۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۳
کد خبر: ۲۶۶۷۳۲
مفسر و مترجم قرآن کریم تأکید کرد؛

ترک معصیت و مهار نفس لازمه افزایش حضور قلب در عبادت

خبرگزاری رسا ـ مفسر و مترجم قرآن کریم، ترک معصیت و مهار نفس را عامل اصلی در افزایش حضور قلب در عبادت دانست و گفت: رعایت بعد ظاهری نماز و آداب مربوط به آن می ‌تواند به ارتقای بعد باطنی و قرب الهی منجر شود.
ابوالفضل بهرام پور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، ابوالفضل بهرامپور، مفسر و مترجم قرآن کریم، شامگاه پنج شنبه، 21 خردادماه، در نشست تخصصی تفسیر قرآن در شهرکرد با عنوان «قرآن از ما چه می‌خواهد؟» در پاسخ به سؤالی درباره حضور قلب در نماز، گفت: نمازگزار باید بداند که در محضر خداوند به ادای فریضه پرداخته است و همه عالم نظاره‌گر او هستند.

 

وی ترک معصیت و مهار نفس را عامل اصلی در افزایش حضور قلب در عبادت دانست و افزود: رعایت بعد ظاهری نماز و آداب مربوط به آن می ‌تواند به ارتقای بعد باطنی و قرب الهی منجر شود.

 

بهرامپور، نداشتن توجه به اقامه نماز و سستی در انجام و یا ترک آن را موجب خسران در آخرت بیان کرد و اظهار داشت: اگر در این دنیا به آنچه رضای پروردگار در آن قرار دارد عمل نشود خداوند هم در آخرت فرد را به خود واگذار کرده و رحمت خداوند شامل حال این عده از بندگان نمی‌ شود.

 

این مفسر و مترجم قرآن کریم خاطرنشان کرد: دنیا مدرسه ‌ای بیش نیست و باید به آن به دید مکانی موقت و محلی برای اندوختن دانسته ‌ها و توشه آخرت نگاه کرد و آنچه از آداب و سنت الهی در این مدرسه آموخته می ‌شود باید در بازار زندگی و برای پیمودن راه سعادت به کار گرفته شود.

 

بهرامپور افزود: انجام اعمال نیک و دستیابی به رضای پروردگار نوعی نشاط ایمانی را برای فرد به همراه دارد و این نشاط نجات ‌دهنده او از عذاب آخرت است.

 

وی لذت ‌های دنیایی را تنها عامل برای از بین رفتن فشارها و سختی‌ها دانست و گفت: لذتی که خداوند وعده آن را در بهشت خود داده است نوعی لذت محض و بی‌انتها است.

 

نویسنده کتاب «نسیم حیات» درباره نحوه دعا و استخاره با قرآن، تصریح کرد: بنا بر فرموده امام صادق(ع) هیچ دعایی بی ‌اثر باقی نخواهد ماند و بسیاری از بلاها و زیان ‌ها به ‌واسطه‌ دعا از بین می‌ رود.

 

بهرامپور به مهجوریت قرآن و استفاده از آن در مراسم خاص اشاره کرد و گفت: استخاره با قرآن دارای شرایط ویژه ای است و بهتر است مؤمنان به روش استخاره اسلامی برای حل مشکلات و تردیدهای خود عمل کنند.

 

وی با بیان این که تا زمانی که مصلحت فرد مشخص و معین است نیازی به استخاره نیست، افزود: در امری که تردید راه را بر فرد می ‌بندد می‌ توان با خواندن دو رکعت نماز به نیت استخاره و به‌ جای آوردن آداب آن پاسخ خود را در مشورت با دیگران به دست آورد چراکه خداوند جواب فرد را بر زبان دیگران جاری می ‌کند.

 

این مفسر قرآن در ادامه به چگونگی برداشت و تفسیر شخصی از آیات قرآن کریم اشاره کرد و گفت: در مقام تفسیر توجه به اصول اعتقادی، برداشت معقول و مشورت با متخصصان باید محور قرار گیرد.

 

وی به معنای واژه «بقیة‌الله» در آیه 86 سوره هود اشاره و درباره ارتباط این واژه با حضرت مهدی (عج) تصریح کرد: منظور از این کلمه، سود حلالی است که پس از رعایت معامله باقی می‌ ماند و این سود از آن خداوند است.

 

بهرامپور افزود: از مجموع پیامبران و معصومان(ع) تنها حضرت ولی ‌عصر(عج) در حیات هستند و این همان بقیه‌الله است که از آن پروردگار بوده و از معامله و وعده خداوند باقی ‌مانده است.

 

وی آیات پنجم سوره قصص، پنجم سوره مجادله و آیه 105 سوره انبیاء را ازجمله آیاتی بیان کرد که به‌ صورت مستقیم به ظهور منجی و آمدن حضرت مهدی(عج) اشاره دارند و یادآور شد: خداوند امری را مقدر نمی‌ کند مگر آن که آن را به پایان برساند و اگر خداوند وعده برقراری عدالت را داده است بی‌ شک منجی بشریت ظهور خواهد کرد./9457/پ202/ب4

ارسال نظرات