محاسبهگری، استغفار و تجدید عهد با خداوند بهترین اعمال در شبهای قدر است
حجت الاسلام علی قابل، رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره یتیم نوازی و کمک به فقرا از دیدگاه امیرمومنان(ع) گفت: بر اساس تعالیم قرآن کمک کردن و نگاه ویژه به انسانهای محروم و مستضعف دارای اهمیت بسیاری است، به طوری که امام حسن(ع) برای کمک به فردی که تقاضای کمک کرده بود اعتکاف و طواف را رها کردهاند.
رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان قزوین در ادامه افزود: اصل توجه به قشر ضعیف در اسلام بسیار سفارش شده و در کنار اینها سفارش به یتیم نوازی از جایگاه بالایی برخوردار است بهگونهای که پیامبر(ص) فرمودهاند؛ هر کس دست بر سر یتیم بکشد به تعداد موهایی که از زیر دستش رد میشود اجر حسنه میگیرد، در واقع رضایت یتیم رضایت خداوند را به همراه دارد.
وی با اشاره به سیره امیرمؤمنان(ع) ابراز داشت: یکی از روشهای زندگی امیرمؤمنان(ع) و سیره زندگی ایشان رسیدگی به وضع یتیمان و انس گرفتن با آنها بوده است.
رسیدگی به محرومان دارای حجب و حیا و ناشناس وظیفه خیرین محلی است
این کارشناس دینی به بیان نقش مسؤولان در الگوگیری از امیرمؤمنان(ع) در جهت رسیدگی به فقرا پرداخت و اظهار کرد: ما باید به خاطر تأسیس مؤسسات کمک رسانی به محرومان از جمله کمیته امداد از سوی امام خمینی(ره) شکرگزار باشیم، اما از لحاظ بروکراسی اداری در جامعه همه محرومان تحت پوشش این مؤسسات نیستند.
وی با بیان اینکه گاهی افراد خیر در مساجد سراغ محرومان میروند، ولی در عین حال صدر درصد به محرومان توجه لازم نمیشود، تصریح کرد: به همین دلیل لازم است تیمهای ویژهای در مساجد و به یاری خیرین و ائمه جماعات که شناخت محلی دارند به منظور رسیدگی به امور محرومینی که به دلیل حجب و حیا در لیست گروههای کمک رسانی قرار ندارند، تشکیل شود.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قزوین تأکید کرد: طبق آیین اسلام جامعه اسلامی نمیتواند اسلامی بودن خود را ثابت کند و در کنارش وضعیت محرومان بد باشد، با رسیدگی به محرومان و خبر گرفتن از آنها برکات الهی بر ما نازل خواهد شد.
حجت الاسلام قابل بیان کرد: با اینکه مراکز خدماتی و ارگانهای محلی و خودجوش و مساجد برای کمک رسانی وجود دارند، اما درعین حال همه مستمندان آنطور که باید و شاید شناخته نمیشوند و شناسایی و رسیدگی به آنها وظیفه خیرین محلی است که باید همسایگان خود را درنظر داشته باشند.
افراد خاص اگر کنار خانواده خود باشند خوشحالتر خواهند بود
وی با اشاره به اسرافهایی که در ماه مبارک رمضان در افطاریهای افراد مختلف و مسؤولان صورت میگیرد، ادامه داد: مسؤولان باید در قسمتهای مختلف از بسیاری سفرههای رنگین بگذرند، چرا باید عده خاصی در این مهمانیها دعوت شودند و اقشار محروم در کنار این سفرهها جایی نداشته باشند، چه بسا اگر این افراد خاص در کنار خانواده خود باشند خوشحالتر خواهند بود، ما باید توجه کنیم که با این وضع جوابی در مقابل خدا نخواهیم داشت.
این کارشناس دینی افزود: ما برای صرفه جویی در آب و برق و سایر مسائل تبلیغات تلویزیونی و رسانهای داریم، اما چرا کسی به سفرههای رنگینی که با اسراف همراه است، به ویژه در ماه مبارک رمضان تذکری نمیدهد.
حجت الاسلام قابل با بیان اعمال شبهای قدر اظهار داشت: به نظر من الزام کردن افراد به محاسبه گری بین خود و خدا بهترین اعمال در شبهای قدر است، چرا که شب قدر شب سرنوشت و آغاز یک حرکت جدید است، بنابراین باید به محاسبه گری و توبه و استغفار و تجدید عهد با خدا پرداخت تا بتوان از شب قدر بهره ببریم.
وی در ادامه افزود: با اینکه دعاهای فراوانی برای این شبها وجود دارد و دارای اجر نیز هست، اما این دعاها باید از سر معرفت و بنای تصمیمی برای تغییر در منش باشد.
رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان قزوین در پایان با اشاره به مهمترین عامل درک فرصت طلایی شب قدر گفت: معرفتزایی مهمترین عامل درک فرصت طلایی شب قدر است، البته این معرفت شامل معرفت خود شب قدر، رابطه من با خدا و عذرخواهی از خدا و آشتی با او است./848/ت302/ح