۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۷
کد خبر: ۲۷۲۰۹۳
آیت الله سیدان:

متمسک بودن به ذکر خداوند، عامل رهایی از امیال دنیوی است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله سیدان با بیان این که خیلی ها امروزه این توفیق را دارند که به کلام خدا دائما معطر باشند، گفت: اگر کسی حالی این گونه کسب کرد که در گذشت شب و روز تمسک به ذکر خداوند در او غلبه کرده باشد، در این صورت خداوند متعال متولی کار او خواهد شد و او را در جریان مشکلات یاری می کند.
بررسي روش صحيح تفسير قرآن توسط آيت الله سيدان در مشهد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سیدان، استاد سطح عالی حوزه علمیه، روز گذشته در ادامه سلسله جلسات روش ساختاری تفسیر قرآن کریم که در منزل وی برگزار شد، با بیان این که حتما باید برای تفسیر قرآن، از خود قرآن استفاده کرد، اظهار کرد: برای تفاسیر قرآنی باید از قرآن و احادیث بهره برد، زیرا که احترام به شان حدیث همراه با تدبر و تعقل در آن، از محفوظات قرآن است.

 

وی با اشاره به تفاسیر سوره نصر، تصریح کرد: در چندین آیه از این سوره آمده است زمانی که نصرت خدا بر پیامبر(ص) به صورت فوج فوج نازل شد اولین نعمت بیانگر سوره بوده و در مقابل هر نعمتی شکری نهادن از دیگر نعمت های ارزشمندی بود که در این سوره بیان شده است.


این استاد سطح عالی حوزه علمیه با بیان این که در برابر این دو نعمت ارزشمند ذکر و تسبیح لازم است، خاطر نشان کرد: خداوند به پیامبر اکرم(ص) می فرماید که در مقابل این دو نعمت مهم و برای شکر و سپاس آن تسبیح بگو . در حقیقت در این جا سه بحث تسبیح، حمد و استغفار مورد تأکید قرار گرفته اند.


اشتغال غالب فکری انسان، باید ذکر و یاد خدا باشد


آیت الله سیدان، با اشاره به معانی تسبیح و تنزیح در قرآن یاد آور شد: در ارتباط با ذکر خداوند، آن چه که بیش از تصورات ما در قرآن وحدیث تاکید شده است؛ مسأله تسبیح است، معانی تسبیح در احادیث دیگرمان به عنوان یک سند مطرح بوده است و تسبیح به منزله تنزیح نیز در برخی دیگر قید شده است، یعنی خداوند متعال از هر گونه عیب و نقص منزه است. در حقیقت  تسبیح همان ذکر خداوند متعال است که مورد ستایش قرار می گیرد.


این استاد سطح عالی حوزه علمیه با بیان این که اشتغال دائمی به ذکر خدا سبب یاری او در بحران ها می شود، افزود: این که انسان دائما به ذکر خداوند اشتغال داشته باشد، یعنی در زندگی یاد آوری یاد خدا برای او ملکه شده است و اصل اشتغال به ذکر بسیار مهم و قیمتی است. انسان باید در شبانه روز حالی توأم با ذکر داشته باشد و اشتغال غالب فکری او ذکر پروردگار باشد.


وی ادامه داد: در ارزش تسبیح پیامبر خدا(ص) از خداوند متعال نقل می کند که هر بنده ای که قلب او را همراه با ذکر ببینم و از قلبش اطلاع پیدا کنم که یاد من در وضع زندگی او موثر بوده و دائما متمسک به ذکر من است، او را یاری خواهم داد.


دوری از خطا و گناهان؛ عامل نزدیکی قلب انسان به پروردگار


آیت الله سیدان با بیان این که خیلی ها در جوامع امروز این توفیق را دارند که به کلام خدا دائما معطر باشند، اظهار کرد: اگر کسی حالی این گونه کسب کرد که در گذشت شب و روز تمسک به ذکر خداوند در او غلبه کرده باشد، در این صورت خداوند متعال متولی کار او خواهد شد و او را هرگز در جریان مشکلات روزگار رها نمی کند. همچنین خداوند در امور او ولایت می کند و ریز و درشت کار او را به دست می گیرد.


این استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به این که یاد خدا سبب سوق جوامع به او می شود، گفت: در روایتی آمده است که اگر چنانچه کسی این اشتغال به یاد پروردگار در زندگی او غلبه کرد، خداوند او  را در جهت خود و پرسش از خود سوق می دهد. همچنین گاهی در زندگی، انسان به چیزی بیش از چیز های دیگر میل دارد و در این حال خداوند این وعده را به او داده است که اگر به یاد او اشتغال داشته باشد، از میل های دنیوی او را دور می کند و به میل حقیقی سوق می دهد.


وی اضافه کرد: گاهی اوقات قلب انسان را عوض می کند و مانع کار های گناه و خطای او می شود. همینطور در روایتی آمده است که  مردان روزگار این هایند و باید ارج نهاده شوند. همچنین  آن گرفتاری که بر سر جبر به وجود بیاید، با سر ابطال و مردان حق بر طرف می شود.


تسبیح حضرت یونس(ع) سبب نجات او از دل ماهی شد/ صبور بودن بر غم جوان از دست رفته، در میزان اعمال موثر است


آیت الله سیدان با بیان این که اهمیت ذکر و حقیقت آن، سبب تمسک به ذکر می شود، تصریح کرد: در قرآن آمده است که «فَسَبِح بِحَمدِ ربّک»، یعنی خصوص تسبیح آیات قرآن هستند که در طول ساعات شبانه روز قبل از طلوع آفتاب، قبل از غروب آفتاب و ساعاتی در روز فراوان به این امر دعوت شده است.


این استاد سطح عالی حوزه علمیه افزود: همچنین فرشته هایی که در اطراف عرش در جریانند همه شخص تسبیح گوی را همراهی می کنند. در ارتباط با اهمیت تسبیح، تا همین جا بدانیم که خداوند متعال فرمود: حضرت یونس(ع) اگر تسبیح را نمی گفت، او را در دل ماهی تا روز قیامت قرار می دادیم.


وی با اشاره به پنج عاملی که در میزان و اعمال انسان موثر است، گفت: یکی از احادیث شنیدنی نیز از سوی پیامبر(ص) این است که ایشان فرمودند که پنج چیز است که در میزان و اعمال انسان اهمیت دارد: اول «سبحان الله»، دوم«الحمد الله»، سوم «لا اله الا الله»، چهارم«الله اکبر» و پنجم این که کسی که جوانی داشته باشد و جوان او بر سر سانحه ای  فوت شود و در فوت او صبور باشد، در میزان و اعمال آن ها ثواب زیادی ذکر شده است./864/پ202/ب5

 

ارسال نظرات