۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۲۶۲۶۲۸
حداد عادل:

زبان فارسی ظرفیت فراوانی برای گسترش در جهان دارد

خبرگزاری رسا ـ رییس بنیاد سعدی، گفت: زبان فارسی به اعتبار ساختار دستوری، موسیقی، معارف و مفاهمیی که از نظر معنوی، دینی و عاطفی در خود نهفته دارد ظرفیت و توانایی زیادی برای گسترش در جهان دارد.
غلامعلي حداد عادل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، غلامعلی حداد عادل رییس بنیاد سعدی، پیش از ظهر امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد سعدی که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: غرض از تاسیس بنیاد سعدی رقابت، ملامت و سرزنش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نبوده است بلکه تغییر ساختاری در راستای گسترش زبان فارسی به عنوان وظیفه ملی در خارج از کشور بوده است.

 

وی افزود: بسیاری از وقت‌ها که کارها به مقصد مورد نظر نمی‌رسد به دلیل نبود مدیریت نیست بلکه اشکال در ساختار است، به همین دلیل زبان فارسی نیاز داشت که سازمان مستقل و مفصلی برای آموزش زبان فارسی در داخل کشور و جهان داشته باشد.

 

تاسیس بنیاد سعدی در راستای پشتیبانی آموزش زبان فارسی است

 

رییس بنیاد سعدی، در ادامه گفت: به میزانی آموزش زبان فارسی در خارجی‌ها بااهمیت، گسترده، متنوع و پیچیده است که کسانی که با این ابعاد آشنایی دارند تصدیق می‌کنند که تاسیس بنیاد برای پشتیبانی آموزش زبان فارسی لازم بود.

 

حداد عادل، با اشاره به فعالیت‌های بنیاد سعدی عنوان کرد: تا کنون ما اساسنامه 24 موسسه شبیه بنیاد سعدی را به دست آورده و ترجمه کردیم که همه سازمان‌هایی مهم و گسترده را به امر آموزش زبان خود در جهان اختصاص دادند.

 

گسترش زبان هر کشور با اقتدار آن رابطه معناداری دارد

 

وی در ادامه بیان داشت: امروز هر کشوری قدرت پیدا می‌کند به فکر گسترش زبان خود به خارج کشور است و رابطه معنادار مشخصی بین گسترش زبان‌های ملی و رسمی در آن سوی مرزها با اقتدار ملی کشورها وجود دارد.

 

رییس بنیاد سعدی، افزود: در دهه‌های اخیر که کشورهای شرق آسیا چون چین و ژاپن قدرت بین‌المللی پیدا کردند کرسی‌های زبان چینی و ژاپنی خود را در دنیا گسترش دادند.

 

زبان فارسی ظرفیت زیادی برای گسترش در جهان دارد

 

حداد عادل، با اشاره به ظرفیت بالای زبان فارسی، ابراز کرد: زبان فارسی به اعتبار ساختار دستوری، موسیقی، معارف و مفاهمیی که از نظر معنوی، دینی و عاطفی در خود نهفته دارد ظرفیت و توانایی زیادی برای گسترش در جهان دارد.

 

وی افزود: زبان فارسی ثابت کرده که می‌تواند در یک دوران هزار ساله کشور پهناوری چون هند را تسخیر کند امروز ما باید با بهره‌مندی از این ظرفیت و با الهام گرفتن از شتاب و حرکتی که انقلاب در جامعه ایجاد کرده به فکر گسترش این زبان در جهان باشیم.

 

رییس بنیاد سعدی، با اشاره به کار علمی آموزش زبان فارسی، اظهار داشت: آموزش زبان فارسی در خارج کشور محتاج کار علمی است آموزش زبان فارسی به کسانی که زبان دوم آنها در رشته دانشگاهی است هم اکنون در ایران تدریس می‌شود که اخیرا برنامه دوره دکتری آموزش زبان فارسی به خارجی‌ها در مرحله مقدماتی به تصویب رسیده و امید شاهد دوره دکتری در این رشته باشیم.

 

حداد عادل، در ادامه گفت: باید برای انواع مخاطبان، سنین و کشورهای مختلف انواع نرم‌افزار آموزشی تهیه شود  اغراق نیست اگر بگوییم که در این زمینه به 100 نوع کتاب نیاز است.

 

وی افزود: افزون بر آن فضای مجازی دگرگونی در آموزش ایجاد کرده که برای استفاده از همه این موارد احتیاج به بدنه کارشناسی مفصل و نیرومند است.

 

رییس بنیاد سعدی، با اشاره به 200 پست آموزشی در بنیاد سعدی، عنوان کرد: در قدم اول بنیاد سعدی توانسته موافقت دولت را برای ایجاد 200 پست آموزشی کسب کند این خبر خوبی برای سازمان است که در کنار بنیاد سعدی چنین ظرفیت نیروی انسانی و نرم‌افرازی را تهیه کرده و با برنامه در اختیاز سازمان فرهنگ و ارتباطات قرار دهد.

 

آموزش زبان فارسی در خارج از کشور زیر نظر رایزنان فرهنگی انجام می‌گیرد

 

حداد عادل، بیان داشت: در بنیاد سعدی بنا نداریم تشکیلات مستقل از رایزنی‌های فرهنگی ایجاد کنیم همچنان‌که از گذشته تا امرروز آموزش زبان فارسی زیر نظر رایزنان فرهنگی صورت گرفته پس از این نیز این‌گونه خواهد بود.

 

وی در ادامه گفت: در تربیت معلم زبان فارسی تا کنون بیشتر از استادان ادبیات دانشگاه‌ها استفاده می‌شد در حالی‌که می‌توان از افراد در حد کارشناسی ارشد که مهارت لازم را دارند استفاده کرد، یکی از کارهای بنیاد سعدی تربیت نیروی معلم زبان فارسی است که زیر نظر رایزن فرهنگی به وظایف خود عمل کند.

 

رییس بنیاد سعدی، افزود: در یک سال گذشته همکاران در بنیاد سعدی و سازمان ارتباطات اسلامی طی جلسات و مباحث متعدد متن تفاهم‌نامه را که به تایید وزارت ارشاد نیز رسیده را آماده کردند که تبادل آن به این روز فرخنده موکول شده بود، بنده این اقدام را در راستای تقویت سازمان و فرهنگ و ارتباطات می‌دانم.

 

حداد عادل، اظهار داشت: بنیاد سعدی با حدود 50 نیروی انسانی کار خود را آغاز کرده و در روابط بین بنیاد سعدی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چیزی جز یکانگی، صفا و صداقت هیچ نوع ملاحظه دیگری وجود ندارد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: امید که با امضای این تفاهم‌نامه مانند دو بال و دو چشم در کنار هم باشیم تا سود این همدلی و همزبانی عاید کشور شود و 10 سال دیگر شاهد رشد آموزش زبان فارسی از 200 کلاس آموزش زبان فارسی به 2 هزار کلاس در خارج کشور باشیم./807/پ201/ب4

ارسال نظرات