دو راهکار مهم برای مهجوریتزدایی از نهجالبلاغه
حجت الاسلام عبدالرحیم علیزاده، نماینده طلاب رودسر و املش در مجمع نمایندگان حوزه علمیه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه نهج البلاغه در کلام و بیان کم مورد توجه نیست، ابراز کرد: اگر چه گفته می شود که قرآن و نهج البلاغه، احادیث اهل بیت(ع) و مجموعه تعالیم پیامبران مهجور هستند؛ اما روش مسلمانان بر سیره زندگی امیرمؤمنان(ع) و اهل بیت(ع) استوار است.
وی در ادامه گفت: در جریان آموزش مفاهیم و مضامین نهج البلاغه در مراکز علمی و پژوهشی به این موضوع پرداخته نمی شود از این جهت مهجوریتی برای نهج البلاغه وجود دارد.
حجت الاسلام علیزاده در ادامه به راهکارهای برای رفع این مهجوریت پرداخت و گفت: برای رفع این مهجوریت در ابتدا باید علما، روحانیون و محققان و اندیشمندان وارد صحنه شوند.
وی اضافه کرد: این افراد باید در شرایط و فرصت های مناسب مطالب و مضامین بلند نهجالبلاغه را برای مخاطبان در سطوح مختلف بیان کنند تا افراد بتوانند آنها را در زندگی خود به کار ببرند.
ترجمه مضامین نهج البلاغه به زبانهای مختلف
حجت الاسلام علیزاده ترجمه این مضامین به زبان های مختلف را دومین راهکار برای ترویج مفاهیم نهج البلاغه برشمرد و تصریح کرد: این مطالب باید به زبان های مختلف ترجمه شوند و در سطح دنیا منتشر شوند تا همگان بتوانند از این منبع مهم بهره ببرند.
وی عمل به نهج البلاغه را مهم خواند و گفت: آنچه که مهم است عمل به نهج البلاغه است که این کار پس از آموزش های لازم و تبیین مضامین نهج البلاغه اتفاق می افتد.
عضو مجمع نمایندگان حوزه علمیه افزود: در کشور ما در موضوعات مختلف سیاسی، فرهنگی، علمی و اقتصادی دغدغه ای کافی برای اینکه ما از قرآن و کلمات معصومین بهره ببریم وجود ندارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بایستی توجه ویژه ای به این مسأله شود و راهکارهایی برای رفع مهجوریت و مظلومیت نظام های دینی و ارزشی مثل نهج البلاغه اتفاق بیافتد./875/ت302/ی