سفر کربلا، سفر معرفتافزایی و کسب عبرتهاست
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج از کربلای معلی، حجتالاسلام والمسلمین حسین بهجتی (بازقندی) با بیان این نکته در جلسه روز پنجشنبه روحانیون و مداحان در بعثه مقام معظم رهبری در کربلای معلی به ذکر حدیثی از مولا امیر مومنان، علی (ع) پرداخت و گفت: به تعبیر امام علی (ع) اهل دین، علاماتی دارند که با آن نشانهها شناخته میشوند. این علامتها، عبارتند از راستگویی، امانتداری، وفای عهد، رحم کردن با ناتوانان، مراوده نداشتن با نامحرمان، اخلاق نیکو، صبوری و با علم و آگاهی سخن گفتن.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کربلا با تأکید بر این که باید در مجامع و محافل عمومی و خصوصی از کلام معصومان بیش از این بهره ببریم، اظهار داشت: روحانیون و مداحان، نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی در سفر به عتبات هستند و آنان باید نکات اخلاقی را به زائر گوشزد کنند تا سرلوحه زندگیافراد قرار بگیرد.
حجتالاسلام بهجتی با بیان اینکه یکی از اهداف سفر و زیارت سیدالشهدا (ع)، عرضه خویش به ایشان است، گفت: وقتی خودمان را به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) عرضه کنیم، متوجه میشویم که چقدر با معارف ناب و آموزههای اهل بیت (ع) فاصله داریم.
وی در فراز دیگری از سخنان خود تأکید کرد: روحانیون کاروانها باید آداب ورود به حرم اهل بیت (ع) و زیارت و عتبهبوسی معصومان را به زائران بیاموزند و نقش بانوان در موضوع هدایت را با تأسی از حضرت زینب کبری (س) یادآوری کنند.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کربلا با اشاره به این که انتقال پیام زیارت از مهمترین کارهای ما در بعثه است، گفت: قیام امام حسین (ع) یک حرکت قیامتمحور بوده و زائر باید با آن چه روحانیون و مداحان بر آن تأکید میکنند، پی به ارزش این حرکت تاریخی ببرد.
حجتالاسلام بهجتی آنگاه خطاب به روحانیون اظهار داشت: سطح علمی زائر را بسنجید و شایسته ادراک آنان سخن بگویید، از بیان احکام شرعی چشمپوشی نکنید و فرصت طرح سئوالات و ابهامات زائران را فراهم کنید.
وی در پایان گفت: افتخار شما این است که هم خود زائرید و هم به زائران بارگاه اباعبدالله الحسین (ع) خدمت میکنید. به همین دلیل، این سفر ـ که سفری سرشار از عبرتها و معرفتافزایی است ـ هم برای خودتان و هم برای زائران ارزشمند خواهد بود./1330/