فیلم «عطرآلود» فیلم پاک و سالم
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، فیلم سینمای«عطرآلود» به نویسندگی حسین حسنی و کارگردانی هادی مقدم دوست فیلمی است که کارگردانی آن به شدت خوب است ولی مشکلی که مخاطب را خسته میکند و ممکن است باعث شود که مخاطب فیلم را دنبال نکند از فیلم نامه ناشی میشود.
فیلم از نظر روایت در چند جای مختلف فیلم دارای گسست زمانی دارد و مخاطب به خوبی این تغییرات را متوجه میشود و کارگردان برای اینکه بتواند این گسست های زمانی را پر کند، مجبور میشود از مچکات استفاده کند.
این فیلم بیشتر به حال وهوای یک رمان شبیه است و در جاهای از فیلم وارد شخصیت خیالی میشویم و ترس ها توسط خیالات شخصیت به مخاطب منتقل میشود که باعث خستگی مخاطب میشود.
انتخاب شخصیت جدید و جایگاه جدید برای داستان گویی در سینمای ایران خیلی نکته جذابی است و داستان عطرسازی است که در پی ساختن عطر است و در سینمای ایران تا به حال گفته نشده است ولی نمونه موفق خارجی در این زمینه ساخته شده است.
فیلم «عطرآلود» به بحران عطر ساختن یک عطرساز میپردازد او در آنجا که متوجه میشود به سرطان ریه مبتلا شده و قرار است که شش، هفت ماه دیگر بمیرد و خانوادهاش دنبال درمان او هستند دنبال این است که پول بیشتری در بیاورد تا بعد از او خانواده اش در رفاه بیشتری باشند.
داستان فیلم عطر آلود ضد قهرمان ندارد و در مواقعی فیلم از مسیر اصلی گمراه می شود و بیشتر فیلم با خاطره بازی می گذرد و مشکل شخصیت داستان نرسیدن به ایده معرفی می شود که خوب این مطلب برای مخاطب درک نمی شود.
در چند صحنه فیلم، به شدت زندگی جریان دارد و برای مخاطب جذاب است، مانند جایی که شخصیت فیلم تعریف میکند اولین بار کی با بوی عطر بیدار شده است و اشاره به سفر مشهد و بازگشت از سفر مشهد دارد، این صحنه ها با کارگردانی موفق به شدت خوب از آب در آمده است.
بقیه داستان خوب به پیش نمیرود و با کندی و کم اتفاقی پیش میرود مانند داستان فرزندآوری که اگر پرداخت بهتری نسبت به آن میشد می توانست خیلی بهتر باشد.
معضل عطر و مشکل مالی شخصیت داستان اگر در این فیلم به درستی پرداخته میشد اتفاق خیلی بهتری را نسبت به این فیلم شاهد بودیم.
در مجموع فیلم «عطرآلود» فیلم متوسط و میان رده جشنواره فیلم فجر امسال بود و کار ارزشمندی شمرده می شود و این فیلم از آن دسته فیلم های پاک، سالم و تمییزی است که می شود به خانواده ها توصیه کرد این فیلم را دسته جمعی ببینند.
محمدحسین بنی احمدی