۲۹ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۹
کد خبر: ۱۰۲۳۵۰

همایش نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ دبیر علمی همایش «نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان» با اعلام این خبر گفت: با توجه به کثرت علمای استان اصفهان این همایش در 3 دوره تاریخی برگزار می‌شود.
همایش نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان برگزار می‌شود
به گزارش خبرگزاری رسا،‌ سیداحمد سجادی، دبیر علمی همایش «نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان» با تأکید بر پیشینه یکهزار ساله حوزه علمیه اصفهان گفت: این همایش در سه بخش تاریخی مجزا و طی 3 مرحله برگزار خواهد شد.

سجادی ادامه داد: پیش از صفویه، دوران صفوی تا 1307 و 1307 تاکنون سه دوره تاریخی هستند که در برگزاری این همایش مدنظر قرار خواهند گرفت.

مدیر مرکز تحقیقات رایانه حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: بررسی و شناخت جایگاه و زمینه‌های فکری، فقهی و عرفانی مکتب فقهی و حوزه علمیه اصفهان، بزرگداشت جایگاه رفیع علمی و فقهی چهره‌های ماندگار تاریخی و فرهنگی حوزه علمیه اصفهان، بررسی اوضاع اجتماعی و فرهنگی و علمی دوره‌های گوناگون حیات تاریخی حوزه علمیه اصفهان از اهدافی است که ما در این همایش به دنبال تحقق آنها هستیم.

وی در ادامه، بررسی سیره، زندگی و آثار فقها، علما و دانشمندان نامدار حوزه علمیه اصفهان، تحقیق و معرفی نقش و جایگاه علمی و روایی فقهای نامدار حوزه علمیه اصفهان در روند شکل‌گیری و رشد جریان‌ها و رخدادهای اجتماعی ـ سیاسی و علمی دوره‌های مورد نظر و بررسی و ارائه نقش فقها و علمای نامدار حوزه در بنیانگذاری آموزش‌های دینی و حوزوی در هر دوره تاریخی را از دیگر اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.

سجادی با تأکید بر این نکته که حوزه علمیه اصفهان دارای قدمتی طولانی است، در تشریح اسامی و فعالیت‌های نام‌آوران این حوزه علمیه گفت: برای دوره تاریخی نخست می‌توانیم به سعید بن جبیر، ابی واضح یعقوبی، ابراهیم ثقفی کوفی، محمد بن بحر اصفهانی، حمزه اصفهانی، صاحب بن عباد، ابن مسکویه رازی، شیخ‌الرئیس حسین‌بن عبدالله بن‌علی ابن سینا، ابو عبدالله معصومی، حافظ ابونعیم اصفهانی، راغب اصفهانی، ابو‌السعادت اصفهانی، عمادالدین طبری و افضل‌الدین ترکه نام ببریم.

وی با اشاره به اینکه در دوره زمانی دوم این همایش هم علمای برجسته‌ای قرار دارند، گفت: از علمای این دوره می‌توان به محقق کرکی، ملا عبدالله شوشتری، شیخ بهایی، ملا محمدتقی مجلس، علامه ملا محمدباقر مجلسی، آقا حسین خوانساری، آقا جمال خوانساری، سیدنعمت‌الله جزایری، فاضل هندی، ملا اسماعیل خواجویی، شیخ محمد بیدآبادی، حاجی کلباسی، سیدشفتی، شیخ محمدتقی اصفهانی اشاره کرد.

وی در ادامه به نام‌آوران دوره سوم اشاره کرد و افزود: آیات و استادان سیدمحمد باقردرچه‌ای، محمدرضا خراسانی، میرسید علی بهبهانی، حاج آقا رحیم ارباب، بانو امین اصفهانی، سید عبدالحسین طیب، عباسعلی ادیب، آقا حسین خادمی، سیدعلی علامه فانی، سیدمصطفی مهدوی هرستانی، آیت‌الله سیدمحمدعلی حسینی صادقی،آیت‌الله محمدحسن صافی، آیت‌الله سیدحسن فقیه امامی و آیت‌الله مظاهری فقیه از جمله علمایی هستند که در این دوره مورد بررسی قرار می‌گیرند.

سجادی در ادامه به برنامه‌های این همایش اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست‌های تخصصی و کارشناسی با حضور فقها و دانشمندان و صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه، تهیه و اجرای کلیپ مستند از فضای فرهنگی و علمی حوزه علمیه اصفهان و آثار فقهای نامدار آن حوزه، چاپ ویژه‌نامه همایش متشکل از مجموعه مقالات و نشست‌های تخصصی همایش و زندگی‌نامه نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان، چاپ آثار برگزیده فقهی، روایی و فلسفی نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان و تهیه و اجرای برنامه‌های تخصصی از شبکه قرآن و دیگر شبکه‌های سیما از روند همایش جهت آشنایی جامعه با پیشینه درخشان علمی حوزه علمیه اصفهان از برنامه‌هایی است که در این همایش برگزار می‌شود.

مدیر عامل مرکز تحقیقات رایانه حوزه علمیه اصفهان با اشاره به گستردگی این همایش اعلام کرد: با توجه به کثرت علمایی که در اصفهان وجود دارند این همایش به تفکیک دوره‌های زمانی که ذکر شد در سه بخش برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: دوره اول همایش نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان اواخر تیرماه، دوره دوم اواخر شهریورماه و دوره سوم اواخر آبان‌ماه سال 90 برگزار می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: همایش نام‌آوران حوزه علمیه اصفهان توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اصفهان،مدیریت حوزه علمیه اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 4 کشور برگزار می‌شود./917/د102/ص
ارسال نظرات