۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۳:۱۲
کد خبر: ۱۰۰۰۲۷
معاون امور بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف:

فعالیت عمرانی در 20 درصد اماکن متبرکه کشور در حال اجرا است

خبرگزاری رسا ـ معاون امور بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف و امورخیریه، با اشاره به وجود هشت هزار و 51 باب بقعه متبرکه در کشور، از اجرای فعالیت های عمرانی در 20 درصد این اماکن متبرکه خبر داد.
حجت الاسلام محمد غلامي
حجت الاسلام محمد غلامی، معاون امور بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف و امورخیریه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، با اشاره به وجود هشت هزار و 51 باب بقعه متبرکه در کشور، گفت: بیش از ده هزار و 500 امامزاده دراین بقاع متبرکه آرامیده اند.

وی میزان اعتبا رمتمرکز عمرانی برای بقاع متبرکه کشور را 20 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این میزان اعتبار برای فعالیت های عمرانی امامزادگان در سراسر کشور جوابگو نیست و به طور یقین باید از منابع استانی نیز در این جهت کمک شود.

حجت الاسلام غلامی با بیان این که ساخت، مرمت و بازسازی اماکن متبرکه مناطق مختلف کشور تنها با بودجه متمرکز سازمان به هیچ عنوان امکان پذیر نیست، تصریح کرد: فعالیت های عمرانی باید با مشارکت منابع استانی صورت پذیرد.

وی اعتبار دولتی برای بقاع متبرکه را بسیار ناچیز دانست و تصریح کرد: این میزان اعتبار نیز برای اداره برخی اماکن متبرکه ای است که فاقد درآمد هستند.

حجت الاسلام غلامی از اجرای پروژه های عمرانی در20 درصد امامزادگان کشور خبر داد و گفت: فعالیت های عمرانی درسطح کشور به تناسب میزان درآمد هر بقعه متفاوت است.

معاون امور بقاع متبرکه سازمان اوقاف کشور با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروزی از برنامه ریزی این سازمان برای بهره گیری مسافران از فضای معنوی برخی اماکن متبرکه شاخص در کشور خبر داد و گفت: اماکن متبرکه ای که درکنار جاده ها و مسیر عبور مسافران قرار دارند به صورت شبانه روزی آماده خدمات رسانی به مسافران و زائران هستند.

وی در ادامه میزان کل درآمد امامزادگان و بقاع متبرکه سراسرکشور در سال گذشته را 67 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: 40 درصد از این درآمد صرف امور عمرانی و 20 درصد نیز برای فعالیت های فرهنگی هزینه می شود.

حجت الاسلام غلامی در ادامه سخنان خود با اشاره آخرین وضعیت امامزاده هاشم منطقه هراز گفت: این امامزاده از نظرجغرافیایی و مدارک موجود جزء سرزمین مازندران است، اما از گذشته اداره آن با تهران بوده و حتی سند مالکیت تهیه شده آن نیز از اداره ثبت تهران صورت گرفته است.

معاون امور بقاع متبرکه سازمان اوقاف کشور با بیان این که این مسأله مهم اکنون درحال بررسی و کار کارشناسی است، خاطرنشان کرد: براساس دستور نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف این موضوع در حال بررسی است و با توجه به جایگاه رفیع مکان متبرکه؛ تصمیم گیری به گونه ای خواهد بود که در جایگاه معنوی این امامزاده خللی ایجاد نشود.

وی با بیان این که سند و نحوه اداره این مکان مقدس دلیل خاصی محسوب نمی شود، گفت: سازمان اوقاف تنها به دنبال حفظ شأن امامزاده است و برای سازمان استان تهران و یا مازندران فرقی نمی کند و شاید مدیریت این امامزاده را به مازندران واگذار کنیم و فعالیت هیأت امناء این بقعه تلفیقی باشد./950/ت302/ص
ارسال نظرات