۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۶
کد خبر: ۴۸۵۱۷۰

معرفی گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت

تدریس مباحث مرتبط با اخلاق و ‌تربیت و سبک زندگی مهدوی، چاپ مقالات در نشریات و ارائه مباحث مهدوی در کنفرانس ها و همایش های مرتبط از خروجی های مرکز تخصصی مهدویت است.
تربیت مهدوی

حجت الاسلام حسن ملائی مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به تشکیل این گروه در سال 90، گفت: معاونت پژوهش مرکز تخصصی مهدویت به سبب درخواست ها، گرایش ها و موضوعات متنوع در حوزه مباحث مهدویت، به فکر تقسیم بندی موضوعی و گرایشی معارف مهدوی افتاد تا گروه ها به این مسأله بپردازند و به صورت پژوهشی کار را پیش ببرند.

وی گفت: تقریباً در سال 91 معاونت پژوهشی مرکز تخصصی مهدویت با همکاری معاونت آموزشی این مرکز، گروه های پژوهشی را ساماندهی کرد و به 10 گروه تقسیم شدند و گروه اخلاق و تربیت این مرکز از آن زمان شکل گرفت.

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: هدف گروه اخلاق و تربیت این بوده که دانش پژوهانی که برای تحصیلات سطح 3 و کارشناسی ارشد به مرکز تخصصی مهدویت مراجعه می کنند و آموزش های عمومی مباحث مهدوی را فرا می گیرند، در کنار تحصیل، به تناسب علاقه و گرایش هایی که در آنها وجود دارد، به یکی از این گروه ها وارد شده تا در نتیجه بتوانند فعالیت های پژوهشی و تبلیغی خود را به سمت یکی از این گرایش ها سوق دهند.

وی افزود: از سال 91 دانش پژوهانی که وارد مرکز تخصصی مهدویت می شدند، پس از گذراندن یک ترم، بایستی وارد یکی از این گروه ها شده و فعالیت هایی را انجام داده که به عنوان یک تا دو واحد درسی محسوب می شود.

حجت الاسلام ملائی اظهار داشت: در گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت، مباحثی را برای چهار ترم طراحی کردیم که دانش پژوه با ورود به این گروه بتواند چارچوب و قواعدی را فراگرفته و در مراحل بعدی، فعالیت های علمی خود را در حوزه مباحث مهدوی گسترش دهد.

وی گفت: به این منظور، برای ترم اول آن ها کلیات بحث اخلاق و تربیت مهدوی، ترم دوم نیز سبک زندگی مهدوی، ترم بعدی مبحث خانواده مهدوی و در ترم چهارم موضوع جوان مهدوی و منتظر در نظر گرفته شده است؛ در هر ترم منابعی مطالعاتی وجود دارد که دانش پژوهان پس از مطالعه و ارائه کنفرانس، آنها را نقد کرده و آنگاه مطالعات تطبیقی مهدویت را متناسب با این موضوعات انجام می‌دهند.

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: از جمله علل تقسیم بندی این گروه ها، افزایش اقبال عمومی مردم به مباحث مهدوی بوده و با توجه به علاقه هر فرد به این گرایش ها پرداخته می شود.

وی افزود: در این دوره ها، بایستی چارچوب مباحث پژوهشی و منابع آن در اختیار طلاب قرار گرفته تا بتوانند به صورت نیمه کارگاهی این مطالب را فرا بگیرند و خود نیز فعالیت های پژوهشی در این عرصه را داشته باشند.

حجت الاسلام ملائی اظهار داشت: خروجی دوره های مرکز تخصصی مهدویت به این صورت است که طلاب می توانند با توجه به توانمندی خود در مراکز و مکان هایی که درخواست طرح آنها را دارند، به تدریس یا سخنرانی مبحثی از مباحث مهدوی بپردازند. همچنین اعضای گروه می توانند، کتاب ها و مقالاتی در نشریات عمومی یا نیمه تخصصی و یا تخصصی نوشته و یا اینکه در کنفرانس ها و همایش های منطقه ای و کشوری مرتبط با مباحث مهدوی شرکت کنند و بر غنای علمی این مباحث بپردازند.

وی گفت: این گروه تاکنون چهار دوره پذیرش دانش پژوه داشته است؛ با توجه به این که معمولا مرکز تخصصی مهدویت در هر دوره 20 تا 25 دانش پژوه را پذیرش می کند و 10 گروه پژوهشی در این مرکز فعال هستند، در هر دوره 3 تا 4 نفر برای سطح سه و یا کارشناسی ارشد پذیرش صورت می گیرد./822/ت302/ی

ارسال نظرات