رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث:
موسوعه امام مهدی تا پایان امسال منتشر میشود
خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث از تولید و انتشار موسوعه امام مهدی(عج) تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدکاظم طباطبایی، رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث پیش از ظهر امروز در مراسم رونمایی از سه اثر جدید حدیثی مؤسسه دارالحدیث که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، گفت: خردورزی به عنوان منبع معرفت برای استخراج از کتاب همواره مورد توجه است و عقل نمیتواند منبع معرفتی کامل باشد چون در صورت زایل شدن منبع به کلی از بین میرود.
وی افزود: کتاب و سنت منبع معرفتی کاملی است که استناد به آن بسیار قوی است و لزوم استفاده از آن امری انکارنشدنی است و باید گفت ما در استفاده از قرآن چار مشکل نیستیم ولی درباره استفاده از سنت مقداری دچار مشکل شدهایم و دلیلش این است که به صورت مستقیم با سنت ارتباط نداریم.
رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث با بیان اینکه چیزی که ما با آن ارتباط داریم حدیث است، اظهار داشت: حدیث گزارشگر سنت است و نیاز است در زمینه حدیث تخصص کافی باشد تا سنت به خوبی فهمیده شود.
حجتالاسلام طباطبایی ادامه داد: در طول تاریخ دچار افراط و تفریطهایی در نگاه به حدیث بودهایم، گاهی همچون قرن نهم و آغاز قرن دهم سنت گریز بودهایم و گاهی هم در دورههایی همچون صفویه و آل بویه سنتگرایی افراطی داشتهایم.
وی با اشاره به چهار مقطع طلایی حدیث در تاریخ شیعه خاطرنشان کرد: نخستین مقطع طلایی حدیث دوره صدور آن است که در دوره امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بوده و در این برهه زمانی گرایش فراوانی از سوی مردم به دریافت و نقل حدیث وجود داشت در حالی که در دوره امام حسن(ع) و امام حسین(ع) تنها دو هزار حدیث روایت شده است که بیشتر آنها نیز مربوط به شش ماهه اواخر عمر شریف امام حسین(ع) است.
رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث تصریح کرد: مقطع دوم طلایی حدیث از سال 320 تا 450 هجری قمری است که کتب اربعه حدیثی و در رأس آن اصول کافی در این دوره نوشته شده است.
وی با بیان اینکه مقطع سوم طلایی حدیث در دوره حکومت صفویه بوده است، بیان داشت: دوره بعد از انقلاب اسلامی چهارمین مقطع طلایی حدیث است که قابل قیاس با مقاطع قبلی نیست و ما باید در این دوره با استفاده از امکاناتی که در اختیار داریم بیش از پیش به حدیث بپردازیم.
حجتالاسلام طباطبایی با اشاره به اینکه طلاب اهل سنت از سال دوم حوزه با صحیحین بخاری و مسلم و موضوعات قرآنی به صورت کامل آشنا میشوند، افزود: این در حالی است که کمتر طلبهای در حوزههای علمیه شیعه وجود دارد که یک مرتبه اصول کافی کلینی و فروع و روضه را به صورت کامل مطالعه کرده باشد.
وی یکی از مشکلات کنونی حوزههای علمیه را آگاهی اندک طلاب با معارف حدیثی دانست و گفت: در این راستا طرحی به حوزه دادهایم که براساس آن هر طلبه 20 واحد درسی حدیثی را با هدف آشنایی با معارف حدیث مطالعه کرده و بگذراند تا با منابع و احادیث اهلبیت(ع) به صورت کامل آشنا شود و بتواند مبلغ کاملی در جهت نقل احادیث ائمه(ع) باشد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی در پایان با بیان اینکه تاکنون بیش از 284 کار حدیثی از سوی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در 700 عنوان کتاب صورت گرفته است، ابراز داشت: امروز نیازهای حدیثی ما بسیار زیاد است و باید پژوهشگران جدیدی تربیت کنیم تا جوابگوی مسائل روز جامعه باشند.
وی در پایان از تولید و انتشار موسوعه امام مهدی(عج) خبر داد و افزود: این موسوعه شامل روایات مرتبط با امام زمان(عج) است که تا قبل از نیمه شعبان در ده جلد منتشر میشود./907/پ202/ی
ارسال نظرات