آیت الله علم الهدی:
مبلغان بدون هراس از مخالفتهای اجتماعی دستورات خدا را بازگو کنند
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه مشهد مقدس اظهار داشت: اگر طلبه ای می خواهد رسالات خداوند را ابلاغ کند باید دیگر هیچ چیزی مانع ابلاغش نشود و خشنودی مردم را با غضب خدا معامله نکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد مقدس و عضو مجلس خبرگان رهبری، در آیین اختتامیه اردوی آموزشی زیارتی رهپویان ولایت که ظهر امروز در اردوگاه فدک مشهد مقدس برگزار شد، گفت: شیعیان به سبب علاقه فراوانی که به مولای متقیان علی(ع) دارند باید بیاندیشند و فکر کنند که تا چه مقدار می توانند در خط و اندیشه خودشان به مسیر این امام بزرگوار نزدیک شوند.
وی با اشاره به نامه 45 نهج البلاغه که پیرامون شخص عثمان بن حُنَیف انصارى است، بیان کرد: حضرت علی(ع) در این نامه خطاب به او می گویند «الا و انکم لا تقدرون علی ذلک و لکن اعینونی بورع و اجتهاد و عفه و سداد»، بدین معنا که «شما را یارای آن نیست که همانند من باشید ولی باید با پرهیزکاری، تلاش، پاکدامنی و درستی مرا یاری کنید».
این عضو شورای مدیریت حوزه علمیه خراسان ادامه داد: منطق حضرت علی(ع) در این نامه منطق نقد و اعتراض است و هنگامی که فردی مثل امیرالمؤمنین(ع) بیانش براساس نقد تنظیم شده است باید بررسی کرد که استفاده از کلمه «اعینونی» در این عبارت به چه جهت است و چرا مولای متقیان این عبارت را به کار می برند؟ علی(ع) بدین جهت این کلمه را بکار می برند که می خواهند بیان کنند که من خط آفرین و خطساز هستم و فردی نیستم که جامعه را بگیرم، مدیریت کنم و بعد که رفتم آن را رها سازم؛ به عبارتی علی(ع) انسانی نیست که تنها در مقام اجرای مأموریت خود کاری را انجام دهد و به یک اطاعت مردم قانع باشد.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه علی(ع) به دنبال فردی است که در تثبیت خط او، آن حضرت را کمک کند، افزود: مبلغان علوم اسلامی باید بتوانند با اندیشه، فکر، ریاضت، تحلیل، منطق و تحملشان خط و روش این امام همام را تثبیت کنند. مبلغان باید در هر یک از اصول تقوا، اجتهاد، پاکدامنی، عفت و سداد ورود پیدا کنند و در صف علی(ع) قرار گیرند.
وی سپس به آیه «الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لایخشون احدا الا الله ...» اشاره و تصریح کرد: این آیه شریفه در سوره احزاب نقل شده است و به ازدواج پیامبر اکرم(ص) با همسر سابق زید (فرزندخوانده ایشان) اشاره دارد، و می توان نتیجه گرفت که مراد از این عبارت نهراسیدن، شجاعت در برابر موانع، قدرت ها و رنج و شکنجه نیست بلکه همان گونه که پیامبر(ص) نیز در جریان این ازدواج بر طبق حکم خدا و برخلاف جریان فرهنگی مرسوم در جامعه رفتار کرد، منظور از این ترس، نهراسیدن از بیان حکم خدا در شرایطی است که جریان فرهنگی و سلایق جامعه با آن انس ندارد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: مشکل تبلیغ در کشور و جامعه امروزی نیز این است که بسیاری از مبلغان برای ابلاغ رسالات خدا حاضر نیستند حقایق را بیان کنند، زیرا ممکن است به شخصیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... آن ها ضربه وارد شود، لذا حقیقت را می بینند و سکوت می کنند؛ این چهره مردم پسندانه گرفتن به خود بر خلاف کلام خدا است.
وی اضافه کرد: اگر طلبه ای می خواهد رسالات خداوند را ابلاغ کند باید دیگر هیچ چیزی مانع ابلاغش نشود و خشنودی مردم را با غضب خدا معامله نکنند. اگر طلبه در مواضع خود به صورت مستحکم و با سداد بایستد عزت و شرف او در دنیا حفظ خواهد شد و در نزد مردم و حتی در میان دشمنان عزیز خواهد شد و همه برای او اهمیت قائل می شوند.
آیت الله علم الهدی از سداد به عنوان اولین سرمایه طلبه یاد کرد و با بیان اینکه سداد عزت طلبه را حفظ می کند، تصریح کرد: سداد بر عهده طلاب است و نه انسانهای عوام، دانشجویان و انسان های سیاسی؛ طلبه ای که سداد نداشته باشد ممکن است ولایت علی(ع) را زیر و رو کند و همه چی را بر هم زند./968/پ201/س
ارسال نظرات