چند خبر کوتاه از آذربایجان شرقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز سید محمدتقی علوی، رئیس دانشگاه تبریز اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای بسیاری برای کشور داشته که یکی از مهمترین آنها را باید در آگاه ساختن مردم و تغییر نگرش آنان نسبت به جهان پیرامون در نظر داشت.
وی گفت: انقلاب اسلامی ایران در طول حیات خود دارای نقاط عطف و تاریخساز متعددی بوده که از آن جمله میتوان به 16 آذر، 15خرداد و 13 آبان اشاره کرد که قطعاً 9 دیماه پس از حضور 85 درصدی مردم آگاه و بیدار کشور در انتخابات سال 88 و فتنهانگیزیهای بعدی دشمنان نیز از آن جمله است به طوریکه حتی در کشورهای اروپایی که مدعی دموکراسی هستند هم شاهد چنین حضوری از مردم در انتخابات نیستیم.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به عصبانیت استکبار جهانی و صهیونیزیم نسبت به این حضور پرشور افزود: این شرکت گسترده در انتخابات نشان داد که مردم کشور ما به سرنوشت انقلاب اسلامی حساس هستند و به همین خاطر گرچه استکبار و رسانههای وابسته به آنها تلاش کردند تا با ایجاد یک فضای غبارآلود این حماسه بزرگ را که میتوانست در آن شرایط یک پشتوانه بزرگ سیاسی برای کشور باشد به یک جریان تلخ تبدیل کنند، اما با حضور حماسی مردم نقشههای شوم آنان خنثی شد.
وی با بیان اینکه در آن شرایط برای نخستین بار تمام جریانات مخالف نظام با حمایت رسانههای بینالمللی در یک جبهه قرار گرفته بودند، تصریح کرد: تاریخ انقلاب اسلامی نشان داده است زمانی که مسائل اساسی نظام مانند امنیت، تمامیت ارضی، تبعیت از مقام معظم رهبری و التزام به ولی فقیه مطرح باشد، مردم کشور ما با آن بصیرت و آگاهی که دارند هیچگاه سکوت اختیار نمیکنند و چون سیل خروشانی در برابر توطئهها میایستند.
علوی با اشاره به پیشگامی مردم آذربایجان و تبریز در خیزشهای اسلامی گفت: شهر تبریز در تمام برهههای حساس پیشگام حرکتهای مردمی بوده و در آن شرایط خاص نیز در هشتم دیماه 88 با حضوری پرشکوه پیشگام شد تا ولایتمداری خود را باردیگر به اثبات برساند و الگوی مردم ایران باشند.
رواقسازی 50 درصد از محوطه اطراف مسجد کبود تبریز
تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی گفت: نزدیک به 50 درصد از محوطه اطراف مسجد کبود رواقسازی شده است.
وی با یادآوری اینکه قسمتهایی از این مسجد بر اثر زلزله سال 1194 هجری قمری صدمه دید، اظهار کرد: در سالهای قبل از انقلاب بازسازی کالبد اصلی و نجاتبخشی بنای این مسجد آغاز شد و تا دهه 70 ادامه پیدا کرد، عملیات رواقسازی دور مسجد از دو سال پیش آغاز شد که هم اکنون کار ضلع شرقی آن پایان یافته است و رواقسازی در ضلع جنوبی ادامه دارد.
محمدی با بیان اینکه ساخت رواق در اطراف مسجد کمک بزرگی به تعیین عرصه و حریم این بنا کرد، افزود: پس از پایان عملیات مذکور، مسجد کبود، موزه آذربایجان، موزه فرش و موزه سنگ یک مجموعه فرهنگی را تشکیل خواهند داد.
وی با بیان این که رواقسازی و دیگر اقدامات مرمتی با نظارت «محمد امینیان» انجام شده است، ادامه داد: علاوه بر این اقدامات، به تازگی ساخت سردر شرقی رواقها هم آغاز شده است.
محمدی با یادآوری اینکه زلزله موجب از بین رفتن حریم این بنای تاریخی عظیم شد، افزود: هزینه احیای حریم آن از محل اعتبارات استانی و ملی تامین شده است و محوطهسازی آن ادامه دارد.
مسجد کبود تبریز از بناهای زمان جهانشاه قره قویونلو و متعلق به نیمه دوم قرن 9 هجری است که به وسیله جان بیگمخاتون همسر جهانشاه بنا شده و توسط دختر او صالحهخاتون در زمان حکومت سلطان یعقوب آققویونلو مرمت شده است.
حضور حماسی مردم در 9دی 88 آتش فتنه را خاموش کرد
محمد رضا بیرامی، فرماندار سراب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در سراب گفت: 9دی از روزهای تاریخی و به یادماندنی ملت ایران بود و حضور حماسی مردم در لحظه نیاز آتش فتنه را در کشور خاموش کرد.
فرماندار سراب، تغییر نظام مذهبی و دینی ایران به نظام سکولار را از اهداف اصلی فتنه گران دانست و افزود: فتنه سال 88 از ابزارهای جنگ نرم دشمنان علیه نظام مقدس اسلامی بود که هیچ چیز جز حضور ملت نمی توانست موجب افشا و خاموش شدن فتنه گران در کشور شود.
فرماندار سراب با بیان اینکه توطئه های دشمنان علیه ملت ایران را پایان ناپذیر دانست و تصریح کرد: پایمردی و شجاعت مردم ایران و تبعیت از ولایت فقیه رمز پیروزی و موفقیت مردم در برابر توطئه های نظام سلطه می باشد.
118 شهید گمنام در آذربایجان شرقی آرمیده اند
سرتیپ حسن استوارآذر، مدیرکل بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان شرقی در همایش هیات امنای مزار شهدای گمنام استان، افزود: این شهدای گرانقدر دوران دفاع مقدس در 22 نقطه استان از قبیل دو دانشگاه، چهار پادگان نظامی و 16 شهرستان استان در خاک آرمیده اند.
وی گفت: 25 محل در استان اعم از شهرستان ها و دانشگاه ها و مراکز علمی و آموزشی خواستار دفن پیکر شهدای گمنام هستند که رایزنی های لازم با سازمان مرکزی بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس در حال انجام است.
استوارآذر، با بیان اینکه بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس مسوول مستقیم آرامگاه ها و مقابر شهدای گمنام است، اظهار کرد: این نهاد به همراه هیات امنای این مقابر تلاش های وافری دارند تا این مکان های مقدس به طور شایسته و قابل قبولی اداره شده و به مکان های مقدس و فرهنگی تبدیل شوند.
وی، با اشاره به تلاش های وافر کمیته تفحص برای شناسایی پیکر شهدای دوران دفاع مقدس، گفت: بر اساس همین تلاش ها تاکنون با شناسایی پنج هزار شهید و تبادل با طرف های عراقی، در 770 نقطه کشور این شهدای کمنام به خاک سپرده شده اند.
استوارآذر اضافه کرد: از مجموع این شهدا، 342 شهید در 99 دانشگاه و مرکز علمی کشور آرمیده اند./935/پ201/س