طرح نیازسنجی پژوهشی در قلمرو دانش فقه به مرحله اولویتگذاری رسید
حجتالاسلام محمدصالح مازنی، مسؤول اداره نیازسنجی پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری از اولویتگذاری طرح نیازسنجی پژوهشی در قلمرو دانش فقه خبر داد.
وی با اشاره به آغاز تدوین این طرح از اواخر سال 88، افزود: تاکنون نیازهای فقهی سازمانها همچون دستگاههای اجرایی کشور شناسایی و عناوین پیشنهادی اساتید دروس عالی فقه جمعآوری و شناسایی شده است.
مسؤول اداره نیازسنجی پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: عناوین پیشنهادی از سوی کارگروهی متشکل از مجری طرح و چند تن از فضلای حوزه علمیه قم به عناوین جدید تبدیل و در ابواب گوناگون توزیع و طبقهبندی شده است که هم اینک در مرحله اولویتگذاری قرار دارد.
وی یادآور شد: طرح نیازسنجی پژوهشی در قلمرو دانش فقه، فاز نخست کلان طرح نیازسنجی پژوهشی دانشهای حوزوی و تبیین آن برای تولید رشتههای مختلف دانش دینی است که در بیست صفحه تهیه شد و با دو رویکرد موضوعی و تقاضامحور مورد بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام مازنی تصریح کرد: در عرصه دانشی از اساتید دانش فقه خواستیم تا اولویتها و نیازهای این حوزه را اعلام کنند و در عرصه تقاضامحور هم با مراجعه به دستگاههای اجرایی نظام، نیازهای پژوهشی تمام وزارتخانهها در حوزه فقه اعلام شد.
وی با بیان اینکه دادههای به دست آمده از بررسی انجام شده در فاز بعد و در کارگاهی تبدیل به اطلاعات مفید و عناوین پژوهشی شد، اظهار داشت: با برگزاری کارگاه تخصصی دانش فقه در حوزه علمیه قم، شاخصهای پیشنهادی همراه با ضرایب و امتیازات نهایی شد که در مرحله بعد با برنامهای مشخص، اولویتگذاری خواهند شد.
حجتالاسلام مازنی با اشاره به اهمیت تولید رشتههای مختلف دانش دینی در وضعیت موجود، خاطرنشان کرد: تبیین تولید رشتههای مختلف دانش دینی در وضعیت موجود، اولویت اول برنامههای میانمدت معاونت پژوهش حوزه است که با مذاکرات انجام شده در قالب طرحنامههایی در حال نهایی شدن است.
وی با بیان اینکه مقالهای پنجاه صفحهای به عنوان مدل اولیه این کار تا پایان سال آماده خواهد شد و ادامه فرایند از سال آینده پیگیری میشود، اظهار داشت: در فاز بعدی این طرحنامهها به دنبال تعیین جهت تولید رشتههای مختلف دانش دینی در وضعیت مطلوب هستیم. /920/ت302/ع