۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸
کد خبر: ۲۵۵۱۰۴
حجت الاسلام صادق نیا:

مرجعیت اخلاقی جوامع با گذشت زمان دچار تحولاتی شده است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با توجه به اهمیت مرجعیت اخلاقی در جوامع یادآور شد: با توجه به گذشت زمان تحولاتی در مرجعیت اخلاقی جوامع صورت گرفته است.
صادق نيا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهراب صادق نیا عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم در نشست بررسی تحولات مرجعیت اخلاقی در ایران در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب قم با توجه به تغییراتی در مرجعیت اخلاقی جوانان خاطر نشان کرد: با توجه به گذشت زمان، اگر در بین جوانان نگاه کنیم پی می بریم که تغییراتی در مرجعیت اخلاقی جوانان کنونی و نسل قبل ایجاد شده است.
 
وی برجسته شدن برخی از اقشار جامعه به خصوص افراد مشهور جامعه را نمونه برای تغییرات مرجعیت اخلاقی دانست و گفت: اگر در جامعه به دقت مشاهده کنیم متوجه می شویم که تغییرات مرجعیت اخلاقی جامعه اکثرا به سوی مدرنیته، غیر خودی شدن و شاید افراد مطرح جامعه بدون توجه به مسأله دین حرکت کرده است.
 
حجت الاسلام صادق نیا توجه به زندگی جوانان را راهی برای تحقیق درباره شناخت تغییرات مرجعیت اخلاقی دانست و گفت: تحقیق در زندگی جوانان با توجه به سه ویژگی تراکم فرهنگی در بین جوانان، قدرت ریسک پذیری بالا و قدرت خلاقیت و انتخاب جوانان بهترین روش برای بررسی تغییرات مرجعیت اخلاقی جامعه است.
 
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به معنای گروه های مرجع جامعه ابراز داشت: گروه مرجع به این معنا است که گروه هایی هستند که جامعه خوب و بد را از راه این گروه ها تشخیص می دهند و گاهی ارزش و هنجار جامعه را تعیین می کنند و گاهی افراد جامعه دائما خود را با این گروه ها مقایسه می کنند.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم در ادامه به اهمیت وجود گروه های مرجع در جوامع اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به نگاه جامعه به گروه مرجع می توان گفت مرجعیت به اندازه در جامعه اهمیت دارد که اگر جامعه گروه مرجع نداشته باشد به نابودی کشیده می شود.
 
حجت الاسلام صادق نیا با توجه به تحقیقاتی که در مناطق مختلف کشور به تحولات مرجعیت اخلاقی جوانان اشاره کرد و گفت: در تحقیقات مشاهده شده که درصدی معتقد به مرجعیت داخلی بوده و الگوهای داخلی را برای مرجعیت اخلاقی کافی دانسته اند و درصدی هم به مرجعیت خارجی معتقد بودند و الگو های خارجی را لازم می دانستند.
 
وی با اشاره به جزییات الگوهای انتخابی به وسیله اقشار جامعه یادآور شد: برخی برای انتخاب الگوهای اخلاقی نزدیکان را انتخاب کرده اند، گروهی خانواده را تا حدی الگوی خود دانستند و بعضی ها هم الگوی خود را از بین خانواده انتخاب نمی کنند.
 
حجت اسلام صادق نیا روحانیت را الگوی برخی از اعضای جامعه معرفی کرد و افزود: در جامعه دیده می شود که درصدی از جامعه روحانیت را الگوی خود می دانند و برخی هم از اقشار دیگر جامعه به عنوان الگو استفاده می شود و این به معنایی ایجاد تحول در انتخاب الگو است.
 
وی در پایان به تحولات اساسی مرجعیت اخلاقی جامعه اشاره کرد و گفت: با گذشت زمان و تحقیقات انجام شده می توان پی برد مرجعیت اخلاقی به سوی مدرنیته حرکت می کند و الگوهای سنتی که از آن می توان خانواده را مثال زد، کمتر الگو قرار می گیرند و همچنین گروه های مرجع غیر خودی شده اند و گروه های مرجع به سوی غیردینی تر حرکت می کنند بنابراین با بررسی این تحولات با توجه به اهمیت گروه های مرجع در جامعه می توان راهکارهایی در این راستا پیدا کرد.
 
گفتنی است بررسی راهکارها و تحلیل این تحولات در جلسه ای دیگر بررسی می شود./1322/پ203/ف
ارسال نظرات