۲۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۸۳۸۳۱
آیت الله مصباح یزدی:

باید از طریق بحث های علمی و منطقی حقانیت شیعه را اثبات کنیم / رفتارهای خشن و متعصبانه نتیجه ای در بر ندارد

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه ‌آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، با تاکید بر اینکه باید از طریق بحث های علمی و تحقیقی حقانیت مذهب شیعه را اثبات کنیم گفت: اگر معارف و مبانی اسلام و شیعه برای اهل تسنن به درستی تبیین شود، بسیاری از آنها شیعه خواهند شد.
آيت الله محمد تقي مصباح يزدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، رییس مؤسسه ‌آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، شنبه شب، در ادامه بحث تفسیر خطبه فدکیه، که با حضور طلاب، دانشجویان و دیگر اقشار مردمی در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، با نقل خاطره ای از شهید ماموستا شیخ الاسلام ابراز داشت: وی می گفت اگر کسی به حضرت زهرا(س) جسارت کند، کافر است، من به شوخی به او گفتم پس تو از ما شیعیان نیز شیعه تر هستی، که وی در جواب گفت: نه من اهل تسنن و شافعی هستم، ولی علاقه خانوادگی ما به اهل بیت(ع) این گونه است.

وی با بیان اینکه اگر معارف شیعه برای اهل تسنن به درستی تبیین شود بسیاری از آنها شیعه خواهند شد گفت: نباید این گونه تصور کرد که هر فردی که سنی است، دشمن اهل بیت(ع) است، بسیاری از آنها علاقه وافری به اهل بیت(ع) دارند که حتی برخی از شیعیان نیز چنین ارادتی را ندارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اگر معارف و مبانی اسلام و شیعه برای اهل تسنن به درستی تبیین شود، بسیاری از آنها شیعه خواهند شد، منتهی ما در این راستا کوتاهی می کنیم و باید به دلیل این کوتاهی به صاحب شریعت و مذهب مان پاسخ بدهیم.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، با تاکید بر اینکه باید از طریق بحث های علمی و تحقیقی حقانیت مذهب شیعه را اثبات کنیم ابراز داشت: باید اختلافات در محیطی علمی و بدور از تعصبات و تندروی ها واکاوی و بررسی شود.

آیت الله مصباح یزدی افزود: اگر ما در بیان حق و اثبات بطلان سایر مذاهب کوتاهی کنیم، به زبان علم، به علم خیانت کرده ایم و به زبان دین نیز به خدا، شهدا، انبیا و اولیا الهی خیانت کرده ایم.

وی اثبات حقانیت شیعه را وظیفه امروز شیعیان دانست و با بیان اینکه ما باید این امانت را به آیندگان تحویل دهیم خاطرنشان ساخت: اگر حقانیت شیعه و اسلام امروز ثابت نشود، آیندگان از کجا متوجه خواهند شد که مذهب شیعه حق است و این موضوع رسالت ما را سنگین می کند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: تحقیق درباره مسائل اعتقادی و تاریخی وظیفه ای شرعی و عقلی است و به هیچ وجه نباید این باب مسدود شود، اما در این راستا باید احترام طرف مقابل را حفظ کرد و بی جهت احساسات او را تحریک نکرد.

آیت‌الله مصباح یزدی، پرهیز از طرح مطالب تفرقه آمیز و برخوردهای متعصبانه در مواجهه با اهل تسنن را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: برخورد متعصبانه و اظهار یک مطلب بدون دلیل، نتیجه ای نخواهد داد.

وی یادآور شد: آن چیزی که منجر به نتیجه می شود، حرف و دلیل منطقی است، اما رفتار پرخاشگرانه، متعصبانه و خصومت و توهین آمیز هیچ گونه دلیل عقلی و شرعی ندارد و ضروری است از آن اجتناب شود.

این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر هم در جایی روایتی یا مطلبی وجود دارد، هیچ گاه لزوم ندارد در برابر کسانی که صدها اتفاق نظر با آنها داریم و موارد اختلاف مان بسیار جزیی و کم است، بیائیم به گونه ای رفتار کنیم که آنها از دشمن هم برای ما بدتر شوند.

آیت‌الله مصباح یزدی، تاکید کرد: اصل مساله وحدت در جایی است که کسانی از روی جهل و یا عناد با ما مخالف هستند، اگر با اینها متعصبانه و پرخاشگرانه برخورد شود، نتیجه آن افزایش عناد معاندان و سوژه دادن به جاهلان است و آنها همین رفتار را دلیلی بر بطلان مذهب ما خواهند پنداشت.

وی افزود: راه صحیح و منطقی این است که در مقابل افرادی که با ما در مسائل دینی اختلاف دارند، سعی کنیم که با دلیل و منطق و با شیوه هایی که احساسات آنها را تحریک نکند، برخورد و آنها را روشن کنیم و بدانیم که برخورد غیر منطقی هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه پذیرش حق باعث عزت بیشتر انسان می شود ابراز داشت: اکثر مردم اگر حق و حقیقت را بشناسند و آن را به درستی بیابند، ایمان می آورند، شاید مشکل از ما است که نتوانسته ایم حق را به خوبی تبیین کنیم.

وی با اشاره به عناد و لجاجت برخی فرقه های افراطی در برابر حق اظهار داشت: برخی ها به دلیل غرض ورزی هایی که نسبت به اهل بیت(ع) دارند، مطالبی که در کتب تاریخی شان به نفع شیعه است را در چاپ های بعدی حذف می کنند و حتی مطالب کذبی را نیز به آن اضافه می نمایند که این موضوع ناشی از عناد و لجاجت است.

آیت الله مصباح یزدی افزود: لجبازی و عناد و ایستادن در برابر حق، کاری بسیار زشت و قبیح است و باید از آن اجتناب کرد. /901/پ201/ج


ارسال نظرات