«بِهگزینی» در اولویت حوزههای علمیه خواهران قرار دارد

وی در پاسخ به پرسش آمار حضور طلاب خواهر در تمام مقاطع تحصیلی، میزان فارغ التحصیلی آنان و راهیابی به درجه اجتهاد، افزود: بعد از گذشت سه دهه از ایجاد مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و چهل سالگی جامعهالزهرا، فارغ التحصیلی در حوزههای علمیه با مبانی دینی همخوانی ندارد، اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین، اُطلُبوا العِلمَ ؛ فإنَّهُ السَّبَبُ بَینَکُم و بَینَ اللّه ِعَزَّوجلَّ و… از جمله روایاتی است که به اهمیت علم اندوزی دلالت میکند زیرا علم آموزی جنس، جغرافیا و… نمیشناسد.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل ادامه داد: تاکنون در طول ۲۷ سال گذشته از برپایی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، بیش از ۱۰۰ هزار نفر توانستهاند یک مرحله از تحصیل را گذرانده و از آن فارغ شوند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گفت: امروزه حوزههای علمیه خواهران توانسته است با ایجاد درختواره آموزشی با ۳۰۰ رشته گرایش در مقطع سطوح عالی که به تصویب شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه رسیده است، هدف خود را محقق سازد و به همان اندازه در زمینههای کنشگری دینی در جامعه نیز موفق عمل کند، بازپروری مسائل اجتماعی، کنشگری در زمینههای گردشگری اسلامی، حضور در همایش ایران همدل، کمک به مظلومین لبنان و فلسطین و… از دیگر عرصههای فعالیت بانوان طلبه است.
وی با توجه به میزان جذب و کاهش طلاب جدیدالورود حوزههای علمیه خواهران، افزود: نکتهای که از اهمیت خاصی برخوردار میشود آن است که کاهش جذب دانشپژوه و طلاب جدیدالورود در تمام کشور به سیاستهای جمعیتی آن وابسته است اما باید گفت، حوزههای علمیه خواهران نیز در زمینه جذب طلبه نسبت به سال قبل کاهش چشمگیری را تجربه نکرده است و از آنجایی که «بِهگزینی» در حوزههای علمیه خواهران است میتواند در این آمار شریک باشد.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل ادامه داد: از آنجایی که نیازهای نوپدید در جامعه در حال ترویج است، حوزههای علمیه خواهران آمادگی لازم برای پوشش این نیازها در تمام ابعاد جامعه را دارد، رشتههای تحصیلی که هیچ اثری در ۳۰ سال گذشته از آن نبود، امروزه دارای دانشپژوهان متعددی است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران بیان کرد: حوزههای علمیه خواهران یکی از اولین سازمانهایی بود که با شیوع بیماری کرونا به سمت بهرهگیری از آموزش مجازی و غیر حضوری پرتاب شد اما این بیماری منجر به کسب دستاوردهایی در عرصه آموزش مانند ایجاد سامانه تدریس «مدرس» شد، بنابراین بخشی از نظام آموزشی ما بر اساس این نیارها است که با توجه به آن اقدام مینماییم و هوش مصنوعی نیز یکی از همین موارد است که میتواند نیاز حوزههای علمیه خواهران را در زمینه آموزش، پژوهش و… مرتفع سازد که امیدواریم در آینده شاهد استفاده بهتر در این راستا باشیم.
وی مطرح کرد: ما امروزه در حوزههای علمیه خواهران طلبه خواهری نداریم که متناسب با مقطع تحصیلی خود در محیط تبلیغی، مشغول به فعالیت نباشد زیرا خواهران بعد از فارغ التحصیلی به فعالیتهای مختلفی از جمله مشاوره در دستگاههای فضایی، علوم انسانی، اسلامی و… بکارگیری خواهند شد و بعضا نیز به استخدامی و پذیرفتن کار اجرایی سازمانی مشغول میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل با اشاره به برنامه چشم انداز ۱۴۱۴ گفت: یکی از دلایلی که امروز یک خانم به عنوان مدیر حوزههای علمیه خواهران منصوب نشده است، محول شدن امورات اجرایی و مدیریتی است که با روحیه زنانگی آنان تطابق ندارد که امیدوارم در آینده مدیریت ما منجر به تسهیل این امر در راستای چشم انداز ۱۴۱۴ قرار گیرد.
وی بیان کرد: مراکز مشاوره و پاسخگویی سؤالات شرعی با با کارشناسان خانم در راستای خدمت رسانی به بانوان پای کار هستند که حوزههای علمیه خواهران را در رسیدن به برنامه چشم انداز همراهی مینمایند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران افزود: سیاستهای جمعیتی آسیب خود را به تمام اقشار علمی جامعه رسانده است اما با این حال امیدواریم برای جبران حال نابسامان فرهنگی کشور، با وجود بانوان به حوزههای علمیه این امر میشود.