حجتالاسلام والمسلمین فاضل:
حوزههای علمیه خواهران نقشآفرین و پیشتاز باشند
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور با بیان آیات قرآن و روایات، تأکید کرد که حوزههای علمیه خواهران باید در حوزه اندیشه و اتخاذ رویههای مناسب در دنیای مدرن، کماکان پیشتاز و نقشآفرین باشند.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل در دومین همایش ملی جنگ بیولوژیک در سمنان ضمن خوشآمدگویی به میهمانان بر اهمیت گفتوگو و تبادل نظر در این محفل تأکید کرد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران در بخش اول سخنان خود به تاریخ مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران اشاره کرد و گفت: قریب به سه دهه از تأسیس آن میگذرد. آثار فاخر و نشستهای مؤثر در زمینه مسائل اجتماعی و غیراجتماعی زیادی برگزار شده و امیدواریم این کنشها روز به روز توسعه یابد و شاهد ظهور و بروز بیشتری از فعالیتهای این مرکز باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در سخنرانی خود به اهمیت برگزاری همایشها و برنامهریزی برای فارغالتحصیلی خواهران در سطح چهار حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت: این مقاطع بهعنوان معادل دکتری در دانشگاهها در حال شکلگیری است.
وی تأکید کرد: باید از علم این خواهران فرهیخته بهرهبرداری کرد و بیش از پیش آثار فاخر و تأثیرگذار آنها را در مسائل اجتماعی شاهد باشیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور گفت: این جلسه به میزبانی حوزه علمیه خواهران استان سمنان و با همکاری ۲۸ استان که طلاب آنها مقالاتی ارائه داده و پیشنشستهایی برگزار کردهاند، تشکیل شد.
وی همچنین پیشنهاد داد که با توجه به ظرفیت و استعداد موجود در استان، این همایشها به یک دبیرخانه دائمی تبدیل شوند تا بتوانند به تغییرات محیط پیرامونی پاسخ دهند و اثرگذار باشند.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در ادامه سخنان خود به ساحتهای مختلفی که حوزههای علمیه خواهران در عرصه پژوهش و تبلیغ دارند، اشاره و بیان کرد که این مسائل در مقایسه با چالشهای فرهنگی کشور، پیش پا افتاده و کوچک به نظر میرسند.
وی در ادامه تأکید کرد که استان سمنان باید در عرصه فرهنگ و تبلیغ، همانطور که در برگزاری همایشها پیشقدم بوده، به پیشرفتهای بیشتری دست یابد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور، همچنین به تأثیرگذاری و نقشآفرینی حوزههای علمیه خواهران در موضوعات مختلف اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که این حرکت و انقلاب به تدریج گسترش یابد و ظرفیتهای انسانی این استان به دیگر استانها توسعه یابد.
وی همچنین تأکید کرد که حوزههای علمیه خواهران باید در حوزه اندیشه و اتخاذ رویههای مناسب در دنیای مدرن، کماکان پیشتاز و نقشآفرین باشند.
در این همایش، حجتالاسلام والمسلمین فاضل به نکتهای مهم اشاره کرد و گفت که در سال گذشته، نقدها و گفتوگوهای خوبی در زمینه مسائل جاری صورت گرفته است.
وی تأکید کرد که در هر جنگی، باید تکلیف خود را با فتنهها و چالشهای موجود مشخص کنیم و قواعد بازی را بر اساس واقعیتهای جدید تنظیم کنیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور، همچنین به تصویری که از حوزه علمیه و فعالیتهای آن ارائه میشود، اشاره کرد و گفت که این تصویر ممکن است گاهی اوقات غیرواقعی باشد.
وی به عنوان یک طلبه دینی با سالها تجربه در حوزه، ابراز کرد که در این همایش باید به نقد و بررسی واقعیات پرداخته شود و در صورت نیاز، اصلاحات لازم انجام گیرد یا نقاط قوت تقویت شود.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در ادامه به بررسی انواع حالات دفاعی و تهاجمی در جنگ اشاره کرد و با استناد به کلام حضرت علی (ع) به حفظ دین و مقابله با دشمنان اشاره کرد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه ما باید هندسه خودمان را با قرآن بسنجیم، بر آیاتی از قرآن به عنوان اصیلتربن منبع، اشاره کرد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور، به تلاوت آیههای ۱۹۳ و ۱۹۴ از سوره بقره پرداخت و با تأکید بر اینکه خداوندمتعال در قرآن میفرماید: "وَقَٰتِلُوهُمۡ حَتَّیٰ لَا تَکُونَ فِتۡنَةࣱ"، و "فَمَنِ اعْتَدَیٰ عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُوا عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَیٰ عَلَیْکُمْ" و همچنین با اشاره به آیه ۶۰ سوره انفال که خداوند متعال میفرماید "وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةࣲ وَمِن رِّبَاطِ ٱلۡخَیۡلِ تُرۡهِبُونَ بِهِۦ عَدُوَّ ٱللَّهِ وَعَدُوَّکُمۡ" و با خوانش آیه ۱۳۹ سوره آلعمران که خداوند میفرماید: "لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ" و همچنین حدیث حضرت رسول مکرم اسلام که میفرمایند: «الاسلام یَعلو وَ لا یُعلی عَلیهِ» بیان کرد که در هر صورت انسان باید با توجه به اصول اسلامی و آموزههای قرآنی، با دشمن برخورد کند و بنابراین مقابله به مثل باید اتفاق بیافتد.
ارسال نظرات