کمبود عاطفه در خانواده جوانان را به دوستی های خیابانی سوق می دهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت الاسلام یحیی حسام، استاد حوزه علمیه حضرت بقیه الله الاعظم(عج) شهرستان مانه و سملقان امروز در گفتمان دینی که با موضوع «آیین دوست یابی بر اساس آموزه های دینی» با حضور هنرجویان هنرستان ثمین در آشخانه، مرکز شهرستان مانه و سملقان برگزار شد، ضمن تشریح دستورات و آموزه های اسلامی در زمینه دوستی افراد با یکدیگر، اظهار کرد: دین مبین اسلام در این زمینه همانند سایر بخش های زندگی، مجموعه سفارشات بسیار دقیقی دارد.
وی با قرائت برخی آیات و احادیث موجود در این زمینه افزود: خداوند در قرآن فرموده کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته ای انجام می دهند ما برای آن ها دوستی به وجود می آوریم و امیرمؤمنان امام علی(ع) نیز در این زمینه فرموده است: با مردم به گونه ای رفتار کنید که اگر با آن حال از دنیا رفتید برای شما گریه و زاری کنند و اگر زنده ماندید همانند پروانه به دور شما بچرخند.
حجت الاسلام حسام در ادامه با اشاره به این که متأسفانه دوستی های خیابانی و روابط خارج از عرف و شرع در جامعه به یک مشکل و معضل اجتماعی بزرگ تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که معضل دوستی های خیابانی دامن گیر بسیاری از نوجوانان و جوانان شده است.
این پژوهشگر دینی اضافه کرد: این افراد گمان می کنند دوستان خیابانی با آن ها صادق بوده و خیر و صلاح آنها را می خواهند در نتیجه به این گونه دوستان خود بیش از حد اعتماد می کنند که نتیجه ای جز شکست و ناراحتی در پی ندارد.
حجت الاسلام حسام با اشاره به این که گرایش جوانان و نوجوانان به سمت دوستی های خیابانی علاوه بر زمینه های ساختاری و جسمی، معلول کم توجهی در درون خانواده ها نیست هست، تصریح کرد: بسیاری از اعضای خانواده ها وقت کمی را با یکدیگر می گذرانند و از نظر عاطفی همدیگر را حمایت نمی کنند که این موضوع سبب می شود افراد به طور ناخودآگاه بیش از حد به سمت دوستان کشیده شوند و اگر دوستان این افراد ناباب و نادرست باشند مشکلات و معضلات آغاز می شود.
به گفته وی دوستی های خیابانی و رفت و آمد با افراد ناباب منشأ پیامدهای ناگواری برای فرد، خانواده و جامعه بوده و گاه نتایج اسفبار این گونه روابط هیچ گاه ترمیم نمی شود.
حجت الاسلام حسام تصریح کرد: البته هر نوع رابطه دوستی ناپسند نیست بلکه در بسیاری از مواقع اگر دوست فردی سالم، مطمئن و به دور از انحرافات اخلاقی، رفتاری، اجتماعی و ... باشد باعث می شود تا آن شخص نیز از این گونه ناهنجاری ها دور شود.
این استاد حوزه علمیه اضافه کرد: اما اگر دوستان انسان خود دچار انواع ناهنجاری ها و معضلات اخلاقی و اجتماعی باشند به یقین دیر یا زود جمع دوستانه خود را به سوی فساد و گمراهی می کشانند.
به گفته حجت الاسلام حسام آسیب ها و معضلات اجتماعی موجود در کشور از جمله فساد، طلاق، اعتیاد، دختران فراری، ناهنجاری ها و غیره تا حد زیادی ریشه در دوری از معارف و آموزه های اسلامی، سست بودن بنیان های خانواده ها و عدم دقت مناسب در انتخاب دوست و همراه دارند.
گفتنی است، در پایان این گفتمان دینی حجت الاسلام یحیی حسام، استاد حوزه علمیه حضرت بقیه الله الاعظم(عج) شهرستان مانه و سملقان استان خراسان شمالی، به سؤالات و شبهات جوانان شرکت کننده پیرامون دوست یابی و دوستی های خیابانی پاسخ داد./9314/پ202/ب5