انقلاب اسلامی در آیینه مساجد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان: انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک جنبش اجتماعی، با استفاده از مساجد فراگیر شد، شبکه اجتماعی مساجد و جلسات مذهبی همانند حلقه واسط میان رهبران انقلاب و مردم انقلابی بودند که وظیفه بسیج مردم را در جهت مخالف سیاست های حاکم بر عهده داشتند، در همین راستا در سلسله گزارش هایی مساجدی که در پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان پایگاه مبارزات مردم به شمار می آمدند را معرفی می کنیم.
مسجد جاوید از مساجد موثر در دوران انقلاب است که پیشینه چندان طولانی ندارد، این مسجد 35 سال پیش توسط حاج عباس جاوید تجریشی در سال 1352 تاسیس شد، در آن دوران، آیت اللَّه دکتر محمد مفتح از روحانیون مبارز، علاوه بر فعالیتهای علمی، امامت جماعت مسجد جاوید تهران را نیز بر عهده گرفت و آن را به محلی برای تجمع نیروهای مسلمان و مبارز تبدیل کرد.
در آن زمان، آیت الله مفتح، یک هسته مقاومت را تشکیل داد و مبارزان سرشناسی از قبیل آیت الله شهید مرتضی مطهری و دکتر باهنر، آیت الله خامنه ای و بسیاری از شخصیت های برجسته دیگر انقلابی … را برای سخنرانی به آن دعوت میکرد تا سخنرانی کنند.
در این مسجد، جوانان مذهبی و نسل تحصیلکرده دانشگاهی، علاوه بر استفاده از کلام سخنرانان، از کتابخانه مجهز آن و نیز کلاسهای گوناگونی که در رشتههای تفسیر قرآن، نهجالبلاغه، اصول عقاید، اقتصاد اسلامی، تاریخ ادیان و جامعه شناسی برگزار می شد، بهره می بردند.
حضور شورانگیز و پرنشاط نسل جوان، سخنرانی های روشنگرانه انقلابیون، فعالیتهای وسیع ضد رژیم و انتشار اعلامیه های گوناگون از این مکان، بر رژیم طاغوت گران آمد و باعث شد تا سرانجام در سوم آذر ۱۳۵۳، پس از سخنرانی آیت الله خامنه ای، مسجد جاوید با هجوم مزدوران ساواک تعطیل شد و امام جماعت آن، آیت الله شهید مفتح، دستگیر و زندانی شود.
یكی از افتخارات مسجد جاوید تربیت جوانان و نوجوانانی است كه در حال حاضر هر یك برای خود دارای جایگاه و مسئولیتهایی در نظام اسلامی هستند.
یادآور میشود؛ مسجد جاوید در خیابان شریعتی، پایین تر از بهار شیراز، کوچه جاوید واقع شده است./1325//102/خ