۲۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۳
کد خبر: ۱۵۰۱۶۴
نایب رییس مجلس شورای اسلامی:

تصمیم گیری در حوزه اقتصادی و تخصیص بودجه باید بر مبنای علمی باشد

خبرگزاری رسا ـ نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که کسی که بدون بصیرت به معنی شناخت عمیق مبتی بر برهان و استدلال حرکت می کند مانند کسی است که در مسیر حرکت نمی کند، گفت: ما در حوزه اقتصادی همین طور عمل کردیم و براساس اصول علمی مسلم تصمیم نگرفتیم در حالی که بودجه ریزی اقتصادی یک مسئله علمی است.
ابوترابي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد نائب رییس مجلس شورای اسلامی در نخستین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانون گذاری گفت: یکی از مقولاتی که کمترین تردیدی در نقش کارایی محوری آن در رشد و پیشرفت انسان و جوامع انسانی وجود ندارد نقش علم و دانش در رسیدن به کمالات فردی و اجتماعی است.

وی افزود: این مقوله در سیره دینی و آموزه های قرآن و عترت به طور جدی تاکید شده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد با اشاره آیه «ان السمع و البصر و الفواد کل اولئک کان عنه مسؤولا» عنوان داشت: این آیه گویا ترین، کوتاه ترین و زیبا ترین جمله ای است که در مورد نقش علم در تصمیم گیری انسان ها می توان به آن اشاره داشت.

وی افزود: خداوند در این آیه می فرماید در مسیری که علم به تو نمی نمایاند قدم بر ندار و ما یک تکلیف بیشتر نداریم و آن ترسیم راه مبتنی بر علم و حرکت براساس آن است.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد ادامه داد: هرکس بر اساس این تکلیف عمل کند یا به مقصد می رسد یا اگر نرسد جاهل و قاصر است نه مقصر و قطعا به او پاداش داده می شود.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در نگاه دینی، ما علم را از دو راه مستحکم عقل و نقل معتبر با پشتوانه قرآن به دست می آوریم و پژوهش یعنی استفاده از همه ظرفیت ها برای رسیدن به علم و معرفت.

وی ادامه داد: در این آیه خداوند متعال تهدید می کند که اگر حرکت تو مبتنی بر علم نباشد تمام اعضا و جوارح و گوش و قلب تو که نقش کلیدی در رسیدن به علم دارد مورد سؤال واقع می شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به آیه «و لا تقف ما لیس لک به علم» عنوان داشت: حکم در این آیه تعبدی نیست بلکه حکم ارشادی است به این معنا که ای انسان عاقل باش و از فرمان عقلت اطاعت کن که اگر نکنی مورد مؤاخذه قرار می گیری.

وی در ادامه با استناد به روایتی گفت: کسی که بدون بصیرت به معنی شناخت عمیق مبتی بر برهان و استدلال حرکت می کند مانند کسی است که در مسیر حرکت نمی کند و هر چه سریع تر در این راه برود از مقصد دور تر خواهد شد.

نائب رییس مجلس عنوان داشت: ما در حوزه اقتصادی همین طور عمل کردیم و براساس اصول علمی مسلم تصمیم نگرفتیم در حالی که بودجه ریزی اقتصادی یک مسئله علمی است.

وی افزود: بوجه عملیاتی یعنی هر دستگاهی در ابتدا اعلام کند که چه خدمتی با چه هزینه ای باید انجام دهد و این کارشناسی شود و چنانچه این مقدار هزینه لازم است بودجه اختصاص داده شود و با تعارف نمی‌توان کشور را اداره کرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد عنوان داشت: مرکز پژوهش های مرکز شورای اسلامی باید بررسی کند 17 میلیارد تومان بودجه آموزش و پرورش در مقایسه با خدمتی که ارائه کرده است درست اختصاص داده شده یا نه و آیا می شود این خدمت را با هزینه کمتر ارائه کرد یا نمی شود و اگر می شود چرا بودجه کمتری اختصاص داده نشود.

وی ادامه داد: اگر چنین عمل می شد ما با این مقدارکسری بوجه روبرو نبودیم.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد بیان داشت: بهداشت و درمان یک امر ضروری است اما حفظ وزارت بهداشت و درمان که ضروری نیست و اگر این نهاد این خدمات را می تواند با کمترین هزینه و بهترین خدمات انجام دهد ادامه داشته باشد.

نائب رییس مجلس با عنوان این که امروز تحریم یک فرصت طلایی برای مردم ایران خلق کرده گفت: این عرض من دقیقا به خاطر بحث مدیریت درست منابع مالی است و این راه نجات ما است و در این راستا مرکز پژوهش ها باید به کیفیت فعالیت های خود بهبود بخشد و ما نیز از این دستاوردها استفاده کنیم./959/پ202/پ

ارسال نظرات