ائمه اطهار سحرخیزی را به فرزندان خود آموزش میدادند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین سید علیرضا تراشیون، کارشناس رسانه ملی، شامگاه دیروز در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) در برنامه زمزم معرفت با بیان اینکه سحرخیزی یکی از مهمترین آدابی بود که ائمه (ع) به فرزندان خود آموزش میدادند، گفت: سحرخیزی بر روی ذهن کودکان بیشترین اثر را داشته و کودکانی که صبح زود از خواب بیدار میشود از ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند.
وی افزود: کودکان در گروههای سنی زیر چهار سال به 10 ساعت خواب در روز نیازمند هستند و کودکان با سنین بالاتر نیاز کمتری به خواب دارند درحالیکه متأسفانه امروز خواب کودکان از شب بهروز منتقلشده که همین موضوع بر هوش کودکان بیشترین اثر را گذاشته است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تربیت نیازمند برنامهریزی است، گفت: بدون برنامه نمیتوان تربیت دینی داشت بنابراین خانوادههایی که هیچ برنامهریزی برای تربیت فرزندان خود ندارند نمیتوانند در تربیت آنها موفق باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون همچنین با اشاره به عوامل کاهش عزتنفس کودکان گفت: والدین باید در اتفاقات روزمره در خانه اگر خود مقصر هستند کودک را مقصر جلوه ندهند چون مقصر جلوه دادن کودک موجب کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس او میشود.
وی افزود: والدین نباید بیش از حد از توان و استعداد کودکانشان از آنها انتظار داشته باشند؛ زیرا انتظار زیاد از حد از کودکان آنها را تبدیل به افرادی سرخورده و وابسته میکند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه پدر و مادر در زمینهٔ اعمال عبادی باید برای کودکان خود بهترین الگو باشند، ادامه داد: در روزهایی که مادر بنا بر دلایلی نمیتواند نماز بخواند بهتر است از طریق دعا ارتباط خود را با خداوند حفظ کند تا به این ترتیب حس معنوی مادر در تربیت کودک مؤثر باشد.
حجتالاسلام والمسلمین تراشیون با بیان اینکه محیط بیشترین اثر را در زمینهٔ تربیت کودکان دارد، گفت: والدینی که به هر دلیلی در محیطهای نامساعد زندگی میکنند برای اینکه فرزندان شایستهای را تربیت کنند باید در همان محیط خانوادههای متدین را شناسایی کرده و با آنها ارتباط برقرار کنند تا کودکان آنها اثرپذیری کمتری نسبت به محیط داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در مقابل بدرفتاری کودک نباید با او بدرفتاری کرد، یادآور شد: والدینی که در مقابل بدرفتاری کودک با او بدرفتاری میکنند باید به این نکته توجه کنند که بهطور ناخودآگاه به کودک آموزش میدهند که بدرفتاری چیز خوبی است درحالیکه اگر والدین با کودک خوشرفتاری کنند کودک متوجه اشتباه خود شده و از انجام آن دوری کند؛ زیرا دوست ندارد والدین خود را ناراحت کند./837/پ202/ی