۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۱
کد خبر: ۷۸۱۹۷۳
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه‌های علمیه:

تربیت «نیروی مهذب و کارآمد» مهم‌ترین اولویت حوزه‌های علمیه است

تربیت «نیروی مهذب و کارآمد» مهم‌ترین اولویت حوزه‌های علمیه است
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران کشور به تشریح ابعاد مختلف پیام رهبر معظم انقلاب(مد ظله‌العالی) پرداخت و تربیت «نیروی مهذب و کارآمد» را مهمترین اولویت حوزه‌های علمیه دانست.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام آرش رجبی در نشستی با موضوع «بازخوانی و بررسی ابعاد پیام رهبر معظم انقلاب(مد ظله‌العالی) به مناسبت یکصدمین سال باز تاسیس حوزه علمیه قم» که به صورت حضوری ویژه مدیران و معاونین فرهنگی استان گلستان و به صورت بر خط ویژه کلیه طلاب و دانش آموختگان برگزار شد، به تشریح ابعاد مختلف این پیام پرداخت و تربیت «نیروی مهذب و کارآمد» را مهمترین اولویت حوزه های علمیه دانست.
 
حجت الاسلام رجبی در این نشست، با تأکید بر اهمیت تعلیم و تهذیب، افزود: تعلیم و تهذیب باید در کنار هم و به صورت هدفمند باشد و نباید تعلیم و تهذیبی فارغ از نیازهای جامعه و تلاش مخالفان برای نابودی معارف دینی داشته باشیم.
 
معاون فرهنگی– تبلیغی حوزه های علمیه خواهران کشور، حوزه را نهادی برون گرا خواند و تصریح کرد: حوزه برای انسان‌ها، جامعه و جهان است، نه فقط برای مسلمانان و یا صرفاً برای درون خود؛ حوزه نباید فریب بخورد و فکر کند نباید در امور جامعه دخالت کند و به مسائل فکری زمانه آگاهی داشته باشد.

حجت الاسلام رجبی همچنین به منشور روحانیت امام خمینی (ره) اشاره کرد و خطر تحجر و تفکر انجمن حجتیه در حوزه ها را یادآور شد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به گستره وظایف حوزه از منظر پیام رهبر انقلاب، اظهار داشت: خروجی حوزه در همه سطوح باید در خدمت فکر و فرهنگ جامعه و انسان‌ها باشد؛ حوزه موظف به بلاغ مبین در گستره وسیعی از معارف توحیدی، مسائل اعتقادی، فلسفی، پاسخگویی به شبهات، مسائل شرعی و احکام شخصی، تبیین نظام اسلامی، سبک زندگی، محیط زیست و حمایت از طبیعت و حیوانات است.

معاون فرهنگی– تبلیغی حوزه های علمیه خواهران کشور، تبلیغ را صرفاً محدود به منبر و سخنرانی ندانست و خاطرنشان کرد: تبلیغ به مثابه سبک زندگی است و هر فرد حاضر در حوزه، خواسته یا ناخواسته، کارکرد و دلالت تبلیغی دارد.

حجت الاسلام رجبی تأکید کرد: وظیفه ذاتی حوزه مسئله بلاغ مبین و گستره عظیمی دارد.

وی با اشاره به نیازهای روز جامعه، بر لزوم بازخوانی مفهوم تبلیغ و استفاده از شیوه های جدید در این عرصه تاکید کرد.

معاون فرهنگی – تبلیغی حوزه های علمیه خواهران کشور، ضمن بیان نکات مهمی که از فرمایشات مقام معظم رهبری استخراج کرده بود، بر لزوم توجه حوزه‌های علمیه به عرصه‌های تبلیغی نوین و مقابله با آسیب‌های فکری و اخلاقی جامعه تاکید کرد.

حجت الاسلام رجبی با اشاره به جای خالی دو عنصر کلیدی در تأمین نیازهای تبلیغی تعلیم و تبیین، بیان کرد: ما باید با استفاده از سلاحی که اسلام به ما فرموده و دستور داده، با خوشرویی و کلام لیّن، نسبت به مخالف و موافق، مواجه بشیم.

وی گردآوری تازه‌ترین و شایع‌ترین القائات و آفت‌های فکری و اخلاقی را یکی از مهمترین عرصه‌ها برشمرد و افزود: ما باید بهترین، رساترین و قوی‌ترین پاسخ در قالب ادبیات متناسب با زمان بپردازیم که آشنایی مؤلف دین با ادبیات داستان و هنر نیز بسیار مهم است.

معاون فرهنگی – تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران کشور، با تأکید بر لزوم آگاهی از فعالیت‌های رسانه‌ای دشمن، تصریح کرد: شهید مطهری به عنوان یک مرزبان و سنگربان، نقد فیلم را در کارهای خود داشتند؛ در زمان کنونی، اسباب مختلفی برای عرضه سریال های که انحراف فکری و انحراف در سبک زندگی اسلامی دارد، ایجاد می کند که ما باید از آنها آگاه باشیم؛ از فضای موسیقی، کتاب، داستان، شعر و از فضاهای مختلف باخبر باشیم تا بتوانیم پاسخ متناسب ارائه داده و مرزبانی کنیم که این مهم ترین تکلیف ماست.

حجت الاسلام رجبی، تدوین لازم‌ترین دانستنی‌های دینی متناسب با وضع فرهنگی و فکری روز را ضروری دانست و گفت: این امر باید به صورت بسته‌های مناسب اندیشه و فرهنگ نسل جوان و نوجوان و خانواده‌ها تدوین شود که در غیراینصورت جامعه دچار استحاله فرهنگی می‌شود.

وی در ادامه تأکید کرد: دفاع از حرم معارف اهل بیت(علیهم‌السلام)، دفاع از حرم سبک زندگی توحیدی و اسلامی و اهل بیت باید سرلوحه کار ما باشد و در این زمینه خود را متناسب با این جایگاه و رسالت بزرگ پرورش دهیم.

معاون فرهنگی – تبلیغی حوزه های علمیه خواهران کشور، با استناد به فرمایشی از مقام معظم رهبری پیرامون لزوم تهذیب نفس، گفت: اگر خود را از نظر اخلاقی، دانشی و مهارتی اصلاح کنیم، آن وقت بر جامعه اثرگذار است.

حجت الاسلام رجبی، در پایان سخنان خود، با تأکید بر مطالعه منشور روحانیت امام خمینی(ره)، سه منشور مهم برای حوزه های علمیه را معرفی کرد و گفت: سه منشور را باید در کنار هم به عنوان متن قرار دهیم؛ یک منشور روحانیت امام خمینی(ره)، بیانیه گام دوم انقلاب و نیز پیام مقام معظم رهبری تحت عنوان «حوزه پیشرو و کارآمد».

ارسال نظرات