد به آن پنچ و نیم میلیارد یورو اضافه کند) که این مبالغ برای کارهای عمرانی و زیرساختی استفاده خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در شرایط فعلی ارز ترجیحی برای تعدادی از اقلام اساسی مردم پرداخت میشود. از جمله این موارد میتوان به روغن، دارو، گندم و نهادههای دامی اشاره کرد. در بودجه سال گذشته پیشبینی شده بود که از میانه سال جاری پرداخت ارز برای این منظور پایان یابد. اما هم در دولت قبل و هم در دولت جدید تصمیم بر ادامه این روند فعلا تا پایان سال است.
نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: در صورتی که در هر حوزهای تصمیم بر حذف ارز ترجیحی اتخاذ شود، دولت و مجلس مصمم هستند با پرداخت یارانههای مستقیم و غیرمستقیم اجازه ندهند معیشت خانوارها دچار مشکل شود.
میرتاجالدینی خاطرنشان کرد: تا به حال در سال جاری حدود 14 میلیارد دلار ارز با نرخ 4200تومانی تخصیص داده شده که تا پایان سال این میزان بیشتر هم خواهد شد.