۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۸
کد خبر: ۲۶۱۱۸۹
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه:

مشکلات کشور با گدایی مذاکره حل نمی شود/ عزت کشور با مصرف کالای داخلی محقق می‌شود

خبرگزاری رسا ـ عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه گفت: عزت جامعه اسلامی زمانی با انقلاب و جنگ محقق می‌شد که جوانان ما در آن‌ راه شهید شدند و توانستند به این مهم دست یابند اما اکنون عزت نظام با مصرف کالای داخلی محقق می‌شود.
حجت الاسلام محمد هادي آزادي عضو انجمن اقتصاد اسلامي حوزه علميه
حجت الاسلام محمد هادی آزادی عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنان خود تقویت تولید داخل را ستون فقرات اقتصاد مقاومتی دانستند که این نکته بسیار حساس و مهم است.
 
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه ادامه داد: توجه به اقتصاد مقاومتی یعنی توجه به تولید داخل و افزایش آن؛ در این راستا باید ببینیم که تولید داخل دارای چه معضلات و چه معایبی است؛ باید در جهت برطرف کردن این معضلات و معایب تلاش کرد.
 
حجت الاسلام آزادی افزود: در راستای بهبود تولید داخل و دقت در چگونگی انجام بهینه آن باید مسائل مختلفی را مورد بررسی قرار دهیم؛ به طور مثال تحریم‌ها چه تأثیری بر تولید داخل داشته است؛ وظیفه حوزه و مسؤولین در ارتقای تولید داخل چیست.
 
وی تولید‌های ابزار محور و دانش محور را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در تولید به دنبال اقتصاد دانش محور هستند که بتوانیم در داخل ماشین آلات را تولید کرده و از آن‌ها بهره برداری و در صورت نیاز تعمیر کنیم.
 
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه در تبیین اقتصادی سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه تحریم‌ها موجب پیشرفت کشور شده است ابراز داشت: اگر تولید دانش محور باشد تحریم به آن آسیب نمی‌زند، بلکه باعث تولید در دراز مدت می‌شود؛ تحریم باعث تولید دانش محور می‌شود، ولی اگر بخواهیم از خارج ابزار وارد کنیم این تحریم عزت ما را پایمال می‌کند؛ به طور مثال اگر تحریم نبودیم ابزار آلاتمان را از خارج تهیه می‌کردیم و برای تعمیر و نگهداری از آن‌ها تکنسین‌های مربوطه را از کشورهای دیگر به ایران می‌آوردیم.
 
حجت الاسلام آزادی تصریح کرد: امروز نمی‌توان در دنیا با گدایی مذاکره مشکلات کشور را حل کرد؛ در نظام سرمایه داری دنیا که بر اساس سود شخصی است، و کمک کردن به گدا بی معنی است، کمک کردن به هر کشوری به خاطر وابسته‌تر کردن آن به کشورهای پیشرفته است.
 
وی ادامه داد: اگر بخواهیم با قدرت وارد مذاکرات خارجی شویم و منافع خود را به دست آوریم، ابتدا باید سرمایه‌گذار، کارگر و تولید داخلی را قوی کنیم.
 
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه افزود: مسؤولان و مردم وظایف مشخصی در حمایت از تولید داخلی دارند؛ یکی از محوری‌ترین وظایف مسؤولان در حمایت از بخش تولید داخل، ایجاد راهکارهایی برای مصرف این محصولات در داخل کشور است؛ در این راه مسؤولان باید فرهنگ مردم را به گونه‌ای بسازند که مصرف تولیدات داخلی ارزش تقلی شود.
 
حجت الاسلام آزادی ابراز داشت: مصرف کالای داخل از ارزش‌های الاهی است؛ زمانی جوانان کشور برای عزت ایران و اسلام انقلاب کردند و جنگیدند؛ امروز نیز مردم باید بدانند که مصرف کالای داخلی باعث اقتدار و عزت نظام اسلامی و ایران می‌شود بنابراین باید همانند جوانان چند دهه قبل به فکر عزت خود، کشور و دین باشند.
 
وی ادامه داد: رفتار مسؤولان در رفتار مردم تأثیر می‌گذارد؛ مصرف کالاهای داخلی توسط مسؤولان مزایای فراوانی دارد؛ به طور مثال مسؤولان با مصرف این کالاها به نقایص آن پی خواهند برد و با ابزاری که در دست دارند مانع تولیدات بی‌کیفیت خواهند شد کاری که مردم نمی‌توانند انجام دهند و شاید در بالاترین اعتراض خود تنها بتوانند از مصرف آن کالا روی گردان باشند.
 
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه درباره وظایف مردم در تقویت بخش تولید گفت: مردم باید کالای داخلی مصرف کنند؛ مردم باید افتخار کنند که از کالای کشور خود مصرف می‌کنند؛ فرهنگ سازی برای مردم جهت مصرف کالای داخلی با نصب چند بنر تحقق پیدا نخواهد کرد.
 
حجت الاسلام آزادی افزود:‌ در فرهنگ‌سازی مردم به منظور فعالیت بیشتر و صحیح‌تر در اقتصاد کشور حوزه‌های علمیه، طلاب مبلغ، سایت‌ها، خبرگزاری‌ها، شبکه‌های اجتماعی و به عبارتی تمام اقشار مردم باید فعال و کوشا باشند؛ به همه آگاهی دهیم که مصرف کالای داخلی مانند همان خون دادن برای فردی دیگر و یا جان دادن برای کشور و نظام است.
 
وی خاطر نشان کرد: در این مباحث باید با روش‌های اسلامی مردم را آگاه کرده و فرهنگ سازی کنیم؛ به طور مثال در زمینه قاچاق باید به مردم گفت که هر چند مسؤولان وظیفه جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور را دارند اما در صورتی که یک کالا به صورت قاچاق به مغازه‌ای رسید باید بدانید که حقی از بیت المال مسلمین در آن است که پرداخت نشده است و از لحاظ شرعی نباید مال حرامی که حق افراد دیگر در آن است خریداری کرد، بنابراین از خرید کالای قاچاق خودداری کنند./836/ت301/ش
ارسال نظرات