رعایت عفاف و حجاب در جامعه سبب استحکام و ثبات خانوادهها میشود
![حجاب](/Original/1394/04/23/IMAGE635724797862055605.jpg)
مریم جعفری، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با بیان این که وجوب حجاب، خود بهترین و محکم ترین دلیل حضور سالم زن در اجتماع است، گفت: همه میدانیم که حجاب و لزوم پوشش زن در مقابل نامحرم، در ارتباط با اجنبی است و روشن است که اگر زن بایستی در گوشه ای به دور از انظار، نگاه داشته شود و حضور در عینیت جامعه نداشته باشد، لزوم پوشش و حساسیت فراوان در این باره مفهومی نداشت.
وی با اشاره به نقش حجاب در ایجاد آرامش روانی فرد افزود: جامعهای دارای امنیت و آرامش کامل است که امنیت را در ابعاد مختلف برای همه افراد آن جامعه فراهم کند و همه می دانیم بخش عمده ای از این مهم به عهده زنان است که با حفظ پوشش صحیح به این امر جامه عمل بپوشانند.
استاد حوزه و دانشگاه به حضور سازنده و سالم زنان در جامعه اشاره داشت و تصریح کرد: همه آحاد جامعه در مقابل سلامتی جامعه مسؤولاند و مسؤولیت مهمتر در این باره بر دوش خانم ها است، آنها با رعایت پوشش اسلامی نه تنها جامعه را از آلودگی و بی بند و باری جنسی و هوسبازی حفظ میکنند بلکه خود به عنوان نیرویی کارآمد و اثربخش در جامعه حضوری سالم، سازنده و مفید خواهند داشت که اگر اینگونه شود، مسیر ترقی و رشد برای آن جامعه روز به روز فراهم خواهد شد.
وی با بیان این که در منابع اسلامی درباره برخی از آثار روانی حجاب و بی حجابی مطالب زیادی وجود دارد، اظهار داشت: برای مثال در آیه 60 سوره نور، درباره فلسفه حجاب می فرماید: و اگر (زنان) خود را بپوشانند برای آنها(خیر) بهتر است، کلمه «خیر» که به معنای سود و نفع است، به دلیل اطلاقش، هم نفع مادی و هم نفع معنوی را در برمیگیرد.
جعفری به آثار و فواید روانی ـ اجتماعی حجاب اشاره کرد و ادامه داد: پوشش و حجاب سبب می شود همه، به ویژه افراد بیماردل و کسانی که اسیر هوای نفساند، بفهمند که این زنان، پاک و باوقارند، پس مزاحم آنان نشوند و امنیت ایشان را به خطر نیندازند شد.
وی بلوغ و تکامل روانی و شخصیتی زن را یکی از نتایج مهم حجاب و پوشیدگی خواند که در سلامت روانی زن تأثیر مستقیم دارد.
استاد حوزه و دانشگاه همچنین، فاصله گرفتن جامعه از فرهنگ حجاب و رعایت نکردن حریم بین زن و مرد را عامل بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی برای افراد، به ویژه زنان ذکر کرد و ابراز داشت: از دیدگاه اسلام حجاب سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت و همچنین موجب حفظ سلامتی خانواده و بالتبع اجتماع می شود و آرامش روانی در برابر هیجانات و التهابات بنیانکن ایجاد میکند.
جعفری در ادامه بیان داشت: وضعیت حجاب در ادوار تاریخ و ادیان الهی که ریشه بسیاری از مفاسد اجتماعی، بی حجابی و عدم التزام به رعایت این تکلیف دینی بوده است، در نهایت پیامدهای منفی را بر پیکره اجتماعی وارد می سازد و جامعه را گرفتار تباهی می کند.
وی یکى از عوامل مهم استحکام خانواده را رعایت حجاب دانست و تصریح کرد: اگر حجاب در جامعه اى کاملاً رعایت شود گروه جوانان به ازدواج تمایل بیشترى پیدا مى کنند و خانواده هاى تشکیل شده نیز ثبات بیشترى خواهند گرفت./851/ت302/ح