بسیاری از بندهای منشور روحانیت همچنان مغفول مانده است/ بیداری اسلامی مسؤولیت حوزهها را سنگینتر کرده است
آیت الله محسن حیدری امام جمعه موقت اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به ارزیابی عملکرد حوزههای علمیه در راستای منشور روحانیت پرداخت و اظهار داشت: با وجود اینکه زحمات زیادی در این زمینه کشیدهاند و گامهای خوبی برای تحقق این فرمان تاریخی برداشته شده است اما نمیتوانیم ادعا کنیم که به همه شاخصهایی که امام امت ترسیم فرمود، رسیدهایم.
وی تلاش در این زمینه را در عرصههای مختلف آموزشی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانست و افزود: باید بیش از این تلاش کنیم و توجه داشته باشیم که هنوز تا رسیدن به مرحله ایدهآل فاصله زیادی داریم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش روحانیت در عرصه پاسخگویی به نیازهای جامعه، گفت: در این زمینه کارهای بسیاری وجود دارد که حوزهها باید انجام دهند؛ یکی اینکه نیروهای خود را توانمندسازی کرده و نیازهای روز را شناسایی کنند.
آیت الله حیدری افزود: حوزهها باید وضعیت خود را درنظر بگیرند و ببینند چه کمبودی وجود دارد و در راستای پر کردن این خلاءها خود را از جهات علمی، آموزشی و تربیت نیروی انسانی توانمند کنند.
وی با بیان اینکه محدوده فعالیتهای حوزهها نباید منحصر در داخل کشور شود، گفت: باید نیازهای کشورهای دیگر به ویژه در مناطقی که بیداری اسلامی اتفاق افتاده است را نیز در نظر بگیرند و نیروهایی متناسب با آن مناطق تربیت کنند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: متأسفانه در این زمینه کار قابل عرضهای انجام نشده است؛ اگرچه جامعةالمطفی العالمیة در این زمینه کارهای خوبی انجام داده است اما به عقیده ما هنوز به حد مطلوب نرسیدهایم.
آیت الله حیدری با تأکید بر اینکه وجود نقاط ضعف و اشکال در سیستم اداره کشور مجوزی بر کنار کشیدن علما و روحانیت در زمینه حراست و پشتیبانی از نظام اسلامی نیست، گفت: مگر زمان پیامبر(ص)، امیرالمؤمنین(ع) نقطه ضعفی وجود نداشت، آیا ائمه اطهار(ع) به این بهانه کنار کشیدند؟!
وی افزود: در حال حاضر نیز نقاط تاریکی وجود دارد اما علما باید آستین خود را بالا بزنند و نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کنند./928/ت302/ج