تردید نداشتن همکاران نامزد ریاست جمهوری نسبت به مبانی انقلاب اسلامی؛ میزان تشخیص اصلح
حجت الاسلام ثقفی مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با اشاره به مشارکت چهل درصدی در دور اول انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری بر لزوم قدردانی از این شرکت کنندگان تأکید کرد و گفت: این چهل درصد افرادی هستند که با وجود تمامی مشکلات کشور و بمباران شدید رسانه های دشمن حضور پیدا کردند و باید از این حضور حماسی قدردانی شود.
وی پیرامون افرادی که در انتخابات شرکت نکردند توضیح داد: یک بخشی از مردم که تقریبا هیچ وقت در انتخابات شرکت نمی کنند اما حدود 30 درصدی که در انتخابات شرکت می کردند و در این دور اول شرکت نکردند؛ بخشی از آن مربوط به توقعاتی است که از مسئولان داشتند و برآورده نشده و بخشی هم مربوط به شناخت و ادراکی اشتباهی است که دشمن برایشان ایجاد کرد.
حجت الاسلام ثقفی مردم سالاری دینی ایران را یکی از بهترین مردم سالاری های دنیا دانست و بیان کرد: ما در انتخاباتمان چیزی را پنهان نمی کنیم و تغییر نمی دهیم. عدد مشارکت را تغییر نمی دهیم و یک مردم سالاری صادقانه داریم و باید به این مردم سالاری افتخار کرد.
مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی یکی از عوامل ریشه ای دخیل در کاهش مشارکت را عدم توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و کمک به جریان یأس و نا امیدی از سوی خودمان عنوان کرد و گفت: حضرت آقا بارها در این باره هشدار داده اند و متأسفانه از ناحیه همه ما مود غفلت قرار گرفته است. ما معمولا در بیانمان عقب ماندگی ها و ضعف ها را مورد توجه قرار می دهیم و پیشرفت ها و جهش ها را نمی بینیم و بازگو نمی کنیم. این هم ناشی ازر روحیه آرمانگرایانه ای است که داریم و بخشی هم کفران نعمتی است که دامن ما را گرفته است.
وی افزود: حضرت اقا در سخنرانی های متعدد اشاره کردند که اگر می خواهید نقص ها را بگویید، طوری نگویید که تو دل مردم خالی شود. رهبر ی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری در تاریخ 15/6/97 فرمودند؛ خود بنده هم نقد دارم و نقدهای جدی هم می کنم اما جوری صحبت نکنیم که مردم دچار بدبینی شوند. اگر این اتفاق افتاد آنوقت شما هرچه از پیشرفت ها و نقاط مثبت بگویید روی مردم اثری ندارد اما اگر دشمن یک کلمه نقص ها را برجسته کند مردم می پذیرند.
حجت الاسلام ثقفی با اشاره به مشی رهبر معظم انقلاب در خصوص بیماری بدبینی گفت: رهبری در عین حال که انتقادات سختی نسبت به عملکرد مسئولان دارند، در سخنانشان بسیار بر پیشرفت ها و نقاط مثبت تأکید می کنند تا دچار یأس نشویم. حضرت آقا فرمودند اگر دچار بیماری بدبینی شدیم دیگر اصلاح نمی شود.
وی در مورد اهمیت امید آفرینی و پرهیز از برجسته کردن نقاط ضعف اظهار داشت: حضرت آقا در بیانیه گام دوم هفت عرصه جهاد را برای آحاد مردم ترسیم کردند که به فرموده خودشان رأس این عرصه ها، جهاد امیدآفرینی است و تأکید کردند که امید کلید اساسی حل همه مشکلات است و بدون این کلید هیج مشکلی حل نخواهد شد.
در ادامه وی از رسانه ها خواست نسبت به دنبال کردن این مسئله مهم و حیاتی اهتمام بیشتری داشته باشند.
حجت الاسلام ثقفی با اشاره به سخنان خرداد سال 98 رهبر معظم انقلاب در مورد لزوم حرکت عمومی مردم به سمت اهداف انقلاب ابراز داشت: حضرت آقا گفتند باید یک حرکت عمومی، عقلانی و با نظم به سمت اهداف داشته باشیم. انتخابات یکی از این عرصه های حرکت عمومی است و همه بایدطوری صحبت کنند که باعث رشد مردم شود نه اینکه دو قطبی های کاذبی ایجاد و فضا احساسی و به دور از منطق شود.
وی افزود: حضرت آقا پس از سال 88 بارها در مورد پرهیز از دو قطبی سازی کاذب هشدار داده اند.
مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در مورد ویژگی های نامزد اصلح نیز گفت: حضرت آقا امسال در سه سخنرانی در مورد انتخابات صحبت کردند. جمع ملاک هایی که فرمودند را می توان در دو عنوان بیان کرد؛ یکی کارآمدی و دیگری آگاهی و اعتقاد به مبانی انقلاب است.
وی در توضیح کارآمدی که مدنظر رهبر معظم انقلاب است اظهار داشت: یکی از نکات مهمی که رهبری امسال در کنار پرکار بودن و شب و روز نشناختن گفتند؛ «ذره ای تردید نداشتن همکاران نامزد نسبت به مبانی انقلاب» است. که تشخیص نامزد اصلح را راحت تر می کند.
حجت الاسلام ثقفی افزود: اگر بخواهیم آگاهی و اعتقاد به مبانی را خلاصه کنیم؛ می توانیم بگوییم هرکس نسبت به رهبر انقلاب مطیع تر بود معتقد تر به مبانی است.