مسؤول فرهنگی جامعه القرآن:
یکی از نتایج مصرف گرایی فرزندآوری کمتر است
خبرگزاری رسا ـ مسؤول جامعه القران واحد خردسالان کرمان گفت: در مصرف گرایی علاوه بر نیازهای اساسی فرزندان نیازهای غیراساسی آن ها هم لحاظ می شود که این کار سبب فشار بر خانواده ها است و در نتیجه فرزند کمتر را مایه آسایش و راحتی می دانند.
خانم شیروانی مسؤول فرهنگی جامعه القران واحد خردسالان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: امروزه خانواده های ما از سبک زندگی غربی الگو می گیرند؛ یکی از مؤلفه های سبک زندگی غربی مصرف گرایی است که متاسفانه بسیاری از خانواده ها از آن تقلید می کنند.
وی افزود: این تقلید پیامدهای منفی زیادی در جامعه و خانواده دارد؛ این پیامد های منفی همه اعضای خانواده از پدر و مادر گرفته تا فرزندان را شامل می شود؛ تقلید از سبک زندگی غربی نظام های گوناگون جامعه را شامل می شود.
خانم شیروانی گفت: پدر وظیفه تامین نیازهای مادی خانواده را بر عهده داشته و اگر مولفه مصرف گرایی در خانواده ای وجود داشته باشد پدر مجبور به کار بیشتر می شود و در نتیجه وقت کمتری در خانه است و همین وقت اندک را هم به استراحت و خواب می گذراند.
این مبلغ فرهنگی با اشاره حضور کمرنگ پدر ها در خانه و پیامد های آن تأکید کرد: حضور کمرنگ و کار زیاد باعث بی حوصلگی و عدم آرامش است؛ صمیمت و عاطفه بین همسر و فرزندان هم تحت تاثیر این موضوع قرار می گیرد.
مسؤول فرهنگی جامعه القران گفت: مادر هم تحت تاثیر این مولفه به مسائل اقتصادی بیرون خانه کشیده می شود و مهر و عاطفه بین اعضای خانواده بسیار کم رنگ می شود؛ بین فرزندان مهر و عاطفه از بین می رود و در آینده فرزندان والدین خود را در خانه سالمندان می گذارند.
وی درباره ی پیامدهای مصرف گرایی بر فرزندان گفت: فرزندان از والدین خود الگو می گیرند و نسل های بعدی هم به همین ترتیب عمل می کنند هم چنین فقط از لحاظ مادی تامین شده و از لحاظ معنوی و عاطفی دچار کمبود می شوند؛ فرزندان هم مانند والدین به تجملات می پردازند و این سبب ایجاد تفکر فرزندآوری کمتر، مخارج کمتر، زندگی بهتر می شود.
خانم شیروانی پیامد مصرف گرایی را در زمینه اقتصاد جامعه این گونه بیان کرد: غرب به دنبال بازار مصرف است و خانواده های ما وقتی از محصولات غربی استفاده کنند از تولید داخلی ناراضی می شوند در نتیجه به اقتصاد داخلی ضربه وارد می شود.
این مبلغ فرهنگی در ادامه افزود: رشد علمی هم تحت تاثیر مصرف گرایی قرار می گیرد وقتی فقط به نیازهای مادی یک نوجوان توجه شود به علم و معنویت او بی توجهی شده و باعث عقب ماندگی او در زمینه های آموزشی و علمی می شود؛ این بی توجهی در مورد دانشمندان و محصلان جامعه هم صدق می کند و آن ها برای شکوفایی استعدادهای خود به کشورهای دیگر می روند که به پیشرفت علمی کشور ضربه وارد می شود.
وی در پایان گفت: برای مقابله با مصرف گرایی باید به اصول دینی خود مراجعه کنیم در دین ما طبق گفته امیرمؤمنان قناعت گنجی تمام نشدنی شناخته می شود پس چرا بی دلیل مصرف کنیم؛ لازم است به ارزش هایی نزدیک شویم که پیشرفت کشور در گرو آن ها باشد و بتوانیم دنیا و آخرت خویش را بسازیم./9704/302/ب3
ارسال نظرات