نخبه تبلیغی حوزه علمیه قم:
ضرورت بیان معارف حسینی در عزاداریها با حضور روحانیت / از ظرفیت محرم در راستای وحدت مسلمانان استفاده شود
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام گلزاده با تأکید بر حضور روحانی و عالم دینی در هیأتهای مذهبی گفت: عدم حضور روحانیت در هیأتها مذهبی برای نسل جوان خطر بزرگی است و بیشتر در این نوع عزاداریها به شور بدون شعور مذهبی تأکید میشود؛ زیرا اهل بیت(ع) حجم زیادی از معارف را از طریق عزاداریهای محرم و صفر به مردم منتقل میکردند.
حجت الاسلام صادق گلزاده، معاون پژوهشی مجمع جهانی تقریب مذاهب، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که جریان نهضت و قیام امام حسین در تاریخ اسلام یک پدیده فوق العاده، مظلومانه، استراتژیک و حساس است، گفت: اسلام را پیامبر(ص) ایجاد کرد ولی امام حسین(ع) آن را آبیاری کردند و هر ساله محرم و صفر یاد امام حسین(ع) را زنده نگه میدارد به یک استراتژی پیش برنده برای اسلام تبدیل شده است، تا به قیام امام زمان(عج) برسد.
وی با اشاره به این که وقتی ما یک موضوع را تا این حد جدی ببینیم که این تحولات را ایجاد میکند مطمئنا دشمن برای آسیب زدن به اندیشه عاشورا بیکار نخواهد نشست، افزود: مبارزه با عاشورا از جنس جنگ نرم است و در این جهت خرافات، بدعتها و تحریفها در ارتباط با عزاداری امام حسین(ع) فاجعه بزرگ است که از یک جهت دشمنان نامدار امام حسین(ع) مانند وهابیت و از طرف دیگر جریان تشیع لندنی، رفتارهایی مانند قمه زنی را دنبال میکنند که سعی میکنند توده مردم و عوام را به یک سری رفتارهای خرافی مبتلا کنند.
حجت الاسلام گلزاده در بیان راهکارهای پیشگیری و مقابله با تحریف، خاطرنشان کرد: طبیعتاٌ خرافهها را باید شناسایی کنیم و پاسخ آنها را با دلسوزی تمام روشنگری کنیم و منبرها و مداحیها به خرافه زدایی تبدیل شود و از خواب و منابع غیر مستند به دور باشد و بر اساس مستندات عاشورا باشد.
وی با بیان این که باید شعرهای ما با عاشورا سازگار باشد، اظهار داشت: موسیقی شعرها باید اسلامی و متعارف باشد زیرا همین موسیقی موجبات تحریف را فراهم میکند و به تدریج ماهیت عزاداری عوض خواهد شد.
معاون پژوهشی مجمع جهانی تقریب مذاهب در بیان چگونگی پیشگیری از این خرافات و تحریفها، گفت: مردم را باید نسبت به نهضت عاشورا آگاه کنیم و پاسخ دادن به شبهات عاشورا یکی از کاربردی ترین روشهای جلوگیری از تحریف است و باید کسانی که آسیب دیده اند را از خودمان بدانیم و روشنگری بکنیم.
وی افزود: یکی از مواردی که به این تحریفها دامن زد عدم توازن شور و شعور حسینی است؛ در برخی جاها شور حسینی بر شعور حسینی رجحان پیدا کرده و نسل جوان مستعد را با شور حسینی خسته میکنیم و در یک وضعیت نامناسب روحی مجلس را واگذار میکنیم به یک عالم که از نهضت عاشورا سخن بگوید در حالی که در گذشته شعور بر شور ارجحیت داشت.
استاد حوزه علمیه با اشاره به باب شدن عدم حضور روحانی و موعظه در برخی هیأتها، اظهار داشت: برای نسل جوان این خطر بزرگی است و باید نسل جوان را موعظه پذیر بار آورد و اهل بیت(ع) هم حجم زیادی از معارف را از طریق همین عزاداریهای محرم و صفر منتقل میکردند و امام رضا(ع) مجلس میگرفتند و مداح دعوت میکردند؛ بیان معارف میکردند و سپس مداحی صورت می گرفت.
وی یادآور شد: در مجالس حسینی اگر ما بیان معارف نداشته باشیم زمینه برای تحریف فراهم میشود و همچنین باید در عزاداری مراقبت از گناه داشته باشیم و گناهانی از قبیل نگاه حرام و اختلاط زن و مرد و عدم رعایت صدق و کذب را در نظر داشته باشیم و این نیاز امروز جامعه و تشیع است که با تحریف مقابله کنیم.
حجت الاسلام گلزاده افزود: در کنار عزاداری امام حسین(ع) مسأله تقریب مذاهب بسیار با اهمیت است که اگر ما اجازه بدهیم فاصله میان مسلمانان بیشتر شود، دشمنان استفاده خواهند کرد و بر علیه خودمان از این حربه استفاده خواهند کرد؛ میشود از مقبولیت امام حسین(ع) و نهضت امام حسین(ع) در میان دیگر ادیان همانند ارمنیان و مسیحیان و حتی اهل سنت برای ایجاد وحدت استفاده کرد.
وی با بیان این که باید فعالان فرهنگی ما امام حسین(ع) را از دیدگاه دیگر ادیان برجسته کنند، گفت: عزای امام حسین(ع) ظرفیت تجمیع مسلمین در کنار یکدیگر را دارد و دشمن این عزاداری، جریان استکبار، تکفیر، وهابیت و آل سعود است./843/ت302/س
ارسال نظرات