۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۸
کد خبر: ۲۱۵۴۹۸
استاد حوزه علمیه بابل:

سیره عملی بزرگان دین بهترین الگوی سبک زندگی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه بابل با بیان این که متأسفانه امروز سبک زندگی غربی امروز بلای جان خانواده ها و نسل جوان ما شده است، گفت: فرهنگ غربی به هیچ عنوان برای جامعه جوان و خانواده های ایرانی سعادت و تعالی نخواهد آورد.
استاد حوزه علميه بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام سید حسن آقابابایی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در سلسه جلسات سبک زندگی در جمع مردم شهر بابل،  میانه روی در مصرف و صرفه جویی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در ایران بر خلاف سایر نقاط دنیا آب شرب، آب مصرفی و کشاورزی ما یکی است و این مسأله موجب اسراف و هدر روی منابع ملی و خدادادی می شود.

 

وی ادامه داد: اسلام همواره بر میانه و اعتدال در مصرف تاکید دارد و به همین دلیل استفاده بیش از حد اسراف است و در منابع فقهی ما حرام شمرده می شود.

 

رییس گروه معارف اسلامی دانشگاه نوشیروانی بابل به انتقاد از برخی افراد که می گویند مال ما است و هرگونه می خواهیم مصرف می کنیم، تصریح کرد: ما صاحب آنچه که در اختیار ما قرار دارد نیستیم بلکه این امانت هایی است که خداوند در اختیار ما قرار داده و در برابر ان باید در درگاه الهی پاسخگو باشیم.

 

استاد حوزه علمیه بابل افزود: سیره رفتاری امام راحل هنگام وضو و روش آن حضرت برای جلوگیری از اسراف حتی در اعمال دینی می تواند الگوی مناسبی برای ما باشد.

 

وی با بیان این که متأسفانه امروز سبک زندگی غربی امروز بلای جان خانواده ها و نسل جوان ما شده است، گفت: فرهنگ غربی به هیچ عنوان برای جامعه جوان و خانواده های ایرانی سعادت و تعالی نخواهد آورد.

 

استاد حوزه علمیه بابل با اشاره به این که تنها سبک زندگی اسلامی می تواند ما را در مسیر عزت و پیشرفت قرار دهد، تصریح کرد: شیوه های زندگی در غرب امروز با رنگ و بوهای مختلفی در میان جامعه ایرانی در حال ترویج و نهادینه شدن است.

 

حجت الاسلام آقابابایی به نقش شیطان در ایجاد شک در برخی از اعمال مانند وضو و غسل اشاره کرد و گفت: شیطان سعی می کند که برای هر فرد مسیری پیدا کنند و به همین دلیل برای برخی از انسان های دیندار در دل آنها برای اسراف در آب هنگام وضو و غشل شک ایجاد می کند.

 

وی ادامه داد: طبق فتاوای مراجع عظام تقلید اگر کسی که شک کند که وضوی او باطل شده است یا نه، نباید به شک خود اعتنا کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در توصیف انسان معصوم  تصریح کرد: معصوم کسی است که حقیقت زشتی گناه برای او جلوه گر شده است و به همین دلیل این فرد به سمت گناه نمی رود.

 

وی با بیان این که راه عصمت برای انسان ها همواره باز است، خاطرنشان کرد: نباید انسانی فکر کند که تنها پیامبران و ائمه، معصوم هستند بلکه راه عصمت برای هیج انسانی بسته نبوده و نخواهد بود.

 

حجت الاسلام آقابابایی به نمونه هایی از عصمت افراد غیر از پیامبران و ائمه  اشاره کرد و گفت: در تاریخ نمونه های زیادی از عصمت افرادی که غیر امام و پیامبران بودند وجود دارد که از جمله آنها حضرت فاطمه(س) و مریم(س) هستند.

 

وی به موضوع عقاب پروردگار در قیامت پرداخت و افزود: خداوند آنقدر مهربان است که هیچگاه به دنبال مچ گیری و موأخذه نمی رود بلکه موضوع گناه و مجازات انسان یک امری تکوینی و از علت و معلول برمی خیزد.

 

رییس گروه معارف اسلامی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان این که موضوع مجازات گناه امری قراردادی نیست گفت: در قیامت انسان بر سفره ای که خودش زراعت کرده است می نشیند و هیچ کس را به جز خود نباید سرزنش کنند.

 

وی با  اشاره به این که هر عمل در دنیا دارای جلوه ای در قیامت است خاطرنشان کرد: در قیامت اعمال انسان به سوی خودش برگرشت داده می شود و او در برابر حقیقت اعمال خود قرار می گیرد و به همین دلیل از خداوند می خواهد که او را برای جبران به دنیا بازگرداند./1313/پ202/ب1

ارسال نظرات